ΑρχικήΕιδήσειςΜια σπάνια σεληνιακή έκλειψη του Μπλε φεγγαριού θα συμβεί αυτό το μήνα

Μια σπάνια σεληνιακή έκλειψη του Μπλε φεγγαριού θα συμβεί αυτό το μήνα

Μια σπάνια σεληνιακή έκλειψη του Μπλε φεγγαριού θα συμβεί αυτό το μήνα.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα του 2017 ήταν η συνολική ηλιακή έκλειψη που ήταν ορατή σε αρκετά μέρη του κόσμου. Και αν σας άρεσε τόσο πολύ αυτό το φαινόμενο, έχω κάποια καλά νέα για εσάς.

Στις 31 Ιανουαρίου, θα υπάρξει μια συνολική σεληνιακή έκλειψη. Αυτό που κάνει αυτό το τόσο ξεχωριστό είναι ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια ενός μπλε φεγγαριού, ή της δεύτερης πανσελήνου του μήνα. Την τελευταία φορά που αυτά τα δύο γεγονότα έτυχε να συμπίπτουν την ίδια χρονική στιγμή, ήταν το 1866, εν ολίγοιςαυτό το σπουδαίο θέαμα θα επαναληφθεί μετά από 150 χρόνια περίπου.

Όπως αναφέρει το Space.com, αυτό το υπέροχο γεγονός δεν θα είναι ορατό σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες και οι περιοχές που θα απολαύσουν πλήρως αυτό το φαινόμενο είναι η Κεντρική και Ανατολική Ασία, η Ινδονησία, η Νέα Ζηλανδία και ορισμένα τμήματα της Αυστραλίας. Επίσης, η Αλάσκα, η Χαβάη και ο βορειοδυτικός Καναδάς θα είναι από τους τυχερούς που θα δουν το όλο θέαμα.

Αναμφισβήτητα τέτοιου είδους φαινόμενα κεντρίζουν τα βλέμματα του κόσμου, επειδή θυμίζει αρκετά ρομαντική κατάσταση, ωστόσο ακόμα κι αν δεν έχετε σύντροφο, θα είναι εξίσου ένα υπέροχο θέαμα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166