Σόμπες πέλλετ, φιλικές προς το περιβάλλον με οικονομική και αποδοτική θέρμανση

Σόμπες πέλλετ- φιλικές προς το περιβάλλον με οικονομική και αποδοτική θέρμανση

Οι σόμπες πέλλετ είναι φιλικές προς το περιβάλλον και παρέχουν οικονομική και αποδοτική θέρμανση.

Οι σόμπες πέλλετ είναι υψηλής απόδοσης μονάδες που παρέχουν έως και 90% απόδοση από την καύση του υλικού. Σε σύγκριση, με ένα συμβατικό τζάκι καύσης ξύλου ή σόμπα που λειτουργεί με απόδοση περίπου 65-75%.

Το πέλλετ που καίγεται παράγει έως και 77% λιγότερα BTUs ανά κυβικό (per cubic foot). Τα σφαιρίδια παράγουν λιγότερο καπνό από τα τυπικά ξύλα και, επειδή πωλούνται γενικά σε σακούλες των 15 κιλών, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αποθήκευσης.

Γιατί οι σόμπες πέλλετ είναι καλύτερες για το περιβάλλον;

Θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε την προέλευση του αρχικού υλικού που προορίζεται για τη δημιουργία των σφαιριδίων πέλλετ. Λάβετε υπόψη ότι η παραγωγή σφαιριδίων πέλλετ που δημιουργείται από ξύλο δεν συμβάλλει άμεσα στην αποδάσωση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τυπικά ξύλα που καίγονται στη φωτιά προέρχονται από δέντρα που κόβονται ειδικά για καύση. Αν τα δέντρα που κόβονται σταματούν την βιώσιμη ανάπτυξητου δάσους , τότε υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος στο περιβάλλον, επειδή τα δέντρα έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και από την άλλη πλευρά παράγουν οξυγόνο . Εάν κόψετε ένα δέντρο χωρίς να φυτέψετε ένα νέο, τότε υπάρχει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από τι είναι κατασκευασμένα τα σφαιρίδια πέλλετ;

Τα σφαιρίδια κατασκευάζονται από απόβλητα (γνωστά και ως βιομάζα). ειδικά από τα παραπροϊόντα της βιομηχανίας άλεσης ξύλου. Είναι απλώς συμπιεσμένα πριονίδια και απορρίμματα από ξύλο.

Παραδοσιακά, αυτά τα απόβλητα θα είχαν πεταχτεί σε χώρους υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας στην ανεπιθύμητη παραγωγή μολύνσεως μεθανίου στο έδαφος. Ως εκ τούτου, η μετατροπή αυτών των αποβλήτων σε καύσιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη.

Το πριονίδι είναι συμπιεσμένο σε σφαιρίδια πάχους περίπου 1,5 “x 1” (ίντσες). και καίγεται πολύ αποτελεσματικά, αφήνοντας λιγότερα από πίσω του.

Πόσο καπνός παράγεται;

Ο καπνός που παράγεται από τις τυπικές σόμπες καύσης ξύλου θεωρούνται αναμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους ρυπαντικούς παράγοντες στις πόλεις αυτές τις μέρες. Στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λέβητες καύσης ξύλου έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς στη μεσαία οικονομική τάξη που ο Δήμαρχος της πόλης, ο Sadiq Khan, ζήτησε να απαγορευτούν σε μια προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ένα παραδοσιακό τζάκι καύσης ξύλου παράγει 40 γραμμάρια καπνού κάθε ώρα. Ένα πιο σύγχρονο τζάκι, σχεδιασμένο να αυξάνει την απόδοση, παράγει περίπου 7,5 γραμμάρια καπνού ανά ώρα.

Αντίθετα, μια σόμπα πέλλετ παράγει τόσο λίγα ρυπογόνα απόβλητα αέρια που τα περισσότερα μοντέλα σόμπας (σε νομικό επίπεδο) δεν απαιτούν πιστοποίηση απόδοσης EPA (Environmental Protection Agency).

Το απόβλητο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σφαιριδίων είναι πολύ πιο στεγνό σε σύγκριση από τα κούτσουρα που περιέχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και παράγουν περισσότερο καπνό. Επειδή το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ χαμηλότερο με στα πέλλετ, υπάρχει υψηλότερη παραγωγή BTU και πολύ μικρότερος κίνδυνος θανάσιμου μονοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από την ατελή καύση καυσίμων που περιέχουν άνθρακα όπως το ξύλο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας.

Έτσι, συνολικά, οι σόμπες πέλλετ είναι πολύ καλύτερες για το περιβάλλον. Αν ψάχνετε για μια σόμπα πέλλετ, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη.

Γιατί μια σόμπα πέλλετ είναι πιο οικονομική και αποδοτική από μια σόμπα καύσης ξύλου;

Μια σόμπα πέλλετ είναι ένα πιο περίπλοκο κατασκεύασμα από μια κανονική σόμπα καύσης ξύλου, η οποία βασικά είναι μόνο ένας θάλαμος καύσης και περιέχει ένα καπναγωγό που οδηγεί σε μια καμινάδα.

Μια σόμπα πέλλετ είναι δημιουργημένη να λειτουργεί αποδοτικότερα εξαιτίας της δομής της, αφού έχει έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί ένα εξαναγκαστικό φύσημα, ελεγχόμενο από θερμοστάτη, έτσι ώστε να ωθήσει τον αέρα με τέτοιο τρόπο μέσω των αεραγωγών για να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση καύσης.

Τα σφαιρίδια πέλλετ τροφοδοτούνται στον καυστήρα μέσω χοάνης που υπάρχει στην κορυφή της μονάδας. Αν επιλέξετε μια ακριβή επιθυμητή θερμοκρασία, τότε η σόμπα θα τροφοδοτεί τα σφαιρίδια στο θάλαμο καύσης με ακριβή ρυθμό για να διατηρηθεί μια συγκεκριμένη θερμότητα.

Αυτός ο ακριβής ρυθμός καύσης κάνει το σβόλο πέλλετ να καίγεται πολύ πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με ένα τυπικό ξύλο.

πέλλετ

Σε μία κανονική σόμπα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξετε την έξοδο της θερμοκρασίας σε μια εστία καύσης ξύλου, επειδή έχει την τάση να καίει με τη δική της ταχύτητα, δημιουργώντας συχνά υπερβολική θερμότητα σε ένα δωμάτιο. Για να μειώσετε τη θερμότητα σε ένα δωμάτιο αναγκαστικά θα ανοίξετε το παράθυρο για να μειώσετε τη θερμοκρασία! Αυτό πρακτικά επιβαρύνει την οικονομική απόδοση της τσέπης σας.

Στην αντίπερα όχθη, στις σόμπες πέλλετ, επειδή μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση θερμοκρασίας με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, σημαίνει ότι ξοδεύετε λιγότερα για να δημιουργήσετε την τέλεια θερμοκρασία του δωματίου.

Σε μία κανονική σόμπα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς αν η φωτιά παραμένει αναμμένη, ρίχνοντας απλά κούτσουρα για να κρατήσετε την καύση, παρά για να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας