Κίνα: Φτιάχτηκε λωρίδα πεζών αποκλειστικά για εθισμένα άτομα στα smartphone

Κίνα: Φτιάχτηκε λωρίδα πεζών αποκλειστικά για εθισμένα άτομα στα smartphone

Κίνα: Φτιάχτηκε λωρίδα πεζών αποκλειστικά για εθισμένα άτομα στα smartphone.

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το smartphone σας ούτε λεπτό, τότε η Κίνα είναι η τέλεια χώρα για να διαβαίνετε τους δρόμους με ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη λωρίδα εξασφαλίζει την ασφάλεια των πεζών που περπατούν στο δρόμο με τα μάτια τους κολλημένα στα smartphones τους.

Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα South China Morning Post, ένα εμπορικό κέντρο πού βρίσκεται στην περιοχή στο Xian στην επαρχία Shaanxi της Κίνας έχει έχει δημιουργήσει μία λωρίδα, ειδικά για εθισμένα άτομα στα smartphones, ούτως ώστε να προστατεύσει αυτή την ιδιαίτερη μερίδα του πληθυσμού.

Η λωρίδα είναι πλάτος περίπου ενός μέτρου και εκτείνεται για εκατοντάδες μέτρα, ωστόσο στο έδαφος υπάρχουν σημάδια και προειδοποιήσεις με την προοπτική να μην εισέρχονται άτομα ή οχήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ζήτημα, εν ολίγοις αυτή η υποτιθέμενη έξυπνη ιδέα είναι τόσο καλά οργανωμένη που ίσως να την υιοθετήσουν αρκετές χώρες του δυτικού πολιτισμού, αφού ως γνωστόν η ανοησία δεν έχει όρια.

«Οι υπεύθυνοι που έφτιαξαν τη συγκεκριμένη λωρίδα ανέφεραν ότι αυτό το εγχείρημα δίνει μια αίσθηση ασφάλειας στους πεζούς ούτως ώστε να παραμείνουν προσκολλημένοι στη συσκευή τους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η λωρίδα προορίζεται μεν για την ασφάλεια των εθισμένων σε smartphones στο δρόμο, αλλά επίσης έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση, αφού προφανώς ετούτη η κίνηση ενθαρρύνει την εξάρτηση των smartphone μεταξύ των πολιτών.

Αυτή είναι η δεύτερη λωρίδα που κατασκευάστηκε στην Κίνα. Η πρώτη φτιάχτηκε το 2014 σε ένα γραφικό σημείο στην πόλη Chongqing. Αυτή η στενή λωρίδα δρόμου είναι πλάτους 3 μέτρων και μήκους 50 μέτρων και χωρίζει τους πεζούς σε δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι για εκείνους που χρησιμοποιούν που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και η δεύτερη για κείνους που περπατούν κανονικά στο δρόμο χωρίς την χρήση οποιαδήποτε συσκευής. Υπάρχει επίσης ένα προειδοποιητικό σήμα που αναφέρει: Χρησιμοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα με δική σας ευθύνη ενώ περπατάτε.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Xinhuanet, το 10,5% των τροχαίων ατυχημάτων στη Κίνα προκλήθηκαν εξαιτίας της έλλειψης προσοχής στο δρόμο (τόσο των πεζών όσο και των οδηγών) διότι χρησιμοποιούσαν εκείνη τη στιγμή τα κινητά τους τηλέφωνα, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2012 και της 30ης Ιουνίου 2017.

Αυτός ο εθισμός ονομάζεται στα αγγλικά ως Nomophobia, μια ψυχική διαταραχή όπου δεν μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, ο εθισμός έχει κοστίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας