Μήπως άδικα κατηγορούμε τo AI από εσφαλμένη αντίληψη;

Μήπως άδικα κατηγορούμε τo AI από εσφαλμένη αντίληψη;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το AI (Artificial Intelligence) θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και άλλοι πάλι το ακριβώς αντίθετο.

Είναι γεγονός πώς ορισμένα άτομα βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως καταστροφέα των κόσμων, ή σε πιο ήπιες περιπτώσεις – καταστροφέας των θέσεων εργασίας. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι Millennials, είναι σίγουροι ότι η AI θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο μέλλον, βέβαια υπό προϋποθέσεις και αφού έχουν εξοικειωθεί η βιομηχανία, οι άνθρωποι και επιχειρηματικός κόσμος μαζί του.

Αυτή η αντίληψη πηγάζει σύμφωνα με μια νέα έκθεση της CCS Insight, που βασίζεται σε δημοσκόπηση περισσότερων από 650 υπαλλήλων. Η έκθεση αναφέρει ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις καθημερινές εργασίες και θα ενισχύσει τις εφαρμογές παραγωγικότητας και συνεργασίας. Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους πιστεύουν ότι αυτή η βαθιά αλλαγή θα συμβεί μέσα σε τρία χρόνια. Ωστόσο, ένα μεγαλύτερο ποσοστό (70%) πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί εντός της επόμενης δεκαετίας.

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας CCS Insight, Nick McQuire, σχολιάζει: «Παρά τις πολλές αναφορές που μας υποδεικνύουν μία ζοφερή προοπτική για τον αντίκτυπο του AI στην αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες, η έρευνα μας αποκαλύπτει μάλλον θετική στάση απέναντι στην τεχνολογία, τόσο ως δημιουργός θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι αναμφισβήτητα πνίγονται σε μια θάλασσα δεδομένων και ψηφιακής τεχνολογίας. Οπότε,αντί να καταστρέψει τις θέσεις εργασίας, το AI θεωρείται ως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε πιο έξυπνα και καλύτερα στο μέλλον .

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι σκεπτικοί και προβληματισμένοι απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως είναι σήμερα. Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι πλήρως ικανή να είναι τόσο ακριβής όσο ο άνθρωπος. Άλλοι δεν καταλαβαίνουν πραγματικά πώς λειτουργεί ακόμα.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Google είναι ο σημερινός ηγέτης στην παγκόσμια αγορά, καθώς η Apple, η Microsoft, η IBM, το Amazon και το Facebook βρίσκονται σχετικά στενά κοντά της, αλλά η απόσταση είναι ορατή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

“Η ετήσια έρευνα για την τεχνολογία των εργαζομένων του 2017 συνεχίζει να μετράει τις σημαντικότερες τεχνολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας, αλλά αποκαλύπτει επίσης ορισμένες νέες και συναρπαστικές τάσεις που πρόκειται να ξεδιπλωθούν τα επόμενα χρόνια”, λέει ο McQuire. Ο οποίος προσθέτει: “Αντίθετα με την επιβράδυνση του τομέα των smartphone για τους καταναλωτές, η χρήση της κινητής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις γνωρίζει πτωτική τάση και παρατηρούμε ότι οι εργαζόμενοι γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πρόκειται να αλλάξουν ραγδαία το μέλλον των επιχειρήσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας