ΑρχικήΕπιστήμηΜην πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι, διότι καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών

Μην πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι, διότι καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών

Μην πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι, διότι καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

Ένας μεγάλος αριθμός bloggers που ασχολούνται με το αντικείμενο της υγείας (δηλαδή οι πλέον ακατάλληλοι) ορκίζονται πως αυτό είναι το μαγικό ποτό (νερό με λεμόνι) και βοηθάει στην διατήρηση της καλής υγείας και μάλιστα συμβουλεύουν τους ανθρώπους ότι πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουν αμέσως μετά το ξύπνημα.

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το πόσιμο ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί βοηθά στην πέψη και ενυδάτωση, αλλά δεν είναι πραγματικά υγιές για τα δόντια μας.

Η Δρ Raha Sepehrara της Dental Suites Clinic εξήγησε ότι ένα καθημερινό φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι θα μπορούσε να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών μας, οδηγώντας σε ευαισθησία και επίσης θα δημιουργήσει μια κίτρινη απόχρωση.

«Η φθορά των δοντιών προκαλείται από την οξύτητα του λεμονιού διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών» εξηγεί η Δρ Raha.

Πρόσθεσε: Η επαναλαμβανόμενη και συχνή έκθεση σε όξινα ποτά ή τρόφιμα μπορεί να διαλύσει ολοκληρωτικά το σμάλτο των δοντιών, εκθέτοντας το εσωτερικό στρώμα των δοντιών που ονομάζεται οδοντίνη σε κινδύνους, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο από το σμάλτο.

Επιπλέον, μετά την κατάποση του πόσιμου ζεστού νερού με το λεμόνι το πρωί, οι άνθρωποι συχνά τείνουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους λίγο αργότερα, πράγμα που φαίνεται να μοιάζει φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά το βούρτσισμα λίγο μετά την διάβρωση του σμάλτου θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο κακό.

Για να αποφευχθεί η διάβρωση του σμάλτου, ο Δρ Raha συνιστά τη μείωση της συχνότητας της κατανάλωσης του ζεστού νερού με το λεμόνι το πρωί για τους παραπάνω προαναφερόμενους λόγους.

«Εάν υπάρχει ήδη κάποια βλάβη στα δόντια σας, τότε επιβάλλεται να σταματήσετε αμέσως αυτή τη συνήθεια για να αποφύγετε περαιτέρω βλάβες», εξηγεί ο Δρ Raha.

Το βούρτσισμα αμέσως μετά μετά την κατάποση του ζεστού νερού με το λεμόνι θεωρείται ένα σοβαρό ζήτημα που δεν πρέπει να παραβλέπεται για κανέναν λόγο και από κανέναν. Συνιστάται να έχετε τουλάχιστον μία ή δύο ώρες χρονική απόσταση από την κατάποση αυτού του ροφήματος και του βουρτσίσματος. Επίσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα φθορίου, για να αναδιαμορφώσετε το σμάλτο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166