ΑρχικήΥπολογιστέςΜετά εγώ είμαι ο παράξενος; (περί εκτυπωτή HP)

Μετά εγώ είμαι ο παράξενος; (περί εκτυπωτή HP)

Άρθρο του Ανδρέα Παλαιολόγου.

Με τα windows έχω πάψει να ασχολούμαι, εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου. Από τότε που πήρα το 17άρι MacBook Pro, και δεν το έχω μετανιώσει ούτε λεπτό. Έχω όμως ένα laptop HP στο σπίτι (ίσως έχει σημασία η μάρκα, για λόγους που θα πω παρακάτω), το οποίο τρέχει (σχήμα λόγου) στα windows 10. Η παρακάτω εμπειρία, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Πριν από κανά εξάμηνο αγόρασα έναν εκτυπωτή HP (αρχίστε να κάνετε συνειρμούς), ο οποίος έχει και δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μαζί με τον εκτυπωτή είχε και το CD του με τα προγράμματα που έρχονται με κάθε εκτυπωτή, για επεξεργασία φωτογραφιών και λοιπά και λοιπά, πράγματα που κανόνα δεν χρησιμοποιώ. Υπήρχε το CD και για Windows 8 και 10 (προφανώς) αλλά και για Mac. Μόλις το έφερα σπίτι, πριν κάνω οποιαδήποτε εγκατάσταση στο mac, ανάβω τον εκτυπωτή, συνδέω τo USB και αυτό ήταν. Ανοίγω ένα αρχείο κειμένου, πατάω εκτύπωση, βρίσκει το μοντέλο HP που είχα συνδέσει, πάτησα Print και η πρώτη σελίδα εκτύπωσης βγήκε από τον HP. Σε λιγότερο από 3 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξα το κουτί και ακούμπησα τον εκτυπωτή στο γραφείο.

Πάμε παρακάτω. Δύο χρόνια αφού αγόρασα το συγκεκριμένο mac, αγοράζω το προαναφερθέν laptop HP με τα Windows 10. Καινούργιο δηλαδή. Και προχτές το πρωί, χρειάστηκα να κάνω μια εκτύπωση στον εκτυπωτή, της ίδιας μάρκας. Τι κάνω λοιπόν; Ανάβω τον εκτυπωτή, συνδέω το USB. Εμφανίζεται μήνυμα που μου είπε ότι τα windows βρήκαν καινούργια συσκευή USB. Να πατήσω για να γίνει εγκατάσταση.

Ωραία. Πατάω.

Βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση, να βάλω το δίσκο με το ειδικό software που συνόδευε την συσκευή, ή να αναζητήσω οδηγό εγκατάστασης στο Windows Update.

Ωραία, λέω που να ψάχνω τώρα για το CD, ας ψάξει στο Windows Update. Ψάχνει για κανά δίλεπτο.

Βγάζει μήνυμα ότι δεν βρήκε οδηγό εγκατάστασης στο Windows Update, να ξαναπροσπαθήσω, ή να βάλω το δίσκο με το ειδικό software που συνόδευε την συσκευή.

Ωχ θεούλη μου!

Ψάχνω και βρίσκω τo CD. Τσεκάρω ότι πρόκειται για την έκδοση που είναι για 8 – 10 και όχι για Mac. Το βάζω. Περιμένω.

Μου βγάζει ότι δεν μπορεί να βρει τους οδηγούς εγκατάστασης. Να ξαναπροσπαθήσω. Eject και ξανά μέσα το CD. Τώρα κάτι κάνει.

Μετά από περίπου 2 λεπτά βγαίνει το παράθυρο που λέει ότι θα κάνει install το πρόγραμμα. Install λοιπόν.

Η όλη διαδικασία της εγκατάστασης κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά.

ΟΚ, τελείωσε.

Ανοίγω το αρχείο κειμένου και πατάω εκτύπωση. Δεν βλέπω τον εκτυπωτή στους διαθέσιμους εκτυπωτές.

Ωχ θεούλη μου.

Εύρεση εκτυπωτή. Πουθενά. Από δω, από κεί, πουθενά. Κοιτάω κάτω που δείχνει τις συσκευές USB. Εξακολουθεί να μου δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη. Το laptop της HP δεν αναγνωρίζει τον εκτυπωτή της HP! Το πρόγραμμα όμως έχει εγκατασταθεί μια χαρά. Το ανοίγω, προσπαθώ να βρω από πού στο διάολο μπορώ να εκτυπώσω μήπως και μου δείξει κάπου ότι έχει βρει τον αντίστοιχο εκτυπωτή. Δεν το βρίσκω.

I give up. Ανοίγω gmail, στέλνω το αρχείο στον εαυτό μου, ανοίγω το gmail στο mac, το ανοίγω με το mac και το τυπώνω. That simple.

Μετά εγώ είμαι ο παράξενος;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166