ΑρχικήΑπόψειςΜια φορά κι έναν καιρό ένας «επιστήμονας» υποστήριζε πως ο γάιδαρος μπορεί...

Μια φορά κι έναν καιρό ένας «επιστήμονας» υποστήριζε πως ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει

Άρθρο του Κώστα Δερμιτζάκη.

Μια φορά κι έναν καιρό ένας «επιστήμονας» υποστήριζε πως ο γάιδαρος μια φορά το χρόνο μπορεί να πετάξει. Σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των ισχυρισμών του, τους καλούσε να αποδείξουν το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν μπορεί.

«Μα δεν μπορεί διότι δεν έχει φτερά», του απαντούσαν οι οπαδοί του ορθολογισμού.

«Δεν έχει καμία σημασία», ανταπαντούσε αυτός, «ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει και χωρίς φτερά».

Όπως καταλαβαίνεται η συζήτηση είχε καταλήξει σε έναν ατέρμονα βρόχο.

Ποιος μπορεί να πείσει αυτόν που ισχυρίζεται ότι ο γάιδαρος πετάει πως κάνει λάθος; Η σωστή αντιμετώπιση του είναι, γύρνα του την πλάτη. Άφησε τον στα πιστεύω του και στον παραλογισμό του…

Οι κυριότερες πηγές ενός παράλογου ισχυρισμού είναι δύο, η βλακεία και το συμφέρον.

Αν προέρχεται από βλακεία και εσύ προσπαθείς να του αλλάξεις το μυαλό, δεν θα το κατορθώσεις όσο και να προσπαθείς. Αν προέρχεται από συμφέρον, μόνο όταν αλλάξουν οι οικονομικές συγκυρίες θα σταματήσει και αυτός να προπαγανδίζει τη βλακεία.

Φτάσαμε αισίως στην καρδιά του προβλήματος. Οι θεολόγοι «καθηγητές» που σαν βρόχος γύρω από το λαιμό μας προσπαθούν να πνίξουν με οποιοδήποτε τρόπο κάθε φωνή ορθολογισμού, η προπαγάνδα τους εμφορείται από βλακεία ή συμφέρον;

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε, πως κυρίαρχο συναίσθημα των όσων λένε και πράττουν είναι το συμφέρον.

Με στήριγμα την άγνοια της ιστορίας από τους Έλληνες, η ιστορία που διδασκόμαστε στα σχολεία είναι γραμμένη από αυτούς, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, και την τρομοκρατία της κόλασης, συνεχίζουν την παραπληροφόρηση, το ψέμα και την ωραιοποίηση μιας θρησκείας που μόνο απέχθεια θα έπρεπε να προκαλεί σε πολιτισμένους ανθρώπους.

Δια μέσον της «εφορίας», εφορία για αυτούς, αφαίμαξη για μας, μας, μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο, αναγκάζοντάς μας να τους πληρώνουμε, ώστε ανενόχλητοι από βιοποριστικά προβλήματα, να μπορούν να προπαγανδίζουν φρούδες ελπίδες και να μας τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η αντίδραση, αφού το μισθό δεν μπορούμε να τους τον κόψουμε, είναι μια, η περιφρόνηση.

Όχι διάλογο με τους οπαδούς του σκοταδισμού. Όχι διάλογο με τους ρατσιστές. Όχι διάλογο με τους φονιάδες των Ελλήνων και τους δολοφόνους του Ελληνικού πολιτισμού. Όχι διάλογο με τους εμπρηστές των βιβλιοθηκών. Όχι διάλογο με αυτούς που πίνουν το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για να μπορούν να ζουν στη χλιδή και την πολυτέλεια. Όχι διάλογο με τους οπαδούς του μονόλογου. Όχι διάλογο με τους εχθρούς της Γνώσης. Όχι διάλογο με αυτούς που ονόμασαν τους γιατρούς αιρετικούς και την επιστήμη αίρεση. Φτάνει. Ως εδώ και μη παρέκει.

Όταν γίνουν άνθρωποι και ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που η θρησκεία τους έχει διαπράξει, τότε τα ξαναλέμε.

Μα πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκείες, άρχισαν να φωνάζουν οι πληρωμένοι οπαδοί, και να γράφουν οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι, της μιας μοναδικής και «αληθινής!!!» θρησκείας.

Τώρα που οι αντίθετες φωνές άρχισαν δειλά – δειλά να ακούγονται πιο έντονα, στην προσπάθεια τους να τις ξανά φιμώσουν ζητάνε σεβασμό, αυτοί που κατά τον Βυζαντινό Μεσαίωνα καταδικάζανε σε θάνατο όποιον έλεγε ότι είναι Έλληνας, που με όπλα τον αφορισμό, το κόψιμο της γλώσσας και των χεριών, έπνιγαν κάθε φωνή αμφισβήτησης τους. Αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία και εξόντωναν ηθικά και σωματικά, όποιον αμφισβητούσε την αυθεντία και την αγιότητα της μυθολογίας των Εβραίων, όπως φυσικά και τα αδιάσειστα στοιχεία της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης των χριστιανών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166