ΑρχικήΟχήματαPAL-V Liberty, το ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κάνει το γύρο του...

PAL-V Liberty, το ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 90 ημέρες

PAL-V Liberty, το ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 90 ημέρες.

Ο Mark Jennings-Bates, αντιπρόεδρος πωλήσεων στην ολλανδική εταιρία Personal Air και της Land Vehicle (PAL-V), σχεδιάζει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που περιπλανιέται την υδρόγειο πετώντας με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Ελπίζει να ξεκινήσει το ταξίδι 90 ημερών (με σκοπό να κάνει το γύρο του κόσμου) από το πλοίο της εταιρείας “Liberty” στο Σαν Φρανσίσκο και να φτάσει πάλι εκεί στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Ο Jennings-Bates θα πετάει σόλο με το δικό του αυτοκίνητο, ενώ ένας άλλος πιλότος θα τον ακολουθεί σε ξεχωριστό αεροσκάφος. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Σε συνέντευξή του στο Futurism, ο Jennings-Bates δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ταξίδι είναι εφικτό μέσα σε 60 ημέρες, αλλά επειδή σκοπεύουν να γυρίσουν και να τεκμηριώσουν το ταξίδι, αναμένεται η διαδρομή να αγγίξει τις 90 ημέρες.

Το Liberty είναι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί στους δρόμους στη γη, και να ολοκληρώσει μία κανονική πτήση στον ουρανό. . Λειτουργεί με βενζίνη και φέρεται να έχει αυτονομία οδήγησης σε απόσταση 1.315 χλμ και για πτήση εύρους μόλις 499 χλμ. Φοράει δύο κινητήρες 100hp που τροφοδοτούν το όχημα και μπορούν να πετάξουν σε υψόμετρο 3.500m και ζυγίζουν μόλις 665kg.

Όλες αυτές οι προκλήσεις στον περιορισμό ξεπεράστηκαν αμέσως από τον συγκυβερνήτη του Jennings-Bates, ο οποίος το είχε αρχικά δοκιμάσει σε μία πτήση κατά μήκος της Γροιλανδίας για να διερευνηθεί πως όλα βαίνουν καλώς.

Ο Jennings-Bates είπε ότι ο συνεχής υπολογισμός των καυσίμων είναι ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία και πτυχές αυτής της υπόθεσης που πρέπει να ξεπεράσει το Liberty διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Το PAL-V ιδρύθηκε το 2001 και ο πρώτος σχεδιασμός του κυκλοφόρησε το 2005. Ο Jennings-Bates δήλωσε ότι «πραγματικά καινοτομήσαμε στηριζόμενοι σε δύο παλαιότερα προϊόντα, τα βάλαμε μαζί και δημιουργήσαμε κάτι εντελώς καινούργιο που λειτουργεί με τους σημερινούς κανόνες».

Για να είναι δυνατή η ασφαλή οδήγηση στο δρόμο με αρκετά μεγάλο κέντρο βάρους, το PAL-V χρησιμοποίησε την κλίση DVC, η οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι ένα “σύστημα το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία κλίσης του πιλοτηρίου ανάλογα με την ταχύτητα και την επιτάχυνση του οχήματος “. Αυτή η τεχνολογία μας βοήθησε να υλοποιήσουμε το άπιαστο όνειρο μας, ούτως ώστε τελικά να καταφέρει να πετάξει.

Παρόλο που μοιάζει με ένα ελικόπτερο που αναδιπλώνεται, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα κάτι μοναδικό. Τα Gyroplanes, σε αντίθεση με τα ελικόπτερα, δεν διαθέτουν κινητήριο στροφείο.

Οι ρότορες περιστρέφονται ελεύθερα και παρέχουν ανύψωση μετά από την ώθηση του έλικα που σπρώχνει το όχημα προς τα εμπρός. Θα χρειαστεί η κίνηση προς τα εμπρός για να προσομοιάσει την πτήση ενός αεροπλάνου,. Το Liberty μπορεί να προσγειωθεί σε μια λωρίδα δρόμου μήκους μόλις 30 μέτρων και να απογειωθεί σε ένα τμήμα δρόμου 165 μέτρων, επιταχύνοντας σε 80 km / h.

Το PAL-V αναφέρει ότι οι οδηγοί του Liberty ίσως χρειαστεί να αποκτήσουν τόσο άδειες οδήγησης, όσο και πτήσεις, ανάλογα με τους τοπικούς νόμους της εκάστοτε χώρας. Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι το κόστος τουLiberty θα ήταν υψηλό € 499.000 ($ 599.000), ενώ το PAL-V Liberty Sport θα έρθει στα € 299.000 ($ 334.770).

Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει τη συναρμολόγησή του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με αναμενόμενες παραδόσεις μεταξύ 2018 και 2019. Στόχος της είναι η παραγωγή 50 έως 100 οχημάτων στην αρχική του μορφή. Ο ιστότοπος της εταιρείας έχει ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166