Ο ρόλος της αρχικής σελίδας σε ένα website

Ο ρόλος της αρχικής σελίδας σε ένα website

Ο ρόλος της αρχικής σελίδας σε ένα website.

Κατά τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας του παγκόσμιου ιστού (World Wide Web) η σκέψη όλων πήγε στο πως θα δημιουργήσουν ένα website, το οποίο βέβαια ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, και όλο αυτό για να καλωσορίσουνε τον επισκέπτη. Σήμερα η ιδέα αυτή είναι ακόμη απαραίτητη, στερεότυπη και αποτελεσματική. Όμως μια αποτελεσματική αρχική σελίδα πρέπει να προσανατολίσει γρήγορα τον επισκέπτη στην επιχειρηματική σας δράση ή την επαγγελματική σας πρακτική ώστε να διακρίνουν τη προσφέρετε η αναγνώστες σας, και να κατευθυνθούν στην ιστοσελίδα σας για το τι πρέπει να κάνουν ή αν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε μια ισχυρή και σαφή παρουσίαση της αρχικής σας σελίδας, αν θέλετε ένας νέος επισκέπτης που προέρχεται από μια μηχανή αναζήτησης να παραμείνει περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα στο χώρο σας, θα πρέπει να τον κάνετε να προσδιορίσει άμεσα αν είναι ή όχι σχετικό με αυτό που ζητάει.

Η προσέλευση νέων ανθρώπων είναι από της σημαντικότερες απολαβές που έχει μια ιστοσελίδα, βέβαια ένα αξιοσημείωτο στοιχειό είναι ότι τους λείπει η υπομονή και δεν είναι διατεθειμένοι να σπαταλήσουν αρκετό χρόνο στο χώρο σας αν δεν βρουν αυτό που θέλουν ακόμα και αν έχουν παραπεμφθεί από μια αξιόπιστη πηγή. Οι χρήστες του ίντερνετ υποσυνείδητα παίρνουν αρνητικές απόφασης όταν δεν τους διευκρινίζει κάποιος με σοβαρότητα τι μέλλει γενέσθαι. Ένα πολύ βασικό λάθος των sites είναι ότι τους βομβαρδίζουν με περιττά προκαταρκτικά και έτσι εξαντλείτε η ατελείωτη υπομονή τους και δεν έχουν διάθεση να εντρυφήσουν εις βάθος στο αντικείμενο σας.

Ως εκ τούτου, η αρχική σελίδα θα πρέπει να είναι δυνατό να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις μέσα σε 10 δευτερόλεπτα:

1) Τι είναι αυτό που προσφέρετε ή πουλάτε; Τι είδους site είναι αυτό;

2) Γιατί πρέπει να κάνουν συναλλαγές με την εν λόγω εταιρεία σας και όχι με τους ανταγωνιστές σας;

3) Τι πρέπει να κάνουν για να μάθουν περισσότερα ή να έρθουν σε επαφή μαζί σας;

Κρίνοντας τοποθεσίες σαν ειδικός στο διαδίκτυο παρατηρώ συνεχώς πλούσιες μεγάλες ιστοσελίδες όπως και μικρές παραβλέπουν το γεγονός της ουσίας της αρχικής τους σελίδας. Δηλαδή πρέπει να φροντίσετε να γνωρίσουν όλοι από τον ποιο έξυπνο μέχρι τον ποιο αδαή τα παρακάτω 4 σημαντικά στοιχειά, κυρίως αν έχετε επιχείρηση ή εταιρία στο internet.

1. Τι είδους επιχείρηση είστε;

Συμπεριλάβετε ένα κοινώς κατανοητό όνομα της επιχείρηση σας ή την κοινή ονομασία του πρωτογενούς προϊόντος σας ή της υπηρεσίας σας, σε περίοπτη θέση ψηλά στην αρχική σελίδα.. Όταν οι πληροφορίες αυτές δεν είναι ξεκάθαρες και προφανές πολλοί επισκέπτες πιθανών να μπερδευτούν δίχως να συνειδητοποιήσουν τον λόγο που βρίσκονται στην τοποθεσία σας.

2. Ποιον εξυπηρετεί;

Έτσι πολλές επιχειρήσεις – τράπεζες, εστιατόρια, οδοντίατροι που έχουν website αφήνουν σιωπηλή την κατάσταση χωρίς να διευκρινίζουν το κράτος ή την επαρχία ή και ακόμη ποια πόλη βρίσκονται, το οποίο είναι απαραίτητο για κάποιον ώστε να υπολογίσει το αν ή όχι αυτή η επιχείρηση ικανοποιεί τις ανάγκες τους σε θέμα αποστάσεως. Η τοποθεσία διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εξυπηρέτηση των πελατών καθιστώντας την πρόδηλη και δεν νοείται η αμέλεια διότι στοιχίζει.

3. Γιατί θα πρέπει κάποιος να επιλέξει την επιχειρήσεις σας;

Το καλύτερο είδος της απάντηση στο ερώτημα αυτό περιλαμβάνει την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που κάποιος παίρνει με την αγορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Πράγματι σας συνιστώ να θέσετε τούτο τον τρόπο βάζοντας τέτοιες παροχές στον τίτλο της αρχικής σελίδα σας ώστε να το τονίσετε.

Ένας εξαιρετικός και έξυπνος τρόπος είναι να αναδείξετε τα πλεονεκτήματα σας χωρίς να περιαυτολογείτε με άσκοπες φανφάρες ανόητου εντυπωσιασμού.

4. Τι πρέπει να κάνω στο επόμενο βήμα;

Ακόμα κι αν παρέχετε συνδέσμους πλοήγησης ώστε να καθοδηγήσετε τους ανθρώπους να επιλέξουν πού να πάνε στο χώρο σας, θα ήταν αποτελεσματικό να τους εξηγήσετε ρητά ότι κάποιος πηγαίνοντας εκεί θα βρει κάτι συγκεκριμένο κάνοντας κλικ εδώ (αυτό καλό θα ήταν να γίνει με 3-4 λεξούλες).

Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες και της κατευθυντήριες γραμμές για να δημιουργήσετε ή να επιδιορθώσετε την αρχική σελίδα σας, και θα απολαύσετε ένα σημαντικά βελτιωμένο site παίρνοντας θετικές κριτικές τόσο από τους ανθρώπους προσέρχονται στο χώρο σας όσο και από τις μηχανές αναζήτησης για αυτό που προσφέρετε. Σίγουρα με τον καιρό θα έχετε θέσει τις βάσεις για μια δυναμική απόδοση της επένδυσης του website σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας