ΑρχικήSmartphonesΤο Nokia 3310 έρχεται για πρώτη φορά με σύνδεση 3G, θέλοντας να...

Το Nokia 3310 έρχεται για πρώτη φορά με σύνδεση 3G, θέλοντας να εκσυγχρονιστεί

Το Nokia 3310 έρχεται για πρώτη φορά με σύνδεση 3G, θέλοντας να εκσυγχρονιστεί.

Η επανεκκίνηση του Nokia 3310 αποσκοπεί για πρώτη φορά να συνοδεύεται από σύνδεση 3G, προσφέροντας βελτιωμένη κάλυψη δικτύου σε αυτό το ρετρό τηλέφωνο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία HMD θα προσθέσει επίσης δύο νέα χρώματα, κόκκινο και μαύρο, και θα βελτιώσει τις επιλογές προσαρμογής ώστε οι χρήστες να μπορούν να επεξεργαστούν την αρχική τους οθόνη και τα εικονίδια.

Η έκδοση 3G θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο. Η τρέχουσα έκδοση κοστίζει 59 ευρώ για Ελλάδα και η HMD δεν έχει επιβεβαιώσει την τιμή του Ηνωμένου Βασιλείου για το αναβαθμισμένο μοντέλο.

Το 3310 ξεκίνησε να είναι διαθέσιμο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο, 17 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Η αναβάθμιση προσθέτει βελτιωμένη συνδεσιμότητα, με την πρώτη έκδοση του νέου 3310 να διαθέτει μόνο 2.5G, πράγμα που σημαίνει ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο ήταν οδυνηρά αργή.

Το 3G σε πρακτικό επίπεδο θα επιταχύνει τις συνδέσεις στο διαδίκτυο, ωστόσο οι χρήστες δεν θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές, όπως η WhatsApp λόγω των περιορισμών του λειτουργικού συστήματος S30 +. Το τηλέφωνο δεν έχει ακόμα συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Ωστόσο, η αλλαγή φαίνεται να έχει επηρεάσει την μπαταρία χρόνου ομιλίας, με την HMD να λέει ότι η έκδοση 3G θα προσφέρει 6,5 ώρες χρόνο ομιλίας σε σύγκριση με 22 ώρες στην έκδοση που δεν είναι 3G. Θα εξακολουθεί να έχει μέχρι και 27 ημέρες μπαταρίας αναμονής.

Η αναβάθμιση θα φέρει τη συσκευή σε περισσότερες χώρες όπου η κάλυψη 2.5G είναι σπάνια, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης στις ΗΠΑ.

Το θρυλικό τηλέφωνο ήταν γνωστό για τη διάρκεια ζωής των μπαταριών, την ανθεκτικότητα και το θρυλικό παιχνίδι φιδάκι (Snake). Το πρωτότυπο 3310 που ξεκίνησε το 2000 πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο.

Η επανεκπομπή πυροδότησε ένα κύμα νοσταλγίας για το κλασικό “dumbphone”, προκαλώντας “πρωτοφανή ζήτηση” σύμφωνα με την Carphone Warehouse (ένα από τα μεγαλύτερα eShop της Αγγλίας).

Το νέο 3310 κατασκευάζεται από τη φινλανδική εταιρεία HMD, η οποία κατέχει την άδεια για να κατασκευάζει και να δημιουργεί τα τηλέφωνα Nokia. Έχει ξεκινήσει πρόσφατα τη ναυαρχίδα των smartphone της που ονομάζεται Nokia 8 – μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας με διπλή κάμερα και ισχυρό επεξεργαστή, αν και δεν έχει το φιδάκι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166