ΑρχικήΔιαδίκτυοMicrosoft & Facebook σχεδόν ολοκλήρωσαν το υποθαλάσσιο διαδικτυακό καλώδιο Marea 6.600 χλμ

Microsoft & Facebook σχεδόν ολοκλήρωσαν το υποθαλάσσιο διαδικτυακό καλώδιο Marea 6.600 χλμ

Microsoft & Facebook σχεδόν ολοκλήρωσαν το υποθαλάσσιο διαδικτυακό καλώδιο Marea 6.600 χλμ που έχει σκοπό να συνδέσει τις δύο ηπείρους (Αμερική -Ευρώπη).

Ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τη Βόρεια Αμερική με την ηπειρωτική Ευρώπη έχει πλέον ολοκληρωθεί, υπόσχεται να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες cloud με χωρητικότητα 160 terabits ανά δευτερόλεπτο.

Το υπερατλαντικό καλώδιο 6.600 χιλιομέτρων, με το ψευδώνυμο Marea, βρίσκεται σε βάθος έως και από 17.000 πόδια κάτω από τον Ατλαντικό και εκτείνεται από τη Virginia Beach της Βιρτζίνια μέχρι το Μπιλμπάο στη βόρεια ακτή της Ισπανίας. Το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο , αν και οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Υψηλή ταχύτητα.

Το έργο Marea είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Facebook, της Microsoft και της Telxius, θυγατρικής της Telefónica, η οποία δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Το ενδιαφέρον της Microsoft και του Facebook για την ενίσχυση του παγκόσμιου διαδικτύου που θα φτάνει με αστρονομικές ταχύτητες δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι βασίζονται σε μεταφορές δεδομένων υψηλής ταχύτητας για τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους.

Η Marea προχωρεί σε κάποια αναβάθμιση της παγκόσμιας υποδομής διαδικτύου για να «ανταποκριθεί καλύτερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ίντερνετ και cloud στον ολοένα και πιο συνδεδεμένο κόσμο μας», σύμφωνα με τον Suresh Kumar, εταιρικό Αντιπρόεδρο της Microsoft ο οποίος είναι υπεύθυνος του cloud infrastructure & operations.

Το παρόν έργο είναι το τελευταίο από μια σειρά συνεργασιών που περιλαμβάνουν μεγάλες Αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και υποθαλάσσια καλωδιακή υποδομή.

Το 2015, η Microsoft ανήγγειλε μια σειρά συνεργασιών για τη σύνδεση των παγκόσμιων κέντρων δεδομένων με υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών, μέρος της οποίας ήταν η συμμετοχή σε μια κοινοπραξία με τις εταιρείες China Mobile, China Telecom, China Unicom, Chunghwa Telecom και KT Corporation.

Αλλού, η Google και το Facebook συνεργάστηκαν το περασμένο έτος με ένα νέο υποβρύχιο καλωδιακό έργο μεταξύ του Λος Άντζελες και του Χονγκ Κονγκ, ενώ άλλο ένα καινούργιο καλώδιο διαδικτυακής μεταφοράς transpacific τοποθετήθηκε και ξεκινάει από την Ιαπωνία προς το Όρεγκον για επιχειρηματικούς σκοπούς . Νωρίτερα φέτος, η Google αποκάλυψε ότι υποστηρίζει επίσης το Indigo , ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο μεταξύ Ασίας και Αυστραλίας.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η Amazon, η οποία είναι σοβαρός ανταγωνιστής στον χώρο των υπηρεσιών cloud μαζί με την Google και τη Microsoft, έκανε την πρώτη μεγάλη επένδυση σε υποθαλάσσιο καλώδιο πέρυσι, όταν έριξε χρήματα στο καλώδιο transpacific της Χαβάης, το οποίο θα βελτιώσει την καθυστέρηση της υπηρεσίας Amazon Web Services για τους χρήστες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πλέον οι εταιρείες όπως η Microsoft, το Facebook, το Amazon και η Google εστιάζουν την προσοχή στην ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας για πολλές χώρες (όχι μόνο στις ΗΠΑ), οι πελάτες αναμένουν να αγγίξουν δυσθεώρητες ταχύτητες και ελάχιστη καθυστέρηση (χαμηλό ping) . “Όταν πρόκειται για υπολογιστές, η ταχύτητα έχει σημασία”, σημείωσε ο Kumar”.

Παρόλο που το καλώδιο θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της ταχύτητας στις συνδέσεις μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στην Ασία και την Αφρική, αφού συνδέονται μέσω της ίδιας υποδομής.

Η Marea είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Microsoft για τη βελτίωση της υπηρεσίας στο σύννεφο σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Πράγματι, η σημερινή είδηση ​​έρχεται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι προστίθεται να προσθέσει επιπλέον Ζώνες Διαθεσιμότητας στην πλατφόρμα της Azure Cloud. Με λίγα λόγια, οι ζώνες είναι συμπλέγματα κέντρων δεδομένων μέσα σε μία περιοχή σύννεφων που είναι γεωγραφικά απομονωμένα μεταξύ τους και έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν από αστοχίες συγκεκριμένης θέσης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166