Κίνδυνος μολύνσεων από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους και επαφή με ζώα

Κίνδυνος μολύνσεων από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους και επαφή με ζώα

Επισκέπτες ζωολογικών κήπων κινδυνεύουν από μολύνσεις αν δεν δίνουν προσοχή στην υγιεινή τους μετά την επαφή τους με ζώα, σύμφωνα με έρευνες καναδών επιστημόνων.

Ομάδα καναδών ερευνητών έστειλε παρατηρητές σε 36 ζωολογικούς κήπους όπου επιτρεπόταν στους επισκέπτες να χαϊδεύουν τα ζώα. Σχεδόν όλοι είχαν τη δυνατότητα να απολυμάνουν τα χέρια τους, όμως, μόνο 1 στους 3 επισκέπτες το έπραξε.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάποιοι ζωολογικοί κήποι φιλοξενούν ζώα, όπως μικρά κοτοπουλάκια, που επιφέρουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης μολύνσεων.

Επιπροσθέτως, κοντά στο 1/3 των ζώων που βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους έδειξαν σημάδια άρρωστης υγείας, όπως δερματικές παθήσεις. Στενή επαφή με ζώα μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, όπως σαλμονέλα.

Ο επικεφαλής των ερευνών Δρ. Scott Weese από το Πανεπιστήμιο Guelph του Οντάριο μιλώντας σε συνέντευξη του, τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να πλένει τα χέρια αφού πιάσει κάποιο ζώο» και προειδοποίησε ότι ακόμη και τα υγιή ζώα μπορούν να διαχέουν μικρόβια που προκαλούν παθογένειες.

Ο Δρ. Hamid Mahgoub επεσήμανε ότι «παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών και ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από αυτά τα άτομα ή από εκείνους που τους προσέχουν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μολύνσεων».

Ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές ότι ότι οι προφυλάξεις και η πρόληψη μπορούν να αποτρέψουν διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις. Επομένως είναι ανόητο κάποιος να μην δίνει ιδιαίτερη βάση σε θέματα υγιεινής, όπως τα να πλένει τα χέρια του όταν αγγίζει διάφορα πράγματα, ακόμη και τα οικόσιτα ζώα που βρίσκονται στο σπίτι μας.

Επίσης, ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι όταν ο σκύλος που έχουμε στο σπίτι μας και κυκλοφορεί ελεύθερο στην αυλή, τότε προφανώς έρχεται σε επαφή με διάφορα μικρόβια και σε περίπτωση που δεν πλένουμε το συγκεκριμένο ζώο συχνά και εισέρχεται εντός της οικίας, θα έχει ως συνέπεια να μεταφέρει αυτά τα μικρόβια, ακόμη και στο τραπέζι που τρώμε το φαγητό μας, εφόσον ακουμπήσει εκεί πάνω.

Προηγούμενο άρθροOpel Astra 1.4 Turbo vs VW Golf 1.4 TSI σύγκριση
Επόμενο άρθροΘέλω να τα φτιάξω. Δεν αντέχω τη μοναξιά
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας