ΑρχικήΕργασίαΚριτήρια Πρόσληψης Συμβούλων Επιχειρήσεων

Κριτήρια Πρόσληψης Συμβούλων Επιχειρήσεων

Έφτασε λοιπόν η ώρα να προσλάβετε σύμβουλο επιχειρήσεων για λογαριασμό της επιχείρησης σας. Ωστόσο, έχετε αποσαφηνίσει ποιοι παράγοντες και κριτήρια θα παίξουν τον πιο καθοριστικό ρόλο σε τούτη την απόφαση σας; Αν όχι ακόμη, τότε μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή για να το πράξετε. Στη συνέχεια παρατίθενται κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο σύμβουλο επιχειρήσεων σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Αρχικά, οι εκάστοτε εταιρείες πρέπει να αναρωτηθούν για ποιους λόγους είναι απαραίτητοι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων. Οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις γνώσεις και την πείρα των συμβούλων. Άρα, έχει πρωτεύουσα σημασία ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αντιληφθείτε το ρόλο που θα παίξουν οι σύμβουλοι επιχειρήσεων προς όφελός σας. Δεν μπορείτε να κάτσετε απλώς με σταυρωμένα χέρια ευελπιστώντας ότι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τι είδους αποτελέσματα προσδοκούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις σας. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί να είστε δύο φορές πιο δραστήριοι μετά την έναρξη των καθηκόντων του συμβούλου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε καλύτερη εντύπωση και θα γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με την επιχείρησή σας.

Δεύτερον, ποτέ μην διαπράξετε το λάθος να προκρίνετε έναν σύμβουλο επιχειρήσεων χωρίς προηγουμένως να έχετε εξετάσει το ιστορικό του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μελετήσετε το πελατολόγιο του, να λάβετε συστάσεις, καθώς και να έρθετε σε επαφή μαζί του ώστε να ανακαλύψετε πως αντιμετώπισε στο παρελθόν άλλες επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν μαζί του. Μην εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πως υπάρχουν σύμβουλοι επιχειρήσεων που απλώς δεν κάνουν για την επιχείρησή σας. Είναι προφανές ότι κάθε επιχειρηματίας επιδιώκει να προσλάβει κάποιον σύμβουλο επιχειρήσεων που θα είναι υπερβολικά ικανός και αξιόπιστος.

Τρίτον, η επόμενη σας κίνηση είναι η διενέργεια συνέντευξης με τον υποψήφιο σύμβουλο. Πάγιος στόχος σας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άντληση πληροφοριών για το υπόβαθρο και την εμπειρία του υποψήφιου. Μόνο ευεργετικό μπορεί να αποδειχθεί για εσάς το γεγονός της εις βάθος γνωριμίας με κάποιον προτού εντέλει τον προσλάβετε. Εφόσον μείνετε ικανοποιημένοι από κάποιον σύμβουλο, το επόμενο βήμα είναι να συζητήσετε τα της αμοιβής του. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να διαπραγματευτείτε το ύψος της αμοιβής και να συμφωνήσετε η τελική πληρωμή να πραγματοποιηθεί εφόσον οι υπηρεσίες παρασχεθούν αποτελεσματικά.

Συνοψίζοντας, δεν χωρά αμφιβολία ότι η ενδελεχής έρευνα είναι το ασφαλέστερο κριτήριο για την υλοποίηση μίας εύστοχης επιλογής συμβούλου επιχειρήσεων. Επειδή οι σύμβουλοι επιχειρήσεων επιτελούν έναν κομβικό ρόλο για τις εκάστοτε επιχειρήσεις, έχει ακόμη πιο ζωτική σημασία να αφιερώσετε προσωπικά χρόνο για την επιλογή του ιδανικού υποψήφιου. Άλλωστε, δεν χωράνε εκπτώσεις όσον αφορά το μέλλον της επιχείρησής σας.

Και κάτι τελευταίο, που ίσως θεωρείται κομβικής σημασίας είναι να δώσετε κίνητρα στο σύμβουλο επιχειρήσεων σας. Φερειπειν για κάθε στόχο που θα πιάνει να λαμβάνει ένα extra bonus. Με αυτή την τακτική το συγκεκριμένο άτομο θα έχει κίνητρο να τρέχει με διπλή ταχύτητα, χωρίς καν να τον πιέζετε, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων πως δεν θα πάει στράφι ο κόπος του και θα αμειφθεί αναλόγως για τις επιτυχίες που φέρνει στην επιχειρηματική σας οντότητα. Δηλαδή είναι μία κατάσταση τύπου win-win που όλοι βγαίνουν κερδισμένοι με τίμιο τρόπο, δίχως να αδικείται η συνεισφορά κάποιου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166