ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesLe Mans 24 Hours (video game)

Le Mans 24 Hours (video game)

  • Είδος: Racing
  • Εκδότης: Infogrames
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Eutechnyx, Velez & Dubail (GBC), Infogrames Melbourne House (DC, PS2 & PC remake)
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Νοεμβρίου 1999
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation, Microsoft Windows, Game Boy Color, Dreamcast, PlayStation 2
  • Mode: Single player, multiplayer

Η Infogrames με το Le Mans δικαιώνει την διστακτικότητα των Pc users για τα παιχνίδια που μεταφέρονται από τις κονσόλες στους προσωπικούς υπολογιστές.

Οι περισσότεροι Pc gamers είναι λίγο διστακτικοί, αναφορικά με τα βιντεοπαιχνίδια που μεταφέρονται από τις κονσόλες στους προσωπικούς υπολογιστές, κυρίως για τεχνικούς λόγους. Το Le Mans 24 Hours είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια, προερχόμενο από το Playstation 2 και το Dreamcast, με την Infogrames να είναι υπεύθυνη για την μεταφορά. Το Le Mans 24 Hours είναι μια δημοφιλής στο εξωτερικό διοργάνωση (άγνωστη στους περισσότερους στην Ελλάδα) όπου αμάξια από διαφορετικές κλάσεις διαγωνίζονται μαζί σε έναν εικοσιτετράωρο αγώνα, για το ποιος θα κάνει τους περισσότερους γύρους.

Πίνακας περιεχομένων

Gameplay

Ξεκινώντας το παιχνίδι, αφού δείτε το εισαγωγικό βίντεο με σκηνές από το πραγματικό Le Mans, που θα σας βάλουν στο κατάλληλο κλίμα, θα βρεθείτε στο κεντρικό μενού, που θυμίζει παλιές εποχές gaming, επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά πότε με το ποντίκι και πότε με το πληκτρολόγιο. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε από τα 5 διαφορετικά modes τα οποία είναι: Quick Race όπου σας επιτρέπει να παίξετε έναν αγώνα, νικώντας τους αγώνες θα έχετε πρόσβαση και σε περισσότερες πίστες. Championship, περιέχει οχτώ πρωταθλήματα (Rookie GT, Pro GT, GT Enduro, Open Prototype, Closed Prototype, Prototype Enduro, Super Enduro και Winter Challenge) όπου για να προχωρήσετε πρέπει να παίρνετε το κάθε πρωτάθλημα διαδοχικά, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά νέα αμάξια. Le Mans, το κύριο mode του παιχνιδιού όπου εξομοιώνει την πραγματική διοργάνωση.

Μπορείτε να τρέξετε στο Le Mans 2000 ή στο Petit Le Mans (Road Atlanta). Αντίθετα με τους υπόλοιπους αγώνες στο Le Mans νικητής είναι εκείνος που θα καταφέρει να κάνει τους περισσότερους γύρους (laps) ανεξάρτητα με τον χρόνο. Στο Petit Le Mans μπορείτε να τρέξετε 10′, 30′, 100′ ή 10 ώρες, ενώ στο Le Mans 2000 10′, 24′, 240′ ή 24 ώρες.

Εφόσον διαλέξετε το συγκεκριμένο mode καλό είναι προηγουμένως να έχετε ξεκλειδώσει όλα τα διαθέσιμα αμάξια από το Championship. Multiplayer, επιτρέπει σε δύο παίκτες να αγωνιστούν ταυτόχρονα, χωρίζοντας την οθόνη στα δύο (split screen). Time Trial, εδώ μπορείτε να κάνετε προπόνηση, έχοντας στη διάθεσή σας τα αμάξια και τις πίστες που έχετε ξεκλειδώσει στα υπόλοιπα modes. Σε κάθε πίστα υπάρχει και ένα Goal Time, ένας χρόνος που άμα καταφέρετε να τον ξεπεράσετε παίρνετε κάποιο bonus.

Αυτό που περιμένει ο gamer από ένα racing παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα ο χειρισμός. Καλά τα γραφικά, το όμορφο περιβάλλον, οι εντυπωσιακές πίστες, αλλά άμα δεν ‘τραβάει’ το αμάξι όλα τα παραπάνω είναι ανώφελα.

Δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα το παιχνίδι απογοητεύει. Ο χειρισμός του Le Mans θυμίζει περισσότερο arcade καταστάσεις. Τα αμάξια είναι βαριά και δεν δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας σε καμία περίπτωση. Οι τροχοί δεν σπινιάρουν όσο γρήγορα και αν ξεκινήσετε, το αμάξι σπάνια θα χάσει το έλεγχο (ακόμα και αν μπείτε στο γρασίδι με μεγάλη ταχύτητα) και πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να το ‘πλαγιάσετε’.

Το κυριότερο είναι ότι το αμάξι δεν στρίβει, η καλύτερα στρίβει σαν τα μεγάλα επιβατικά πλοία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να φρενάρετε πολύ πριν μπείτε στις στροφές (όπως ακριβώς οδηγάει ο παππούς σας….). Στο παιχνίδι θα βρείτε συνολικά 70 εξουσιοδοτημένα αμάξια και 12 πίστες.

Γραφικά και ήχος

Στον γραφικό τομέα το Le Mans ικανοποιεί, χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τα αμάξια και οι πίστες είναι όμορφα σχεδιασμένα με αρκετές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν γραφικές αλλαγές στο μοντέλο του αμαξιού στις διάφορες συγκρούσεις και ο καπνός που βγαίνει από το μπλοκάρισμα των φρένων είναι αρκετά αληθοφανής. Η αλλαγή της ώρας είναι πραγματικά πολύ όμορφη, ο ήλιος πέφτει σιγά σιγά, ο ουρανός σκοτεινιάζει μέχρι να βγουν τα αστέρια και η πίστα γεμίζει με φώτα.

Κάτι που θα δυσαρεστήσει αρκετούς (εκτός από τον χειρισμό) είναι η έλλειψη εσωτερικής άποψης, μέσα από το cockpit του αμαξιού. Στο τέλος κάθε αγώνα μπορείτε να δείτε την επανάληψη, η οποία μοιάζει με τηλεοπτική κάλυψη, έχοντας λήψη από πολλές κάμερες. Δεν μπορείτε να σώσετε το replay ή να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη στιγμή από τον αγώνα, το παρακολουθείτε ολόκληρο ή καθόλου.

Μια ωραία προσθήκη είναι το animation του πληρώματος στα pit, αν και λίγο αργό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μπαίνοντας στο παιχνίδι είναι να κλείσετε αμέσως την μουσική. Ο ήχος των μηχανών ακούγεται καλά, χωρίς να εξομοιώνει τον πραγματικό εκκωφαντικό θόρυβο που κάνουν τα αμάξια με τόσα άλογα πάνω τους.

Τελικά

Η Infogrames με το Le Mans δικαιώνει την διστακτικότητα των Pc users προς τα παιχνίδια που μεταφέρονται από τις κονσόλες στους προσωπικούς υπολογιστές. Το Le Mans 24 Hours αποτελεί μια πρόχειρη μεταφορά από τις κονσόλες που δεν μπορεί να προταθεί στους απαιτητικούς racing gamers.

Διάβασε επίσης: Μύκονος: Η κοσμοπολίτισσα που παρακάμπτει την λογική

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166