Το ξύλο ανήκει στις κορυφαίες προτιμήσεις των ντιζάινερ

Το ξύλο, ανήκει στις κορυφαίες προτιμήσεις των ντιζάινερ

Το ξύλο, είτε με εμφανή νερά είτε με επεξεργασία λάκας, ανήκει στις κορυφαίες προτιμήσεις των ντιζάινερ, στο βαθμό που να το συνιστούν ανεπιφύλακτα οι ειδικοί ακόμα και για την επένδυση κάποιων τοίχων. Την ίδια στιγμή, ειδικότερα στην εκδοχή της λάκας, το «στολίζουν» με μοτίβα λουλουδιών, άλλοτε επιζωγραφισμένα και άλλοτε ανάγλυφα, επιτυγχάνοντας έτσι την ολοκληρωτική μεταμόρφωσή του. Kαι ενόσω τα ντεσέν προσμιγνύονται με κέφι, μια ακόμη αλληλουχία ετερόκλητων συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο λόγος για τα υλικά, που ερχόμενα αρχικά σε αντιπαράθεση κι έπειτα σε θεαματική συμφωνία, εμπίπτουν με τη σειρά τους στη λογική των απρόσμενων εναλλαγών. Πλάι στη λάκα, το κρύσταλλο, το μέταλλο, το ακριλικό, το πολυαιθυλένιο και η πολυουρεθάνη. Πλάι στο δέρμα, το μετάξι και η γούνα και, στο μέσον όλων, το προσωπικό στοιχείο, αυτό που εντέλει καθιστά μοναδικό το χώρο, όσο μοναδικός είναι και ο χρήστης του.

Το μαύρο, το γκρι, το ασημί, το καφέ, σε όλες του τις τονικές διαβαθμίσεις, το μπορντό, το λαδί, το πετρόλ, η ώχρα και το μπεζ, που φτάνει μέχρι το χρυσό, συνιστούν την καινούρια θελκτική παλέτα. Το παράδοξο είναι ότι ταιριάζουν υπέροχα και μεταξύ τους, όπου και όπως και αν συνδυαστούν. Εσείς δεν έχετε παρά να ανακηρύξετε δύο-τρία από αυτά σε πρωταγωνιστές και να χρησιμοποιήσετε συμπληρωματικά, σαν πινελιές, τα υπόλοιπα.

Στην κρεβατοκάμαρα θα δοκιμάσετε το «γέμισμα» του κρεβατιού με πολλά διαφορετικά μαξιλάρια, εμπλέκοντας όχι μόνο τα χρώματα αλλά και τα σχήματα και την υφή τους. Όσο για την τραπεζαρία, εκεί θα κάνετε εκκίνηση με την ξύλινη επένδυση δύο τοίχων και θα απογειώσετε το λουκ με ένα μαύρο κρυστάλλινο πολυέλαιο.

Ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμιστεί πως το ξύλο απαιτεί φροντίδα για να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, και αν ο ιδιοκτήτης δεν φροντίσει να είναι σε καλή κατάσταση το έπιπλο, τότε ενδεχομένως να καταστραφεί, τόσο επιφανειακά, όσο και εξωτερικά και πλέον να μην είναι καθόλου λειτουργικό και εμφανίσιμο, και πρακτικά να αναγκαστείτε να το πετάξετε.

Συνεπώς μην αγοράζετε ξύλινα έπιπλα εάν δεν έχετε την πρόνοια να τα προστατεύεται και να τα φροντίζετε, αφού θα πρόκειται για μία κακή επένδυση των χρημάτων σας.

Προηγούμενο άρθροΜία κατοικία που δεν ακολουθεί τις κλασικές φόρμες αρχιτεκτονικής
Επόμενο άρθροΑργά ναι, πρόχειρα όχι
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας