Το WeChat αρνείται το γεγονός πώς αποθηκεύει τις συνομιλίες των χρηστών

0
25
προβολές
Το WeChat αρνείται το γεγονός πώς αποθηκεύει τις συνομιλίες των χρηστών

Το WeChat αρνείται το γεγονός πώς αποθηκεύει τις συνομιλίες των χρηστών.

Η εταιρεία WeChat της Tencent Holdings, η πιο δημοφιλής εφαρμογή τύπου messenger της Κίνας, αρνήθηκε την Τρίτη πώς αποθηκεύει τα σχόλια των χρηστών σε κάποια βάση δεδομένων, ο λόγος που η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί σε αυτό το διάβημα, οφείλεται στις κατηγορίες ενός κορυφαίου κινέζου επιχειρηματία που σε αναφορά του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι η Tencent παρακολουθούσε το λογαριασμό των χρηστών της, εν αγνοία τους,

«Το WeChat δεν αποθηκεύει το ιστορικό συνομιλίας των χρηστών. Αυτό αποθηκεύεται μόνο στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών, στους υπολογιστές», δήλωσε η WeChat σε μια ανάρτηση στο blog της.

«Το WeChat δεν χρησιμοποιεί οποιοδήποτε περιεχόμενο από συνομιλίες του χρήστη για ανάλυση των δεδομένων και αυτό συμβαίνει λόγω του τεχνικού μοντέλου που είναι η δομημένη η εφαρμογή, η φήμη ότι «παρακολουθούμε καθημερινά το WeChat σας είναι καθαρή παρεξήγηση», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο Li Shufu, πρόεδρος της Geely Holdings, ιδιοκτήτης της μάρκας αυτοκινήτων Volvo, αναφέρθηκε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Tencent, ο Ma Huateng παρακολουθεί καθημερινά τις συνομιλίες στο WeChats μας.

Όπως όλες οι Κινεζικές πλατφόρμες των social media, η WeChat καλείται να λογοκρίνει τις δημόσιες αναρτήσεις των χρηστών που θεωρούνται “παράνομες” από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Η πολιτική απορρήτου της WeChat αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει και να αποκαλύψει τις πληροφορίες των χρηστών σε απάντηση ενός αιτήματος από την κυβερνητική αρχή ή κάποιο παρόμοιο όργανο.