Η μεγάλη της σοκολάτας σχολή, L’École du Grand Chocolat Valrhona

Η μεγάλη της σοκολάτας σχολή, L'École du Grand Chocolat Valrhona

31 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος η L’École du Grand Chocolat Valrhona, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σοκολάτα.

Η διεθνής φήμη της σχολής που ιδρύθηκε το 1989 από τον Frédéric Bau στην Tain l’Hermitage (έδρα της Valrhona από το 1922, στην νοτιοανατολική Γαλλία), οδήγησε την κορυφαία σοκολατοποιία του κόσμου να δημιουργήσει δύο καινούρια τμήματα: στο Τόκιο το 2007 και στο Παρίσι το 2009. Ο Frédéric Bau υπήρξε ανέκαθεν ένας ζαχαροπλάστης με όραμα και πάθος. Σήμερα είναι ο διευθυντής δημιουργικού της Valrhona.

Οι σημαντικότεροι όμως παράγοντες που έχουν αναδείξει διεθνώς τη L’École du Grand Chocolat Valrhona είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη και οι άνθρωποι. Οι σοκολάτες Valrhona αφενός είναι γνωστές για την ποιότητά τους και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και γεύσεις για χρήση από επαγγελματίες.

Αφετέρου, είναι οι 25 συνολικά εκπαιδευτές εννέα διαφορετικών εθνικοτήτων, όλοι chef pâtissiers που συνεργάζονται με τη σχολή και δημιουργούν περίπου 200 συνταγές ετησίως. Απευθυνόμενοι σε σοκολατοποιούς, ζαχαροπλάστες και εστιάτορες, εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο διδάσκοντας τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, μοιράζονται τις γνώσεις και το δημιουργικό τους χάρισμα με τους επαγγελματίες και δημιουργούν τις νέες τάσεις. Παράλληλα, εμπλουτίζουν τη γαστρονομική κληρονομιά με τις δημιουργίες και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει, συνοψίζοντας παράλληλα τη δέσμευση και την ευρηματικότητα της Valrhona.

  • Μία φορά το χρόνο, οι 25 εκπαιδευτές της Ecole du Grand Chocolat συγκεντρώνονται και εργάζονται για μία εβδομάδα από κοινού, δημιουργώντας τις επόμενες τάσεις στη σοκολάτα, ανταλλάσσοντας απόψεις, διαδίδοντας τη γνώση τους.
  • Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην École du Grand Chocolat Valrhona εκπαιδεύονται περίπου 1000 επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο.
  • Η επέτειος των 31 χρόνων της L’École du Grand Chocolat Valrhona σηματοδοτείται και από τα εγκαίνια της νέας σχολής που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Νέα Υόρκη και τα πρώτα μαθήματα της οποίας ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο σοκολατοποιός δεν είναι απλά μία ένα επάγγελμα που μπορεί να το μάθει ο καθένας, και κάπως έτσι να γίνει ο ειδήμων πάνω σε τούτο τον τομέα. Τουναντίον, πρόκειται για μία τέχνη που κρύβει πολλά φυλαγμένα μυστικά και τα γνωρίζουν ελάχιστοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροVintage whiskies, τα παλαιωμένα έχουν άλλη χάρη
Επόμενο άρθροΤο AppsFlyer έλαβε χρηματοδότηση από τη Salesforce Ventures
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας