ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήLilo & Stitch και Bad Company (soundtrack)

Lilo & Stitch και Bad Company (soundtrack)

Lilo & Stitch

Με την επιστροφή μου λοιπόν και παρά την καταχρηστική παράταση της άδειάς μου κατά μια βδομάδα (ζητώ συγγνώμη από τους συνεργάτες και κυρίως από τους αναγνώστες του Texnologia…), επέλεξα να γράψω για το Lilo & Stitch, αφήνοντας κάποια άλλα -ορχηστρικά- cd να περιμένουν τη σειρά τους, πάνω στο γραφείο μου. Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού το Lilo & Stitch είναι ευχάριστο και αρκούντως «ευκολοάκουστο» αν μου επιτρέπεται η έκφραση, ιδανικό δηλαδή για την κατάστασή μου, πριν μπω για τα καλά στο πνεύμα της -καθόλου επίπονης κατά τα άλλα- καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το Lilo & Stitch, με 5 τραγούδια του Elvis Presley στη σύνθεση του, μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες τύπου FANTASIA, καταφέρνει όμως να κρατηθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να διεκδικήσει το ενδιαφέρον των μικρών κυρίως ακροατών, ειδικά όσων απολαύσουν την ταινία. Ίσως μάλιστα να ωθήσει τους μικρούς θεατές στην αναζήτηση άλλων τραγουδιών του βασιλιά του rock n’ roll Elvis, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους γονείς τους.

Το cd είναι ιδιαίτερα εύθυμο, μεταδίδοντας το κέφι της ταινίας και μόνο η μικρή του διάρκεια είναι δυνατόν να απογοητεύσει, ιδιαίτερα λόγω της κατά τα άλλα κανονικής -κανονικότατης- τιμής του.

Το πρώτο τραγούδι, “Hawaiian Roller Coaster Ride”, είναι ένα ιδιαίτερα συμπαθητικό χαβανέζικο τραγουδάκι και το Stuck on You του Presley που αρχίζει μάλιστα με τον Stitch (ή μήπως είναι η Lilo;;) να λέει “You want to listen to the King? You look like an Elvis fan” διατηρεί το κέφι σε υψηλό επίπεδο. Η Wynonna που ακολουθεί με το “Burning Love” είναι επίσης πολύ καλή, ενώ θεωρώ άσκοπο να σχολιάσω τα 3 επόμενα του Elvis που ακολουθούν (είπαμε, είναι ο King…), οπότε πάμε κατευθείαν στο νο7 “He Mele No Lilo” ένα επίσης εύθυμο κομμάτι.

Elvis στο νο8 και “Can’t help falling in love” αμέσως μετά, σε ένα εξαιρετικά συμπαθητικό τραγουδάκι που παρόλο το συναισθηματικό του χαρακτήρα, δεν παύει να είναι σε ρυθμούς rock n’ roll, όπως και τα περισσότερα απ’ τα 12 τραγούδια του cd. Τα τραγούδια “Stitch to the rescue” και “I’m lost” που ακολουθούν και αποτελούν τα ορχηστρικά του soundtrack, είναι σε σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς, αποτελούν όμως απλά το διάλειμμα μέχρι το τελευταίο τραγούδι “Ardiente Amor”, που μπορεί να μην καταλαβαίνω τι λέει (κάτι σε λατινογενές -μάλλον ισπανικό- μου φέρνει) αλλά σίγουρα μου αρέσει και θα το ξανάκουγα ευχαρίστως.

Συμπερασματικά, είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα δουλειά που μπορεί να ακουστεί ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, περιορισμένης διάρκειας όμως, χωρίς αυτό να επηρεάζει την τιμή. Το ξαναείπα αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς, το θεωρώ απαράδεκτο απ’ τη στιγμή που δεν αποτελεί και κανένα φοβερό σταθμό στην ιστορία των soundtracks ταινιών κινουμένων σχεδίων… Η επιλογή είναι δική σας.

Soundtrack tracklist

 1. Hawaiian Roller Coaster Ride – Mark Kealii Hoomalu & Kamehameha Schools Children`s Chorus
 2. Stuck On You – Elvis Presley
 3. Burning Love – Wynonna
 4. Suspicious Minds – Elvis Presley
 5. Heartbreak Hotel – Elvis Presley
 6. Devil In Disguise – Elvis Presley
 7. He Mele No Lilo – Mark Kealii Hoomalu & Kamehameha Schools Children`s Chorus
 8. Hound Dog – Elvis Presley
 9. Cant Help Falling In Love – Mark Kealii Hoomalu & Kamehameha Schools Childrens Chorus
 10. Stitch To The Rescue
 11. You Can Never Belong
 12. I`m Lost
 • Βαθμολογία: 7,5/10 (ή 6/10 αν μετρήσω και τη δυσαρέσκειά μου για τη σχέση διάρκειας / τιμής…)
 • Συνολική χρονική διάρκεια soundtrack: 38:50

Bad Company

Η πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους δεν γνώρισε τεράστια επιτυχία, κι αν κρίνω από τα σχόλια των χρηστών στο Texnologia.Net δεν εντυπωσίασε. Για την ακρίβεια, μάπα το καρπούζι, παρά την παρουσία των Anthony Hopkins και Chris Rock στο καστ.

