Το Facebook επιβεβαίωσε την ανταλλαγή δεδομένων με τέσσερις κινεζικές εταιρείες

Το Facebook επιβεβαίωσε την ανταλλαγή δεδομένων με τέσσερις κινεζικές εταιρείες

Το Facebook επιβεβαίωσε την ανταλλαγή δεδομένων με τέσσερις κινεζικές εταιρείες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι εταιρικές σχέσεις ανταλλαγής δεδομένων περιελάμβαναν τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο τη Huawei.

Ο Francisco Varela, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Partnership του Facebook, δήλωσε ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πράγματι συνεργάστηκε με πολλές τεχνολογικές εταιρείες πάνω σε αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία του γεγονός, αφού οι κινεζικές εταιρείες ως επί το πλείστον ελέγχονται έμμεσα ή άμεσα από την κυβέρνηση χώρας, και οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει ζητάει ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς κανένα ενδοιασμό, προφασιζόμενη την ασφάλεια του έθνους.

«Δεδομένου του ενδιαφέροντος από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι όλες οι πληροφορίες από την ανταλλαγή δεδομένων με την Huawei αποθηκεύτηκαν στη συσκευή, και όχι στους διακομιστές της Huawei», πρόσθεσε ο προαναφερόμενος.

Ο Francisco Varela δήλωσε ότι οι εταιρείες Huawei, Lenovo, OPPO και TCL Corp συγκαταλέγονται μεταξύ των 60 εταιρειών που έλαβαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook, αφού υπέγραψαν πρώτα συμβάσεις με τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να δημιουργήσουν καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες στις συσκευές τους.

Τώρα το Facebook αναφέρει ότι θα τερματίσει τη σύμβαση με την Huawei και μάλιστα η υπόθεση διερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Επιπλέον η συγκεκριμένη κινεζική εταιρεία κατηγορείται για σπάσιμο του εμπάργκο που είχε θέσει η Αμερική για εξαγωγές προς το Ιράν, και αν τελικά κριθεί ένοχη θα αντιμετωπίσει πέρα από τις οικονομικές κυρώσεις, και απαγόρευση συνεργασίας με Αμερικανικές εταιρείες.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών των ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters: «Η είδηση ​​ότι το Facebook παρείχε προνομιακή πρόσβαση στο API του Facebook σε κινέζους κατασκευαστές συσκευών, όπως η Huawei και η TCL εγείρει αρκετές ανησυχίες και ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για το πώς το Facebook εξασφάλισε ότι οι πληροφορίες για τους χρήστες τους δεν αποστέλλονται σε κινέζους διακομιστές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας