ΑρχικήΟικονομίαΗ πόλη Zug της Ελβετίας θέλει να γίνει η επόμενη silicon valley

Η πόλη Zug της Ελβετίας θέλει να γίνει η επόμενη silicon valley

Η πόλη Zug της Ελβετίας θέλει να γίνει η επόμενη silicon valley.

Ο πολλαπλασιασμός των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των ICO δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποκέντρωση εφαρμογών ή των υπηρεσιών. Aν και είναι ένα οξύμωρο, βλέπουμε τώρα μερικά από τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα να υφίστανται αποκέντρωση και από την άλλη πλευρά να αναδύονται – μια χούφτα πόλεις που ασχολούνται σοβαρά με την καινοτομία και τις τεχνολογίες βασιζόμενες στο blockchain.

Μέρη όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και πόλη Zug στην Ελβετία καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκτήσουν τον πολυπόθητο ηγετικό ρόλο, αλλά η Zug , η οποία είναι γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους ως “Crypto Valley”, είναι σήμερα το μεγαλύτερο αντίπαλον δέος της silicon valley . Είναι το σπίτι για μερικά σημαντικά εμπορικά σήματα όπως: Ethereum, ShapeShift, Xapo, Tezos, Melonport και Monetas, μεταξύ πολλών άλλων.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Zug μπορεί να καταφέρει ένα τέτοιο επίτευγμα, τότε διάβασε τα παρακάτω: Έχει πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές (το πέμπτο χαμηλότερο από τα 26 καντόνια της Ελβετίας), προοπτική ανάπτυξης και ένα κανονιστικό περιβάλλον που επιτρέπει την ίδρυση ιδρυμάτων ή οργανισμών που μπορούν να γίνουν ο καθορισμένος αποδέκτης των εισφορών ICO.

Το γεγονός ότι η Ελβετία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα την κάνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα. Επιπλέον θεωρείται πρώτη στον κόσμο για την προσέλκυση και τη διατήρηση τεχνολογικών ταλέντων που χρησιμεύει επίσης ως πλεονέκτημα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιούργησε ένα ολόκληρο οικοσύστημα υποστηρικτικών οντοτήτων όπως τα MME, δικηγορικές εταιρείες στήριξης για πολλές ICO και το Bitcoin Suisse , το οποίο διευκόλυνε πάνω από 635 εκατομμύρια δολάρια να εισρεύσουν στις ICO. Η τοπική κυβέρνηση προχώρησε σε ένα γενναίο βήμα, επιτρέποντας στους πολίτες να πληρώσουν σε κάποιες υπηρεσίες με το κρυπτονόμισμα Bitcoin και πρόσφατα ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία ψηφιακής ταυτότητας που θα εκτελείται στην Ethereum blockchain.

Για να δούμε προσεκτικά πώς εξελίσσεται το οικοσύστημα και το ρυθμιστικό περιβάλλον στο Zug και ποια όμως είναι τα αρνητικά σημεία που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Θα χρειαστεί ένα πλήρες φάσμα βοηθητικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των πιο ευέλικτων, πιο ευκίνητων και πιο επίπεδων οργανισμών του μέλλοντος. Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές οικοσυστημάτων πρέπει να γνωρίζουν τους περιορισμούς της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία βρίσκονται.

Η μεταναστευτική πολιτική της Ελβετίας και το υψηλό κόστος διαβίωσης την καθιστούν ένα πολύ δύσκολο μέρος για να μετεγκατασταθούν και να δημιουργήσουν μια μεγάλη επιχείρηση εκεί.

Οι πολιτικές μετανάστευσης εξαρτώνται από το κάθε καντόνι, αλλά οι αριθμοί είναι περιορισμένοι και υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος αναμονής . Έτσι, παρά το γεγονός ότι το Zug είναι ένα κέντρο βαρύτητας για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που βασίζονται στην τεχνολογία, δεν φαίνεται να είναι η ιδανική τοποθεσία για επιχειρήσεις που χρειάζονται ένα τεράστιο εργατικό δυναμικό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166