Ας πούμε όμως και δυο λόγια για το soundtrack. Σας αρέσουν οι μουσικές τύπου rap, hip-hop, trip-hop, low bap κλπ; Αν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε. Αλλιώς, διαβάστε ένα βιβλίο, βγείτε έξω για κανένα ποτό, κάντε ότι θέλετε τέλος πάντων, ξεχάστε πάντως αυτό το cd. Για σας, δεν είναι παρά ένας αποκρουστικός ήχος που θα έπρεπε ίσως να απαγορευτεί ή (αν πιστεύετε στην ελευθερία έκφρασης) να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται απ’ τα υπερευαίσθητα σε τέτοιες περιπτώσεις αυτιά σας.

Συνεχίζουμε λοιπόν πιστέ μου αναγνώστη (αλήθεια, γιατί μείναμε μόνοι μας;). Το Bad Company που από ότι λέει στο εξώφυλλο ΔΕΝ είναι το score της ταινίας αλλά μουσική από την ταινία (κι όμως, υπάρχει διαφορά), είναι ένα απλά ανεκτό cd, για πολύ περιορισμένο κοινό αφού εκτός των τραγουδιών νο8,9 και 10 που κινούνται σε μπλουζ ρυθμούς, τα υπόλοιπα είναι πολύ δυνατά, πλην -απ ότι φαίνεται- καθόλου εμπνευσμένα.

Τα “Breathe In, Breathe Out” και “B.O.B.” προσωπικά δεν με εντυπωσίασαν αφού δεν μου αρέσουν οι “ηλεκτρικές” γαϊδουροφωνές (συγγνώμη απ’ τα συμπαθέστατα ζωάκια…), το ”911” ωστόσο είναι ανεκτό (επιτέλους λίγη μελωδικότητα στη φωνή σας ρε παιδιά…), λόγω της όμορφης μουσικής και των φωνητικών. Τα τραγούδια “6 Million ways to live” των Dub Pistols (με τις «μελαγχολικές» κιθάρες), “Tonite” των Next και “Na na” των “Pretty Willie” διακρίνονται επίσης περισσότερο για τη μουσική τους παρά τις ερμηνείες, ενώ σε μέτρια επίπεδα κινείται και το “Anything for you” που θυμίζει “Five” ή, ακόμα χειρότερα, “One”, κάποια boy’s band πάντως που προσπαθεί να ραπάρει, μάλλον ανεπιτυχώς.

Για τα τραγούδια 8,9 και 10 τα είπαμε. Blues απ’ τα παλιά, που μας δίνουν την ευκαιρία να ανασάνουμε λίγο πριν ξαναχωθούμε στα σκληρά, που είναι μάλλον στην ίδια μοίρα με αυτά του… α’ ημιχρόνου… “Excess” λοιπόν στο νο11 του cd σε ροκ, “Don’t touch” σε περισσότερο ποπ παρά χιπ χοπ και “ My crew” σε ραπ ρυθμούς, μέτρια, μέτρια, μέτρια… Και για το τέλος, το ένα και μοναδικό ορχηστρικό του cd, το με αινιγματικό τίτλο “BMBBO” που ξεκινά «χαμηλόφωνα» για να καταλήξει αρκετά δυνατά, σώζοντας κάπως τα προσχήματα, όντας μάλλον το πιο ενδιαφέρον τραγούδι από όσα περιέχονται στο cd.

Το χαρακτηριστικό αυτού του cd είναι ότι αν και ξεχωριστά το κάθε τραγούδι είναι αν όχι κακό, τουλάχιστον μέτριο, όλα μαζί αποτελούν ένα «δεμένο» σύνολο που πιθανά θα αρέσει σε κάποιους αλλά μάλλον θα απογοητεύσει τους περισσότερους. Τελικά, υπάρχουν τόσα καλά soundtracks στην αγορά (ιδίως τα παλαιότερα), γιατί να επιλέξετε αυτό;

Soundtrack tracklist

 1. Breathe In, Breathe Out – Ali Featuring St. Lunatics
 2. 911 – D12 / Gorillaz Featuring Terry Hall
 3. B.O.B (Bombs Over Baghdad) – Outkast
 4. 6 Million Ways To Live – Dub Pistols
 5. Tonite – Next
 6. Na Na – Pretty Willie
 7. Anything For You (Devine Mill Re-Mix) – Jaheim Featuring Duganz
 8. All Out Of Love – Jagged Edge
 9. It`s Killing Me (In My Mind) – Blu Cantrell
 10. To Keep This Life – Rama Duke
 11. Excess – Tricky
 12. Don`t Touch – Ko-La Featuring Tricky
 13. My Crew (Part II) – Supervision Featuring Blind Gotti
 14. BMBBO – Trevor Rabin
 • Βαθμολογία: 5/10 (δεν είναι κι άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι η αντίστοιχη βαθμολογία που έχουν δώσει οι συνεργάτες του Texnologia στην κριτική τους για την ταινία Bad Company είναι 2 ο ένας και 3 ο άλλος…)
 • Συνολική χρονική διάρκεια soundtrack: 60:32

Υστερόγραφο: Άσχετο αλλά έχετε παρατηρήσει ότι κατά κανόνα σε όλα σχεδόν τα cd:

 • α. όταν πας να τραβήξεις την ταινία του νάιλον αυτή σκίζεται, χωρίς το νάιλον να ανοίγει;
 • β. η τιμή σε όσα cd δεν έχουν νάιλον είναι κολλημένη πάνω σε κάποιο από τα τραγούδια κρύβοντας τον τίτλο;
 • γ. τα όποια αυτοκόλλητα έχει πάνω ένα cd δεν βγαίνουν ομοιόμορφα;
 • δ. τα soundtracks δεν περιέχουν τους στίχους των τραγουδιών στο βιβλιαράκι;
 • ε. τα “δοντάκια” που κρατάνε το cd στη θέση του σπάνε πολύ εύκολα;
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166