ΑρχικήΨυχαγωγίαΜία κατοικία που δεν ακολουθεί τις κλασικές φόρμες αρχιτεκτονικής

Μία κατοικία που δεν ακολουθεί τις κλασικές φόρμες αρχιτεκτονικής

Μια κατοικία στην περιοχή των Θρακομακεδόνων δείχνει να μην επαναπαύεται στις κλασικές φόρμες αρχιτεκτονικής και φιλοδοξεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των ιδιοκτητών της.

Το εσωτερικό του φέρει την υπογραφή της εταιρίας ARIS Architects Consultants, και ιδιαίτερα την προσωπική επιμέλεια της ιντίριορ ντιζάινερ Κόκας Μητροπούλου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ποιοτική του εικόνα.

Ο αρχιτέκτονας Αριστοτέλης Παπαδάτος είναι ο υπεύθυνος για το σχεδιασμό του κτίσματος. Με άλλα λόγια, ένα δυναμικό σύνολο ανθρώπων, που μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων ικανοποιεί τις δυσκολότερες απαιτήσεις της σύγχρονης διαβίωσης. Σ’ ένα χώρο όπου οι διεθνείς τάσεις της επίπλωσης και το πρωτοποριακό ύφος προέχουν, η άνεση και η αφαιρετική διάθεση καλύπτουν το κάθε του σημείο. Πλούσιος σε διαστάσεις, με ανισόπεδες επιφάνειες και επιλεγμένα υλικά, εξασφαλίζει την υψηλή του αισθητική. Με όγκους, άξονες και ανοίγματα, στοιχεία απλά και φωτεινά, δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Η μελετημένη φροντίδα της Κόκας Μητροπούλου μετατρέπει τον εντυπωσιακό του σκελετό σ’ ένα ιδανικό σπιτικό. Απαρτιζόμενο από ελκυστικές γωνιές, πλούσιες σε φαντασία, δίνει στιλ στην καθημερινότητα του χρήστη του.

Οι κορυφαίοι οίκοι του εξωτερικού, καθώς και οι χειροποίητες κατασκευές, που χαρακτηρίζονται από τη μεθοδική επίβλεψη της ειδικού, δίνουν μορφή στην κάθε του λεπτομέρεια. Τα ξύλινα πατώματα από άκρη σε άκρη βοηθούν στην ενοποίηση των δωματίων και τη ζεστασιά του σπιτιού. Ένα γυάλινο διαχωριστικό, που συναντάμε στην κεντρική είσοδο, οδηγεί στην ευρύχωρη κουζίνα, η οποία διαθέτει το δικό της τζάκι. Τα μακρόστενα ράφια από γυψοσανίδα και με κρυφό φωτισμό διεκδικούν μια σημαντική θέση στο αισθητικό και λειτουργικό σύνολο. Οι έξυπνες λύσεις επεκτείνονται από την κοινόχρηστη περιοχή στην προσωπική ζώνη. Σ’ ένα τριώροφο σκηνικό, δύο καθιστικά απαρτίζονται από αναπαυτικούς καναπέδες, κυρίως σε λευκό, με μικρές δόσεις από καφέ και χρυσό. Τα βοηθητικά τραπεζάκια, με δυναμικές γραμμές και καθαρά σχήματα, καθώς και η έλλειψη διακοσμητικών αντικειμένων συμπληρώνουν τη λειτουργικότητά του.

Στη συνέχεια, μια τραπεζαρία, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο αλλά σε διαφορετικό επίπεδο και στην πορεία προς την κουζίνα, δέχεται τα απολύτως απαραίτητα κομμάτια. Το καφέ κυριαρχεί, με τη σειρά του, δίνοντας την εντύπωση ενός ενιαίου και ήρεμου περιβάλλοντος. Οι κουρτίνες, με θεατρικό χαρακτήρα, και τα διπλά ρόμαν ενισχύουν την ατμοσφαιρικότητά του. Η ξύλινη σκάλα οδηγεί από τη μία πλευρά στο εντυπωσιακό play room, που φιλοξενεί το μπιλιάρδο και το home cinema, και από την άλλη στα υπνοδωμάτια. Οι κινηματογραφικές σκηνές και τα πορτρέτα των ηθοποιών που βρίσκονται στους τοίχους του πρώτου εναρμονίζονται απόλυτα με το ύφος και τη χρήση του. Το κόκκινο, το πορτοκαλί και το σκούρο καφέ συμπληρώνουν τη διακοσμητική του συνέπεια.

Πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κύρια κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι εξοπλισμένη με έπιπλα που ξεχωρίζουν για τις διακριτικές τους φόρμες και τον καλόγουστο σχεδιασμό τους. Το μπάνιο που της αντιστοιχεί πρωτοτυπεί, καθώς διαθέτει ένα ξύλινο καθιστικό με αποθηκευτική χρήση στη συνέχεια του πάγκου με τους δύο νιπτήρες. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύνολο, όπου σχέδια, υλικά και υφάσματα εναλλάσσονται σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Επιτρέπει την αρμονική συνύπαρξη αρχιτεκτονικής και διακόσμησης με δημιουργικό φινίρισμα. Αυτό της Κόκας Μητροπούλου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166