ΑρχικήGadgetMeeting Owl: Η τηλεδιάσκεψη αναβαθμίζεται και αποκτά άλλο ενδιαφέρον

Meeting Owl: Η τηλεδιάσκεψη αναβαθμίζεται και αποκτά άλλο ενδιαφέρον

Meeting Owl: Η τηλεδιάσκεψη αναβαθμίζεται και αποκτά άλλο ενδιαφέρον.

Σχεδόν κάθε gadget που θα χρησιμοποιείτε στο εγγύς μέλλον θα επωφεληθεί από το AI. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον βοηθό φωνής της Alexa, όπως το Echo, αλλά ακόμη και ένας ανεμιστήρας στο σαλόνι σας θα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξει τη θερμοκρασία. Τα φώτα θα ανάβουν όταν τραβάμε ένα βιβλίο από το ράφι της βιβλιοθήκης και θα φωτίζεται η γωνία που διαβάζουμε. Μια καφετιέρα θα προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση με βάση τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Το Meeting Owl είναι όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω, πρόκειται για μία συσκευή των $ 799 που τοποθετείται σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων και μπορεί να καθορίσει αυτόματα ποιος θα μιλήσει. Χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση για να καταλάβει όχι μόνο ποιος μιλάει, αλλά εάν υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ δύο ατόμων και αν η συνομιλία μέσω βιντεοδιάσκεψης πρέπει να εμφανίζει δύο ή περισσότερες προβολές για το βίντεο. Επίσης, η συσκευή δεν χρειάζεται να προγραμματιστεί εκ των προτέρων (για παράδειγμα, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο).

Ο Mark Schnittman, ο συνιδρυτής του Owl Labs και ο CTO ανέφερε τα παρακάτω:

“Η τεχνητή νοημοσύνη της Owl επιτρέπει στην της συσκευής να ενεργεί ως σκηνοθέτης και συντάκτης σε πραγματικό χρόνο”, είπε. “Όταν τοποθετείται σε ένα αυθαίρετο δωμάτιο σε μια αυθαίρετη θέση, μπορεί να καταλάβει πού είναι τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην κουβέντα, ποιοι άνθρωποι είναι πιο συναφείς με τη συζήτηση σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και πώς μπορούν καλύτερα να προβάλλουν αυτούς τους ανθρώπους στον θεατή”.

Μέσα στη συσκευή – που μοιάζει λίγο σαν κουκουβάγια – υπάρχει κάμερα 360 μοιρών και συστοιχία μικροφώνων 360 μοιρών. Ο Schnittman λέει ότι μια τεχνική που ονομάζεται ανάλυση στατικής δέσμης βοηθά στην αναγνώριση του ηχείου – βασικά, είναι μια μέθοδος που μπορεί να καθορίσει την υψηλότερη συγκέντρωση ενέργειας σε ένα ηχητικό δείγμα. Σημαίνει ότι όλα τα διάφορα σήματα μικροφώνου από τη συσκευή βοηθούν στην αναγνώριση του ισχυρότερου σήματος. “Αυτά και άλλα συστήματα ανίχνευσης είναι συγχωνευμένα για να δίνουν μια ανάλυση πλαισίου ανά πλαίσιο για το πού βρίσκονται οι άνθρωποι και πόσο μεγάλη είναι μια οπτική γωνία της φωτογραφικής μηχανής που χρειάζεται να δείχνει αξιόπιστα κάθε άτομο”, πρόσθεσε ο προαναφερόμενος.

Στη συνέχεια, αναλαμβάνει η μηχανική μάθηση . Το μηχάνημα στη συνέχεια συγκεντρώνει τα δεδομένα ενός αισθητήρα και χρησιμοποιεί το AI για να καθορίσει ποιος θα εμφανιστεί στην οθόνη ή αν πρέπει να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα. “Για να γίνει αυτό, το Owl Meeting χρησιμοποιεί ένα στατιστικό μοντέλο για να βελτιστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει να εμφανίσει τους διάφορους ανθρώπους”, εξήγησε. “Φυσικά, οι άνθρωποι κινούνται, έτσι όλα αυτά γίνονται δυναμικά εν πτήσει, όλα με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας για τον απομακρυσμένο χρήστη.”

Η συσκευή σκέφτεται σαν άνθρωπος, δείχνοντας τους σωστούς ανθρώπους (ή ομάδα) την κατάλληλη στιγμή για να ταιριάζει με τη ροή της συνομιλίας. Από τη σκοπιά του, φαίνεται σχεδόν ότι ένας άνθρωπος κινεί μια κάμερα προς το σωστό ανθρώπινο ομιλητή ή για πολλούς ανθρώπους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166