ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Facebook αναλαμβάνει δράση για να περιορίσει την εξάπλωση των βίντεο clickbait

Το Facebook αναλαμβάνει δράση για να περιορίσει την εξάπλωση των βίντεο clickbait

Το Facebook αναλαμβάνει δράση για να περιορίσει την εξάπλωση των βίντεο clickbait.

Πριν από λίγες ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα κάνει αλλαγές στο σχεδιασμό News Feed για κινητά τις επόμενες εβδομάδες. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα αυτού του χαρακτηριστικού, η εταιρεία εισήγαγε τώρα μερικές ενημερώσεις που βοηθούν στην εξάλειψη της εξάπλωσης των βίντεο clickbait.

Ορισμένα από αυτά τα βίντεο διαθέτουν ένα ψεύτικο κουμπί αναπαραγωγής το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από τους spammers, εξαπατώντας τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε συνδέσμους προς ψεύτικες ιστοσελίδες. Ομοίως, οι χρήστες παραπλανούνται μερικές φορές κάνοντας κλικ σε μια στατική εικόνα χαμηλής ποιότητας που παρουσιάζεται ως βίντεο.

Προχωρώντας μπροστά, η εταιρεία σκοπεύει να υποβιβάσει τέτοιου είδους ιστορίες με βίντεο clickbait . Οι εκδότες θα πρέπει επίσης να αναμένουν ότι οι αντίστοιχες σελίδες τους θα επηρεαστούν με τον ακόλουθο τρόπο:

Οι εκδότες που βασίζονται σε αυτές τις σκόπιμα παραπλανητικές πρακτικές πρέπει να αναμένουν ότι η διανομή αυτών των παράνομων τακτικών clickbait θα μειωθεί αισθητά. Οι περισσότερες σελίδες δεν θα παρατηρήσουν σημαντικές αλλαγές στη διανομή τους στη ροή ειδήσεων. Αλλά, όπως πάντα, οι εκδότες θα πρέπει να προσηλώνονται μονάχα στις βέλτιστες πρακτικές δημοσίευσης που θα είναι χρήσιμες για το χρήστη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει στοχεύσει τις προσπάθειές της για τη μείωση του clickbait . Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, το Facebook δήλωσε ότι επικαιροποιούσε το News Feed “χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που προσδιορίζει φράσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως σε τίτλους clickbait”.

Παραμένει να δούμε αν οι τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας καταφέρνουν να περιορίσουν σημαντικά την εξάπλωση των βίντεο clickbait καθώς και των πρωτοσέλιδων.

Κατά το παρελθόν μέσω αυτής της μεθόδου αρκετός κόσμος ανά την υφήλιο είχε εξαπατηθεί χάνοντας χρήματα, δηλαδή ένα προϊόν που ενδιέφερε τον αναγνώστη βρίσκονταν σε προσφορά έναντι εξευτελιστικής τιμής και κατά συνέπεια ο υποψήφιος αγοραστής έμπαινε σε τούτο το website και τη στιγμή που ο πελάτης πλήρωνε το προϊόν κατάφερναν οι επιτήδειοι να του αποσπάσουν οικονομικά ποσά χωρίς να το αποστείλουν το προϊόν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166