ΑρχικήΨυχαγωγίαΜάθε πως να χαλάς λίγα χρήματα το σαββατοκύριακο

Μάθε πως να χαλάς λίγα χρήματα το σαββατοκύριακο

Πως να φας και να πιεις χωρίς να σου τελειώσουν όλα τα χρήματα.

Αν στο τέλος του Σαββατοκύριακου δεν µπορείς να πιστέψεις πού πήγαν τα χρήµατα που είχες µαζί για να πληρώσεις το ποτό ή το εισιτήριό σου για το σινεµά, δεν είσαι η µόνη. Η νυχτερινή διασκέδαση έχει γίνει για όλους ακριβή και είναι εύκολο να βγεις εκτός προϋπολογισµού, χωρίς να κάνεις κάτι εξτρίµ. Από την άλλη, υπάρχει περίπτωση να ξοδεύεις περισσότερα απ’ ό,τι χρειάζεται, εξαιτίας µικρών παγίδων που παραµονεύουν σε κάθε σου έξοδο. Μάθε να τις αναγνωρίζεις και να τις αποφεύγεις, για να περνάς καλά χωρίς µεγάλες απώλειες.

Εκτός από το ποτό, το φαγητό, το θέατρο ή/και το σινεµά, πρέπει κάθε φορά να πληρώνω και το ταξί που θα µε γυρίσει σπίτι.

Είναι ταλαιπωρία µετά από ξενύχτι να µπλέκεις µε µέσα µαζικής µεταφοράς, αξίζει όµως να τσεκάρεις αν υπάρχει κάποιο τρένο ή λεωφορείο που µπορεί να σε πάει στο σπίτι και µέχρι ποια ώρα. Ακόµη κι αν κανένα δεν σε αφήνει έξω από την πόρτα, µπορείς να το πάρεις έτσι ώστε να µειώσεις την απόσταση που θα καλύψεις µε το ταξί. Άλλες λύσεις είναι να µοιραστείς το ταξί (και την ταρίφα, φυσικά) µε έναν ή περισσότερους φίλους ή να παίρνετε εναλλάξ αυτοκίνητο και να αλληλοεξυπηρετείστε στην επιστροφή.

Αυτό ήταν το πλάνο, αλλά τελικά καταλήγω να τους πηγαίνω όλους εγώ στο σπίτι τους µε το αυτοκίνητο, ακόµη κι αν µένουν µακριά από µένα.

Δεν είναι δύσκολο να τους εξηγήσεις ότι αυτό είναι άδικο για σένα, από άποψη βενζίνης, περιορισµού του αλκοόλ αλλά και κούρασης. Μπορεί να µην το έχουν σκεφτεί ή απλώς να εκµεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν το έχεις θίξει. Πρότεινέ τους µια δίκαιη εναλλαγή ή, αν κανένας τους δεν έχει αυτοκίνητο, απόφυγε µερικές φορές να παίρνεις αµάξι, ώστε να µοιράζεστε το ταξί και να απολαµβάνεις κι εσύ πιο χαλαρά την έξοδό σου.

Μου αρέσει πολύ το θέατρο, το σινεµά και τα live, αλλά οι τιµές των εισιτηρίων έχουν ξεφύγει.

Σηµείωσε τις παραστάσεις, τις ταινίες και τις συναυλίες όπου θέλεις να πας και έχε το νου σου για προσφορές τύπου «2 εισιτήρια στην τιµή του 1» ή για προσκλήσεις µε δωρεάν είσοδο. Μπορείς να πετύχεις τέτοιες ευκαιρίες στον αγαπηµένο σου ραδιοφωνικό σταθµό, σε free press οδηγούς πόλης και σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας . Αν είσαι φανατική θεατρόφιλη, τσέκαρε µήπως το αγαπηµένο σου θέατρο έχει πρόγραµµα πιστών φίλων, που σου επιτρέπει, µε ένα εφάπαξ ποσό κάθε χρόνο, να παρακολουθείς όλες τις παραστάσεις της σεζόν.

Οι φίλοι µου είναι πιο άνετα οικονοµικά από µένα και πηγαίνουν σε ακριβά µαγαζιά, που ξεφεύγουν πολύ από το δικό µου προϋπολογισµό.

Αν δεν θέλεις να µιλήσεις σε όλους για τη δυσκολία που αντιµετωπίζεις, µπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια µιας κοντινής σου φίλης. Εξήγησέ της το πρόβληµα και ζήτησε να σε υποστηρίξει την επόµενη φορά που θα προτείνεις να πάτε σε ένα πιο οικονοµικό µαγαζί. Διάλεξε ένα µέρος που να µπορείς να το «πουλήσεις» ως ενδιαφέρον, ιδιαίτερο ή διαφορετικό. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να τους πείσεις και –πού ξέρεις;– µπορεί να κολλήσουν. Μπορείς επίσης να καλείς την παρέα στο σπίτι σου για ταινία, επιτραπέζια ή ένα κοκτέιλ πάρτι και να τους ζητήσεις να φέρει ο καθένας την αγαπηµένη του σπεσιαλιτέ ή ένα καινούριο ποτό που έχει ανακαλύψει.

Δεν ξέρω πόσο πουρμπουάρ πρέπει να αφήνω και νομίζω ότι τελικά δίνω πάντα περισσότερα.

Η στάνταρ πρακτική για το πουρμπουάρ είναι ότι αφήνεις ένα ποσό ίσο με το 10% του λογαριασμού. Αυτό, φυσικά, μόνο αν είσαι ευχαριστημένη από το σέρβις, γιατί στην Ελλάδα ο νόμιμος μισθός του σερβιτόρου περιλαμβάνεται στο λογαριασμό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166