ΑρχικήHow toΚατευθυντήριες γραμμές στο search engine optimization (seo)

Κατευθυντήριες γραμμές στο search engine optimization (seo)

Κατευθυντήριες γραμμές στο search engine optimization (seo).

Στο search engine optimization δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος ώστε να αποκτήσετε την πρώτη θέση στην πρώτη σελίδα μέσα σε λίγες μέρες, αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που συνήθως απαιτείτε από 6 μήνες έως και 1 χρόνο, ανάλογα την περίπτωση και τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε να είναι ουσιώδες και μακροπρόθεσμο το αποτελέσματα, το ιδανικό είναι να μην σταματήσετε ποτέ αυτές της υπηρεσίες για την ιστοσελίδα σας.

Για όσους σκοπεύουν να μισθώσουν ειδικό SEO webmaster για την ιστοσελίδα τους θα τους συμβούλευα η εύρεση του να γίνει με αυστηρά κριτήρια και απόδειξη της δουλειάς σε εσάς, και όχι απλά μόνο λόγια, μην εμπιστεύεστε όσους σας υπόσχονται επιτυχή αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτοί κατά πάσα πιθανότητα είναι κακοί επαγγελματίες και επικίνδυνοι που δεν έχουν το γνώθι σαυτόν και δεν αντιλαμβάνονται την την κρισιμότητα της υποθέσεις γιατί σε ενδεχόμενη αποτυχία ή κακή δουλειά το τίμημα για εσάς θα είναι πολύ βάρη από το να χάσετε τα χρήματα σας έως και να αποκτήσετε κάποιες ποινές από της μηχανές αναζήτησης.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν σε επαγγελματικές λύσεις για μεγίστη βελτιστοποίηση ώστε ευρύνουν το πελατολόγιο τους με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και την επέκταση του site τους δημογραφικά, κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά στο WORLD WIDE WEB.

Οι μεγάλες εταιρείες του search engine optimization διαθέτουν έμψυχο δυναμικό υλικό που απαρτίζεται από εξειδικευμένους και εμπειρογνώμονες έχουν SEO copywriters, συγγραφείς περιεχομένου, σχεδιαστές ιστοσελίδας, έχουν την τεχνογνωσία για την προβολή στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, . Η εμπειρία όλων αυτών των επαγγελματιών εξασφαλίζει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια. Έχουν την κατάλληλη εμπειρία να χειριστούν τις ανάγκες των μηχανών αναζήτησης . Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν προηγμένες και δοκιμασμένες μεθόδους και εργαλεία για την ανάλυση και την απόδοση μιας ιστοσελίδας.

Μην αναζητάτε φτηνές υπηρεσίες SEO στην ποιότητα δεν γίνονται εκπτώσεις δεν ωφελεί σε τίποτα να γλιτώσετε κάποια χρήματα και να είσαστε διαρκώς σε αμφιβολία για τον άνθρωπο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέραν αυτό το δύσκολο έργο για το αν είναι ικανός και αξιόπιστος και γιατί να έχει δεχθεί να αναλάβει τόσο ακριβές υπηρεσίες φτηνά.

Για όσους έχουν σκοπό να αναλάβουν μόνοι τους το SEO της ιστοσελίδας τους

Εάν έχετε σκοπό να αναλάβετε μονοί σας το SEO της ιστοσελίδας σας θα σας πρότεινα να είσαστε πολύ προσεκτικοί και να σας διακατέχει πνεύμα υπομονής και επιμονής, πρέπει να έχετε επίγνωση των ικανοτήτων σας και των δυνατοτήτων σας και μην υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας και σκαλίζετε πράγματα που βλέπετε για πρώτη φορά κάνοντας πειράματα στην ιστοσελίδα σας γιατί πιθανόν το αντίκρισμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Μην επιδιώκετε τον εύκολο και τον σύντομο δρόμο κοπιάστε γιατί αυτό θα είναι η ανταμοιβή της εργασίας σας, αποφύγετε της παράνομες μεθόδους που αποσκοπούν σε ταχεία υψηλή ταξινόμηση στα search engines, η blackhat  τεχνικές είναι ανώφελες δεν έχουν να σας προσφέρουν απολύτως τίποτα και θα σας έλεγα να μην της δοκιμάσετε ποτέ.

Παρακάτω θα σας δώσω ένα σύντομο παράδειγμα για το πως θα λειτουργούσα εάν είχα ένα μικρό site ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop)

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου η οποία περιέχει 100 προϊόντα. Μπορεί να είναι δύσκολο να έχουμε 100 σελίδες προσφέροντας μοναδικό και ενημερωτικό περιεχόμενο σε κάθε μια σελίδα ξεχωριστά. Σε μια τέτοια περίπτωση μια καλή ιδέα να επιλέξουμε αρχικά τα 10 καλύτερα προϊόντα από τα 100 που διαθέτουμε και να γράφουμε ενημερωτικό περιεχόμενο σε αυτές της επιλεγμένες σελίδες με τα προϊόντα μας.

