ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Atari αναζητά κονδύλια για δύο νέους τίτλους παιχνιδιών

Το Atari αναζητά κονδύλια για δύο νέους τίτλους παιχνιδιών

Το Atari αναζητά κονδύλια για δύο νέους τίτλους παιχνιδιών.

Η Atari ανακοίνωσε ότι στρέφεται στην πλατφόρμα crowdfunding Fig για μετρητά που χρειάζεται για να αναπτύξει και να δημοσιεύσει δύο νέους τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα από αυτά βασίζεται σε εντελώς νέα πνευματική ιδιοκτησία (IP).

Ένας πρωτοπόρος στο video gaming, κυρίως στο arcade, ο Nolan Bushnell και το Atari του Ted Dabney είναι ένα από τα πιο γνωστά brands στο gaming. Δυστυχώς, η σημερινή Atari έχει διαχωριστεί από την εταιρεία που ιδρύθηκε αρχικά το 1971 ως Syzygy Engineering: Η συντριβή της αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών στη δεκαετία του ’80 την ώθησε προς τον κατήφορο και το τότε αρχικό Atari γνώρισε αλλεπάλληλες διαδοχές εξαγορών και οι πωλήσεις αναμφισβήτητα περιορίστηκαν σε ανησυχητικό βαθμό και είχε σαν συνέπεια να αλλάξει πολλά διαδοχικά ιδιοκτησιακά χέρια

Ο Tramiel, μετά την απομάκρυνσή του από τον αντίπαλό του, ο γίγαντας Commodore, κατάφερε να κάνει το αδιανόητο, δηλαδή να πτωχεύσει την εταιρεία. Το μοντέρνο Atari, που προέκυψε από την προστασία κατά της πτώχευσης ένα χρόνο αργότερα, εξαπλώνεται εξαπλώθηκε με ταχύ ρυθμό στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά είχε μικρή απήχηση στο κοινό, κατάφερε να γίνειμέρος του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), αλλά η εταιρεία δεν έχει ξεχάσει από πού προέρχεται το όνομά της: Στην κορυφή της επικείμενης εκτόξευσης της κονσόλας της, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Fig για να δημιουργήσει δύο νέα παιχνίδια, μία αναβίωση του Atari IP και ένα ακόμη καινούργιο τίτλο που προς το παρόν δεν είναι γνωστό το όνομά του.

Η Atari, φυσικά, τοποθετεί τη συμφωνία ως μέσο για την εμπλοκή των οπαδών στην παραγωγική διαδικασία και όχι ως μέσο για την εταιρεία να διακινδυνεύσει τα χρήματα κάποιου άλλου για την ανάπτυξη. «Το Fig παρέχει ένα μοντέλο όπου οι παίκτες όχι μόνο βοηθούν να αποκτήσουν τους τίτλους που είναι πιο παθιασμένοι για την χρηματοδότηση, αλλά δίνει επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν τις οικονομικές αποδόσεις με προγραμματιστές και εκδότες », εξηγεί ο Fred Chesnais, διευθύνων σύμβουλος του Atari, λέγοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Fig άνοιξε το τεράστιο δυναμικό της crowdfunding στον κάτοχο IP και τον εκδότη, επιτρέποντάς μας να συνεργαστούμε με τους οπαδούς μας».
«Το Atari είναι συνώνυμο των βιντεοπαιχνιδιών. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα, έχτισαν τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών από την αρχή μέσω των ανεξίτηλων franchises και πρωτοποριακών κονσολών, προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος του Fig,

Η κοινότητα των Gamers συνεχίζει να διαδραματίζει έναν συνεχώς επεκτεινόμενο ρόλο στη δημοσίευση παιχνιδιών που είναι παθιασμένοι. Στο Fig, αναφέρουμε αυτό που κάνουμε ως κοινοτική δημοσίευση και όχι σαν crowdfunding, αφού η πλειοψηφία που αγαπάει την κονσόλα μας δείχνει ολοκληρωτική υποστήριξη, και προσφέρουν τα μέγιστα στην χρηματοδότηση.

Με την Fig, η κοινότητα είναι ενεργή στην επιλογή των δημόσιων εκστρατειών που διοργανώνουμε, στη συμμετοχή μας στη χρηματοδότηση, στην απόκτηση νέων ιδεών, στην πρόωρη οικοδόμηση, και τώρα κερδίζοντας ακόμα και τους επενδυτές που ονειρεύονται να γίνει πραγματικότητα ο στόχος μας.

Η κοινότητα έχει γίνει το κέντρο της διαδικασίας έκδοσης και αυτή η συνεργασία προσφέρει τη σπάνια ευκαιρία να συνεργαστεί με έναν βιομηχανικό μύθο που λέγεται Atari για να βοηθήσει στη δημοσίευση δύο IP και να μοιραστεί την πιθανή οικονομική επιτυχία αυτών των παιχνιδιών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166