Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση στον επίσημο ιστότοπο της με συνέπεια να μην είναι προσβάσιμος για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα από το ευρύ κοινό, και φυσικά δεν γνωρίζει ακόμη ποιοι κυβερνοεγκληματίες κρύβονται πίσω από τούτη την ενέργεια. Εν τούτοις, αυτό το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και θα σας εξηγήσω στις παρακάτω ενότητες τι εννοώ.

Ο Αγγλικός σύλλογος δήλωσε πως η συγκεκριμένη επίθεση ήταν εστιασμένη στα κρίσιμα συστήματα της» που απαιτούνται για να διεξαχθούν οι αγώνες στο Old Trafford. Παρόλα αυτά εξήγησε πως πλέον είναι ασφαλείς τα συστήματα της, και πως η ομάδα θα φιλοξενήσει κανονικά την West Bromwich Albion σήμερα το Σάββατο.

Η επίσημη ανακοίνωση για το παρόν θέμα αναφέρει: Ο σύλλογος ανέλαβε ταχεία δράση για να περιορίσει την επίθεση, κλείνοντας τα επηρεαζόμενα συστήματα, ενώ επί του παρόντος συνεργαζόμαστε με ειδικούς εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν το συμβάν και να εξαλειφθεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη νέα διακοπή στα πληροφοριακά συστήματα μας. Αν και πρόκειται για μια εξελιγμένη επιχείρηση από οργανωμένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, ο σύλλογος μας διαθέτει ισχυρά εργαλεία αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων, και εννοείται πως είμαστε προετοιμασμένοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε νέα επίθεση».

Οι κόκκινοι διάβολοι αποκάλυψαν πως το συγκεκριμένο χακάρισμα έλαβε χώρα την Παρασκευή το απόγευμα και από τότε το αρμόδιο επιτελείο της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρει τα συστήματα της ξανά σε ομαλή λειτουργία, και να κλείσει οποιοδήποτε ανοιχτό τρωτό σημείο πέσει στην αντίληψή της.

Σε αυτό το σημείο είναι επιτακτική ανάγκη να εξηγήσω ορισμένα πράγματα από τη μακρά εμπειρία που έχω πάνω σε αυτό τον τομέα. Τέτοιου είδους κυβερνοεπιθεσεις σε ιστότοπους που διατηρούν ευαίσθητα δεδομένα, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες, αφού ενδέχεται οι πεπειραμένοι χάκερς να κλέψουν ιδιωτικές πληροφορίες των πελατών που αγοράζουν εισιτήρια, προϊόντα και φανέλες από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εκάστοτε επιχείρησης, που στην προκειμένη περίπτωση είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα, σε παρόμοιες επιθέσεις άλλων ιστότοπων έχουν κλαπεί προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που πληρώνει ο πελάτης, τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών για τη σύνδεση του στον ιστότοπο, και άλλα πολλά.

Ωστόσο, η ίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέφερε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε κλοπή δεδομένων, αλλά από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πεις με βεβαιότητα κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας