ΑρχικήΕιδήσειςMars City: Οι ανθρώπινες αποστολές για αποίκηση στον Άρη θα ξεκινήσουν το...

Mars City: Οι ανθρώπινες αποστολές για αποίκηση στον Άρη θα ξεκινήσουν το 2024

Mars City: Οι ανθρώπινες αποστολές για την αποίκηση στον Άρη θα ξεκινήσουν το 2024, λέει ο Elon Musk

Oi άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στον Άρη αρχής γενομένης από το 2024, με στόχο την οικοδόμηση μιας αποικίας στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Η SpaceX, η εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης του Musk, έχει διατυπώσει φιλόδοξα σχέδια για την ίδρυση βάσης στον Άρη, αφού παρουσίασε έναν επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 27.000 χιλιόμετρα την ώρα (16.777 mph).

Η SpaceX δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια βάση στο φεγγάρι και να πετάξει δύο αποστολές με πλήρες φορτίο στον Άρη το 2022 που θα είναι σε θέση να βρουν νερό και να τοποθετήσουν την υποδομή ενέργειας για την υποστήριξη ζωής.

Οι πρώτοι ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν το 2024, όπου θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν ένα ηλιακό εργοστάσιο που θα παράγει την απαραίτητη ενέργεια για να τους επιστρέψει πίσω στη γη. Βασικά, οι πύραυλοι θα προσγειωθούν κατακόρυφα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για άλλες αποστολές.

Ο Musk είπε ότι το διαστημικό σκάφος θα ταξιδέψει στον πλανήτη χωρίς αρκετό καύσιμο για να επιστρέψει πάλι πίσω στον πλανήτη μας, με γνώμονα ότι θα συνθέσουν έτσι ένα καύσιμο από διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και νερό από πάγο κάτω από την επιφάνεια, το οποίο θα ήταν ζωτικής σημασίας για την επιστροφή.

Με την πάροδο του χρόνου μια κατοικήσιμη διαστημική πόλη (Mars City) θα εξελιχθεί στον πλανήτη, που θα γίνει “ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζήσει ο κόσμος”, είπε.

Με αποκορύφωμα την εκδήλωση σχετικά με το διάστημα στην Αδελαΐδα την περασμένη Παρασκευή, ο Musk αποκάλυψε σχέδια για ένα νέο διαστημόπλοιο “BFR” που είπε ότι θα μπορούσε να μεταφέρει 100 άτομα το καθένα.

Είπε ότι η ημερομηνία έναρξης το 2022 για τις πρώτες δοκιμαστικές αποστολές φορτίου είναι μία προσδοκώμενη φιλοδοξία, και πως το SpaceX θα ξεκινήσει την εργασία σχετικά με τις πυραύλους το επόμενο έτος. Πρόσθεσε ότι το SpaceX θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο για ταξίδια από πόλη σε πόλη σε όλο τον κόσμο, με διηπειρωτικές πτήσεις που δεν θα ξεπερνούν τη μισή ώρα ανά δρομολόγιο.

Ο Musk δήλωσε επίσης ότι ο SpaceX σχεδίαζε να χτίσει μια βάση προσγείωσης στο φεγγάρι. Λέγοντας πως , θα έπρεπε να είχαμε ήδη το 2017 μια σεληνιακή βάση στο φεγγάρι, κάτι που δεν επιτεύχθηκε και όπως γνωρίζουμε ο χρόνος είναι χρήμα και σπαταλήθηκε άσκοπα.

Ο Musk είχε αναφέρει την προηγούμενη φορά σε μία δήλωσή του ότι μια πόλη στον Άρη με ένα εκατομμύριο κατοίκους θα είναι εφικτή σε 50 χρόνια και πως οι άνθρωποι θα ζουν σε άλλους πλανήτες για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους ως είδος.

Επίσης πρόσθεσε ότι το SpaceX θα είναι σε θέση να αγοράσει αυτούς τους πολυπόθητους νέους πυραύλους, διότι στα χέρια μας θα είναι ένα πολυεργαλείο, επειδή το BFR θα είναι πολλαπλών χρήσεων, ικανό να ολοκληρώσει άλλες αποστολές, όπως να φέρει δορυφόρους σε τροχιά, και να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166