Πληροφορίες για το sitemap μιας ιστοσελίδας

Sitemap για τους επισκέπτες

Το sitemap για τους επισκέπτες και τους χρήστες είναι συνήθως ένα ορατό τμήμα της ιστοσελίδας  και παρέχει έναν πίνακα περιεχομένων με της σελίδες του και οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γρήγορη επισκόπηση. Ως εκ τούτου το sitemap πρέπει να είναι οπτικά σαφές και ευδιάκριτο . Επιπλέον διευκολύνει τα crawlers των μηχανών αναζήτησης να βρίσκουν  όλες της σημαντικές σελίδες .

Google Sitemap

Το Google Sitemap είναι αόρατο για τον επισκέπτη και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα προγράμματα ανίχνευσης της Google. Μέσα από αυτό μπορείτε να πείτε στην Google  γρηγορότερα για της νέες σελίδες σας αναφέροντας το Sitemap σας στα Εργαλεία για Webmasters της Google.

Ενσωμάτωση links στο μενού της ιστοσελίδας σας

Κάθε link που τοποθετείτε στην ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει κάποιο νόημα και λόγο υπάρξεις

Ας αρχίσουμε με την δομή των links του μενού της ιστοσελίδας σας το οποίο είναι εξαιρετικά  σημαντικό για την εύκολη πλοήγηση των επισκεπτών σας και για να καταστεί κατανοητό στης μηχανές αναζήτησης.

Κάθε link που προσθέτετε πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από την Google, προσέξτε στο SEO δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε ένα μενού με τη χρήση Flash ή να τοποθετήσετε Javscript μενού απλά γιατί εμφανισιακά είναι υπέροχο και το κυριότερο η ιστοσελίδα σας δεν είναι χώρος για πειράματα, η Google πλέον μπορεί να διαβάσει το Flash περιεχόμενο αλλά δεν είναι 100% φιλικό προς αυτήν.

Αντ’ αυτού το CSS μενού προσφέρει όλα τα οπτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς και είναι ιδανικό για την Google διότι μπορεί να διαβάσει επιμέρους κάθε link ξεχωριστά και αναλυτικά

Keywords (Λέξεις κλειδιά) συμβουλές

Τα Keywords (Λέξεις κλειδιά) δεν είναι σημαντικές μόνο για τα meta tag, οι λέξεις κλειδιά είναι ζωτικής σημασίας για όλες της ιστοσελίδες και είναι αυτές που θα σας δώσουν την ώθηση για να βρεθείτε μεταξύ των πρώτων στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης της Google.

Πριν ακόμα από την φάση σχεδιασμού του site σας θα πρέπει να συλλέξετε της καλύτερες λέξεις κλειδιά που πιστεύετε ότι η χρήστες του διαδικτύου θα χρησιμοποιήσουν για τους όρους αναζήτησης των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας στης μηχανές αναζήτησης.

Πάρτε χαρτί και στυλό και φτιάξτε μια πρακτική λίστα και κάθε φορά που θα σκεφτείτε μια καλή λέξη γράψτε την και αποθηκεύστε την εκεί, επίσης ρωτήστε τους φίλους σας και την οικογένεια σας πιες λέξεις αναζήτησης θα χρησιμοποιούσανε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Συμβουλές στο seo για το τι πρέπει να κάνετε

  1. Χρησιμοποιήστε ακριβής και περιγραφικές λέξεις κλειδιά
  2. Προσέξτε ώστε να αποφύγετε τα γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Η κακή ορθογραφία και τα γραμματικά λάθη θα κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι το site σας είναι αντιεπαγγελματικό και τελείως ερασιτεχνικό. Κανείς δεν θα ήθελε να διαβάσει ένα άρθρο μέσα σε ένα σωρό από λάθη.

Link structure δομή των συνδέσεων και τακτοποίηση της ιστοσελίδας σας

Δημιουργήστε ένα έξυπνο και σαφή σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας ώστε να μπορέσετε μετέπειτα  να χρησιμοποιήσετε την διαισθητική δομή του, και το κυριότερο να είναι εύχρηστο για εσάς κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια εργασία μέσα σε αυτήν, να είστε αρκετά προσεκτικοί με την δουλειά που θα κάνετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι βαθύ και λεπτομερές.

Αφού βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας πλήρη όλα τα παραπάνω θα διαπιστώσετε ότι και οι επισκέπτες σας θα μπορούν να βρουν γρηγορότερα αυτό που ψάχνουν μέσα στην ιστοσελίδα σας. Ακόμα και οι αράχνες και τα προγράμματα ανίχνευσης των διαφόρων μηχανών αναζήτησης θα είναι ικανοποιημένα καθώς θα βρουν αυτό που θέλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν πολύ.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα αναπροσαρμόζεται από την Google, πρέπει επίσης να είναι προσβάσιμη τουλάχιστον μέσω ενός εσωτερικού συνδέσμου από την αρχική σας σελίδα προς αυτές. Οι εσωτερικές συνδέσεις που βρίσκονται σε χαμηλότερο σημείο είναι λιγότερο δυνατές και σημαντικές από αυτές που βρίσκονται ψηλότερα.

Βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδες σας είναι διαθέσιμες για τα Crawlers και της άραχνες.

Να θυμάστε το Link structure είναι πολύ σημαντικό

Γραπτό κείμενο και περιεχέμενο ενός site

Το γραπτό περιεχόμενο της τοποθεσίας σας πρέπει να είναι χρήσιμο στο ευρύ κοινό, να μην είναι δυσνόητο και κρυφό, όχι λευκό κείμενο σε λευκό φόντο στην σελίδα σας ή άλλες ανοησίες αυτού του είδους, όσο περισσότερο κείμενο τόσο το καλύτερο το οποίο είναι και κανόνας.

Το κείμενο και το περιεχόμενο πρέπει να είναι σχετικό με την θεματολόγια του site σας, για παράδειγμα εάν η θεματολόγια είναι τα αυτοκίνητα γράψτε αρκετά για αυτό το θέμα αλλά να μην χρησιμοποιείτε συνεχεία αυτήν τη λέξη στο τρέχον κείμενο βάλτε παρόμοιες λέξεις ή φράσεις.

Ένα περιγραφικό σύντομο κείμενο θα πρέπει να είναι το πρώτο αναγνώσιμο κείμενο του πηγαίου κώδικα, ακολουθήστε αυτές της οδηγίες οι οποίες είναι χρήσιμες για το πως πρέπει να είναι το site σας

Πρώτον:   ένας τίτλος στην αρχή

Δεύτερον:   μια κατατοπιστική εισαγωγή περίπου 2 παράγραφοι

Τρίτον:   στην συνέχεια θα υπάρξει πολύ κείμενο σχετικό με το θέμα, χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό του.

Θα πρέπει να ανανεώνετε το περιεχόμενο σας σχεδόν κάθε μέρα εάν επιθυμείτε να είσαστε ανταγωνιστικοί, ακολουθήστε τον δρόμο της ποιότητας και ας είναι χρονοβόρος

Πληροφορίες για το robots.txt

Όλα τα search engines που υπάρχουν στο ίντερνετ συμπεριλαμβανόμενων το google, bing διαθέτουν spiders το οποίο είναι ένα αυτόματο πρόγραμμα πρόσβασης σε ιστοσελίδες που όταν επισκέπτεται μια τοποθεσία ελέγχει πρώτα αν υπάρχει αυτό το αρχείο που ονομάζεται robots.txt και έπειτα διαβάζει της οδηγίες που έχει εισάγει ο έκδοτης μιας ιστοσελίδας για το τι πρέπει ακολούθηση και τι του απαγορεύει να ακολούθηση, αν αυτό το αρχείο δεν υπάρχει όλες η αράχνες θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στη ιστοσελίδα, το αρχείο αυτό τοποθετείτε στο root directory.

Ο ρόλος του robots.txt στο SEO

Το robots.txt συχνά χρησιμοποιείται από τους webmasters κατά την εκτέλεση βελτιστοποίησης μια ιστοσελίδας μέσω αυτού του αρχείου το οποίο καθορίζει την έκταση πρόσβασης στα spiders των μηχανών αναζήτησης, και παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί από ένα λάθος μπορεί να προκύψει τεράστια ζημιά σε μια ιστοσελίδα έως και τον αποκλεισμό αυτής.

Οδηγίες για τα Meta tags

Τα Meta tags συνήθως προστίθενται στην κεφαλίδα της κάθε σελίδας στην τοποθεσία σας. Με την μετα-ετικέτα μπορείτε να καθορίσετε τις λέξεις-κλειδιά και περιγραφές που είναι σχετικές με τον ιστότοπο σας, που έπειτα δίνονται στις μηχανές αναζήτησης ως μια γρήγορη επισκόπηση με της ενδείξεις σχετικά με το τι θέλουν οι επισκέπτες σας να βρουν στην διαδικτυακή τοποθεσία σας.

Τα meta tags που λείπουν από σελίδες ή είναι διπλότυπες σε διαφορετικές σελίδες ή απλά είναι κακές και άστοχες, είναι καταδικασμένες να μείνουν στην αφάνεια δίχως κανένα επιθυμητό ή ουσιαστικό αποτέλεσμα, διότι πάντοτε θα είσαστε πίσω από του άλλους που τα έχουν καλύτερα δομημένα.

Να έχετε στον νου σας ότι είναι σημαντικό μέρος της δουλειάς και δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε για κανέναν λόγο γιατί όλοι η εργασία σας μπορεί να πάει στράφι λόγο αυτού του γεγονότος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166