ΑρχικήΕφαρμογέςLooking Glass: Γιατί ο Mozilla ενσωμάτωσε αυτό το πρόσθετο στο πρόγραμμα περιήγησης...

Looking Glass: Γιατί ο Mozilla ενσωμάτωσε αυτό το πρόσθετο στο πρόγραμμα περιήγησης του Firefox

Looking Glass: Γιατί ο Mozilla ενσωμάτωσε αυτό το πρόσθετο στο πρόγραμμα περιήγησης του Firefox.

Οι χρήστες του Firefox διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι μια μυστηριώδης επέκταση που ονομάζεται “Looking Glass” είχε εγκατασταθεί στα προγράμματα περιήγησης, χωρίς τη γνώση τους. Αρχικά το ζήτημα επισημάνθηκε από πολλούς χρήστες του Reddit. Ωστόσο το περίεργο νέο add-on γέννησε φόβους και υποψίες στον περισσότερο κόσμο που χρησιμοποιεί αυτόν τον δημοφιλή browser.

Ενώ αρκετά άτομα υποψιάζονταν ότι το συγκεκριμένο πρόσθετο ήταν κάποια μορφής κακόβουλο λογισμικό, το add-on στην πραγματικότητα είναι ένα μέσο για να υποδείξει στον κόσμο πως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που νομίζει, και μέρος μιας προώθησης για το δημοφιλές USA Network show Mr Robot.

Σύμφωνα με το Mozilla, το Looking Glass plug-in αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Mr Robot και έχει σχεδιαστεί (εκτός όλων των άλλων) για να περάσει ορισμένα μηνύματα.

«Η σειρά Mr Robot επικεντρώνεται στο θέμα της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Mozilla σε κάποιο υπόμνημα υποστήριξης. «Μια από τις δέκα κατευθυντήριες αρχές της αποστολής του Mozilla είναι ότι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των ατόμων στο διαδίκτυο είναι θεμελιώδεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προαιρετικές. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ποιες πληροφορίες μοιράζονται στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους».

Το πρόσθετο εγκαταστάθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης του Firefox, χωρίς την έγκριση των χρηστών, οι οποίοι άθελά τους και εν αγνοία τους επέτρεψαν στο πρόγραμμα περιήγησης να εγκαταστήσει και να εκτελέσει το Shield Studies- μια λειτουργία που χρησιμοποιείται από το Mozilla για τη διεξαγωγή έρευνας και δοκιμών και κυρίως για να κατανοήσει πως συμπεριφέρονται οι χρήστες με αυτό πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

Μόλις εγκατασταθεί το πρόσθετο, κάνει ορισμένες μικρές αλλαγές και προσθέτει κείμενο σε συγκεκριμένους ιστότοπους, θέλοντας να υποδείξει στο χρήστη κάποια πράγματα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του Firefox ήταν συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι από την εισαγωγή αυτού του add-on χωρίς τη γνώση ή την άδειά τους.

Μετά την έντονη αντίδραση των χρηστών, ο Firefox δήλωσε ότι η επέκταση θα μετακινηθεί στο κατάστημα πρόσθετων στοιχείων και δεν θα εισάγεται αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης της εταιρείας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166