Κρατική τράπεζα της Ινδίας και Hitachi δημιούργησαν πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών, την JV

Κρατική τράπεζα της Ινδίας και Hitachi δημιούργησαν πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών, την JV

Η State Bank of India (SBI) έχει συνάψει οριστική συμφωνία με την Hitachi Payment Services India για τη σύσταση μια κοινής επιχείρησης που θα ονομάζεται JV και θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών, όπως και άλλων υπηρεσιών.

Η συμφωνία για την JV μεταξύ της κρατική τράπεζα της Ινδίας και της Hitachi υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις, ούτως ώστε να λάβει σάρκα και οστά ετούτο το εγχείρημα.

Η SBI, η οποία θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της κοινής επιχείρησης, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δίκτυο καταστημάτων που θα απαρτίζεται από πολλές συμμαχίες με διάφορες εταιρείες για να προσφέρει μία δυναμική ηλεκτρονική πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η τράπεζα θα συνδυάσει το δίκτυο και την πελατειακή της βάση με την τεχνολογία ψηφιακών πληρωμών της Hitachi, τις υπηρεσίες, τα μεγάλα δεδομένα (αγγλικά: Big data), τα αναλυτικά στοιχεία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η JV θα προσφέρει κατά κύριο λόγο μια σειρά επιλογών πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής για χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, την αποδοχής κωδικού QR, την ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών (UPI), την μεταφορά χρημάτων για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο πρόεδρος της κρατική τράπεζα της Ινδίας , Rajnish Kumar, δήλωσε: «Με την δημιουργία την JV, επιδιώκουμε να διευρύνουμε το τοπίο των πληρωμών παρέχοντας στους πελάτες μας μέσω μιας σύγχρονης πλατφόρμας ψηφιακών πληρωμών που θα διευκολύνει αφάνταστα το ευρύ καταναλωτικό κοινό της χώρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hitachi Japan, ο Toshiaki Higashihara ανέφερε «Στην Hitachi Payments, βλέπουμε έναν μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό και τεχνολογικό εταίρο που έχει τη δυνατότητα, την ικανότητα και την προθυμία να αναπτύξει το ευρύ όραμα μας που συνδέεται με την επιτυχία των ψηφιακών πληρωμών. Με τη δημιουργία της κοινοπραξίας με την SBI, η Hitachi θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία δημιουργώντας μια state-of-the-art πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών και αξιοποιώντας το ισχυρό δίκτυο πελατών της SBI».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας