Τι Προσφέρει η Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Τα Οφέλη

Τι Προσφέρει η Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Τα Οφέλη

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύλληψης παιδιού, τα οποία ωστόσο δεν «παραδίνονται» καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα υπογονιμότητας τους. Αν αφιερώσετε όλο σας το είναι και την ψυχή σας σε αυτό, τότε είναι δυνατό να αποκτήσετε παιδί, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά θαύματα που συντελούνται στις μέρες μας. Στο παρόν άρθρο θα παρατεθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εξωσωματική γονιμοποίηση. Είναι μία διαδικασία που επιτρέπει στις γυναίκες να συλλάβουν παιδί ακόμη και όταν βιώνουν πολλές δυσκολίες με τις σάλπιγγες τους ή οτιδήποτε άλλο.

Σήμερα, υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες θεραπείες για τα ζευγάρια που επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν παιδί αλλά αδυνατούν, με την εξωσωματική γονιμοποίηση να συνιστά μία εξ αυτών. Ωστόσο, η εξωσωματική γονιμοποίηση προσφέρει οφέλη και πλεονεκτήματα που δεν συναντάμε σε άλλες μεθόδους, γεγονός που την αναδεικνύει στην πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδο στις μέρες μας.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία διαδικασία κατά την οποία ο γιατρός συλλέγει ωάρια από τη γυναίκα και σπερματοζωάρια από τον άνδρα, τα οποία συνδυάζονται στη συνέχεια μεταξύ τους σε εργαστήρια. Όταν το ωάριο γονιμοποιηθεί, τότε εμφυτεύεται εντός της μήτρας της γυναίκας, ενώ από εκεί και πέρα ακολουθεί τη φυσική του πορεία. Ο λόγος που αυτή η μέθοδος είναι τόσο επιτυχημένη σχετίζεται με το γεγονός ότι εμπεριέχει τη φυσική ανάπτυξη ενός βρέφους εντός της μήτρας της μητέρας του.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να δημιουργήσουν μεγάλη οικογένεια, μπορούν να στηριχθούν στην εξωσωματική γονιμοποίηση για την εκπλήρωση των στόχων τους. Στο πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα σπερματοζωάρια δεν χρειάζεται να διανύσουν όλη αυτή την απόσταση μέχρι τις ωοθήκες ώστε να φτάσουν στα ωάρια. Τα ωάρια είναι άμεσα διαθέσιμα στα σπερματοζωάρια ώστε να γονιμοποιηθούν.

Οι πιθανότητες επιτυχίας

Οι πιθανότητες επιτυχίας με εξωσωματική γονιμοποίηση εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από διάφορους παράγοντες, όπως: Την ηλικία της γυναίκας, τον αριθμό των γονιμοποιημένων ωαρίων και σπερματοζωαρίων. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να υποτιμάται και το ψυχολογικό άγχος της γυναίκας που θέλει να φέρει στον κόσμο το δικό της μωρό μέσω αυτής της διαδικασίας και μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε μια κλινική του Ισραήλ, παρατηρήθηκε ότι το ποσοστό επιτυχών γονιμοποιήσεων αυξήθηκε από 20% σε 36% όταν η γυναίκα βρισκόταν σε διαρκή υποστήριξη από κάποιο προσωπικό ψυχολόγο που της έδινε κουράγιο, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να αποβάλλει το οποιοδήποτε άγχος κυρίευε την υποψήφια μητέρα.

Τέλος, να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ανεκτίμητο από το να κρατάτε στα χέρια σας το δικό σας παιδί. Αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος που τα ζευγάρια δεν διστάζουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να αποκτήσουν το παιδί που πάντα ονειρεύονταν. Όμως πρέπει να λέγονται οι αλήθειες, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταστραφείτε οικονομικά και να ξοδέψετε ολόκληρη την περιουσία σας για να προβείτε σε δεκάδες προσπάθειες ούτως ώστε να επιτύχετε τον πολυπόθητο στόχο σας, διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο όλες οι προσπάθειες να αποτύχουν.

Με το παραπάνω παράδειγμα πρέπει να κατανοήσετε ότι και πάλι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αφού μπορείτε κάλλιστα να προβείτε σε υιοθέτηση παιδιού από τα πολλά που βρίσκονται σε διάφορα ιδρύματα της χώρας μας και περιμένουν εναγωνίως κάποιο στοργικό ζευγάρι να τα πάρει και να τα μεγαλώσει σαν να ήταν βιολογικά τους τέκνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας