Μικρές δυσκολίες, μεγάλες ευκαιρίες. Προβλέψεις στα ζώδια

Μικρές δυσκολίες, μεγάλες ευκαιρίες. Προβλέψεις στα ζώδια

Θα μπορούσε να ήταν η τέλεια χρονιά το 2019, μια που ο Δίας από το ξεκίνημά της μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο τρίγωνο με το ζώδιό σας, αν ωστόσο συνηγορούσαν σε αυτό και ο Ερμής με τον Άρη. Αυτοί οι δύο με έναν αδιόρατο αλλά εκνευριστικό τρόπο είναι οι ανατροπείς της ησυχίας, της αρμονίας και της επιτυχημένης συμπόρευσης με τους άλλους για το 2019. Ο πρώτος θα σχηματίζει τετράγωνο… διαρκείας με το ζώδιό σας από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Αυγούστου και ο δεύτερος θα σχηματίζει επίσης τετράγωνο από το ίδιο ζώδιο, τον Καρκίνο, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στο προσκήνιο λοιπόν σπίτι, διαμονή, πόλη, χώρα, ακίνητα και συγγενικά πρόσωπα με κάποια θετικά αλλά και με αρκετά επιβαρυντικά. Ευτυχώς Κρόνος και Πλούτωνας, πάντα σε τρίγωνο (120°) δύναμης, θα είναι σταθερά στο πλευρό σας.

Γενικά τι να περιμένετε

Από το Νοέμβρη του 2018 και μετά άρχισε να διαμορφώνεται ένα καλύτερο κλίμα γύρω σας, ενώ η αισιοδοξία σας που αυξανόταν βοήθησε στο να αποκτήσετε και καλύτερη διάθεση. Στις 24 Νοέμβρη 2018 ο Δίας -ανάπτυξη ικανοτήτων και ταλέντων, αναζήτηση ενός πιο επιθυμητού τρόπου ζωής- πέρασε στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Τοξότη και η εύνοιά του από εκεί θα σας συντροφεύει μέχρι τις 18 Δεκέμβρη 2019.

Η περίοδος αυτή, αν οργανωθείτε σωστά βάζοντας στόχους και προτεραιότητες και δεν αφήσετε να διασπαστεί το ενδιαφέρον σας, σίγουρα θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική και ωφέλιμη με πολλούς τρόπους. Είναι πιθανό το φθινόπωρο του 2018 να σας βοήθησε -έστω και με όχι τόσο ευχάριστο τρόπο- να συνειδητοποιήσετε ελλείψεις, λανθασμένες συνήθειες ή επιλογές σας και ακόμα μια περίεργη εξιδανίκευση που είχατε σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Πιθανόν ακόμα και σε ιδέες.

Το 2019 θα σας βοηθήσει να διακρίνετε τι απ’ αυτά αντιστοιχεί στις σημερινές ανησυχίες και ανάγκες σας και τι τις εξυπηρετεί. Επίσης, η απελευθέρωση από καταστάσεις που φθείρουν και επιβαρύνουν χωρίς παράλληλα να προσφέρουν ή ακινητοποιούν με κάποιον τρόπο την πρόοδο και τη ζωή σας γενικότερα θα είναι πιο εύκολη μέχρι το Δεκέμβρη του 2019. Ακόμα δε καλύτερα μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη, γι’ αυτό μην αφήνετε το χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος.

Μια… εισαγωγή, ένας πρόλογος, αν θέλετε, για θέματα που αφορούν στο σπίτι, το χώρο ή τον τόπο διαμονής σας κάποιο άλλο ακίνητο, περιουσιακό ή κληρονομικό στοιχείο και ακόμα η σύνθεση της οικογένειας και οι σχέσεις σας με συγγενικά πρόσωπα θα γίνει από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Αυγούστου.

Το κυρίως «θέμα» όμως, θα σας απασχολήσει από τις 29 Σεπτέμβρη έως τις 31 Δεκέμβρη 2019. Στη διάρκειά του πρέπει να είστε προσεκτικοί, μεθοδικοί, υπεύθυνοι και υπομονετικοί, γιατί οι ισορροπίες που χρειάζεται να κρατηθούν είναι λεπτές. Καθώς θα γνωρίζετε καλύτερα τον εαυτό σας -διότι ο Δίας συμβάλλει με ήπιο και αποδεκτό τρόπο και στην αυτογνωσία- τόσο πιο καλά θα κατανοείτε και τους άλλους γύρω σας.

Σχέσεις

Ιδού ένας χρόνος που αξίζει πραγματικά, γιατί μπορεί να σας δώσει τη διάθεση να κάνετε τις διάφορες σχέσεις σας πιο ειλικρινείς και υγιείς. Τις φιλικές, τις οικογενειακές, τις επαγγελματικές αλλά και τις αισθηματικές. Σ’ αυτό θα συμβάλει πρώτα η… ενωτική σας διάθεση και η φιλικότητα και μετά οι συγκυρίες και οι καταστάσεις που θα είναι αρκετά ευνοϊκές για εσάς. Θα σας είναι πιο εύκολο επίσης να αποδεχτείτε τους άλλους γύρω σας με τις διαφορές που τους χαρακτηρίζουν και δεν θα είστε τόσο εγωιστές ή επικριτικοί. Η θετική στάση σας μπορεί να γεννά θετικές αντιδράσεις.

Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου -άλλοτε πολύ επιτυχημένα και άλλοτε λιγότερο- είναι η καλύτερη περίοδος για να ξαναδείτε το γάμο ή τη σχέση σας στα σημεία που μπορεί να… πάσχουν και να κάνετε βοηθητικές κινήσεις. Θα ήταν λάθος να επιμένετε σε ένα… λάθος που δεν μπορεί να αλλάξει και να διορθωθεί.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ορισμένοι μπορεί να γνωρίσετε κάποιο πρόσωπο που θα παίξει δυναμικό και μάλλον ευεργετικό ρόλο στην ερωτική ζωή σας. Μερικοί μπορεί και να ζήσετε την επιστροφή του… ασώτου ή να αρχίσετε να βλέπετε πιο τρυφερά κάποιο πρόσωπο που ήδη γνωρίζετε, αλλά δεν έχει παίξει μέχρι τώρα στη ζωή σας αισθηματικά. Πιθανός είναι επίσης ένας γάμος ή ένας ακόμα γάμος, αν έχετε… ατυχήσει στον προηγούμενο ή μια συγκατοίκηση.

Κάποιοι από εσάς πιθανόν να βρείτε σύντροφο που έρχεται ή κατάγεται από μακριά, δηλαδή από άλλη χώρα ή βρίσκεται εκεί. Από 29 Σεπτέμβρη έως 31 Δεκέμβρη όμως χρειάζεται να προσέξετε αρκετά, γιατί το σεξ αρχίζει να παίζει έναν πιο σύνθετο και περίεργο ρόλο και σε μια σχέση που δεν συμβαδίζει με την αγάπη μπορεί να δημιουργήσει ανατροπές. Ψάξτε τους λόγους, τις αιτίες και τις αφορμές και όπου μπορείτε να διορθώσετε -και όχι να μπαλώσετε- επιδιώξτε το. Σ’ αυτό το διάστημα στην αισθηματική σας ζωή θα κριθούν πολλά.

Εργασία

Ο αιφνιδιαστικός και συχνά ανατρεπτικός Ουρανός, που θα παραμένει σταθερά απέναντι από τον τομέα των επαγγελματικών σας, μόνο να πλήξετε δεν σας αφήνει! Ακόμα και παγιωμένες από καιρό καταστάσεις μπορεί να έχουν αρχίσει να… τρίζουν τα τελευταία δύο χρόνια, από το 2004 και μετά.

Το 2019 θα διατηρήσει σε ένα μεγάλο βαθμό μια κάποια ρευστότητα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και το έτος που θα κάνει τη διαφορά προς το καλύτερο, αφού θα διατηρήσει και τις πολύ ευνοϊκές του προϋποθέσεις. Όσοι βρίσκεστε σε ένα σχετικά καλό δρόμο μπορείτε να αυξήσετε και να σταθεροποιήσετε τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αν στα σχέδιά σας είναι το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, κάντε έρευνα αγοράς -όχι παρορμητικά και συναισθηματικά όπως συνηθίζετε- και ξεκινήστε, προτιμώντας την περίοδο από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Το ίδιο, αν είναι στις βλέψεις σας και μια επέκταση ή πώληση μιας επιχείρησης που δεν αποδίδει. Το εξωτερικό, άτομα ξένης υπηκοότητας, όπως και οι τηλεπωλήσεις και το διαδίκτυο μπορεί να παίξουν ένα χρήσιμο ρόλο, αλλά: ιδιαίτερα από 29 Μαΐου έως 4 Αυγούστου το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, συμφωνίες, έγγραφα, κάρτες, τιμολόγια, αποδείξεις, ταξίδια, μετακινήσεις και μεταφορικό μέσο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Σε αυτό το διάστημα πρέπει να αποφύγετε και ό,τι μπορεί να προκαλέσει σχόλια εις βάρος σας. Αν συνεργάζεστε με αδελφικά πρόσωπα ή παιδιά, δικαιώματα, υποχρεώσεις και σχέσεις, θέλουν προσεκτικό χειρισμό.

Από τέλος Σεπτέμβρη έως τέλος Δεκέμβρη μερικοί είναι πιθανό να ζήσετε μια διαφοροποίηση στην εργασία -κάτι προστίθεται; κάτι αφαιρείται;- ή μια χωροταξική αλλαγή. Ίσως και να είναι πέραν της εργασίας, σε θέματα που αφορούν γενικότερα χώρους, συνεργασίες ή στο αντικείμενο της εργασίας που κάτι αλλάζει και έχει κάποια… βαβούρα.

Ευτυχώς που ο Δίας θα είναι παρών μέχρι τις 18 Δεκέμβρη, για να περιορίζει τα αρνητικά και να ενισχύει τα θετικά. Το καλό είναι ότι ακόμα και εκεί που εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο Ή δυσοίωνο στο τέλος τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα και πολλές φορές γυρίζουν υπέρ σας.

Οικονομικά

Καθώς ο Κρόνος από το Λέοντα χτυπάει ανελέητα τον οικονομικό τομέα, από τον Ιούλιο του 2005 και μετά μάλλον απορείτε κι εσείς οι ίδιοι πώς τα καταφέρνετε και τα βγάζετε πέρα, και μάλλον όχι άσχημα.

Επειδή ο πλανήτης αυτός θα σας επηρεάζει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου με το γνωστό πολυδάπανο τρόπο του, θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας. Βέβαια, μέσα στο 2018 είχατε την… εφευρετική επίδραση του Δία μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, που έστω και την τελευταία στιγμή και στα πιο μεγάλα… κεσάτια σας το χρήμα κατέφτανε ακόμη και με απρόβλεπτο τρόπο.

Ευτυχώς, η εύνοια θα συνεχιστεί και μέσα στο 2019 μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά για σημαντικές μεταβολές στα οικονομικά και τα περιουσιακά σας -τοποθετήσεις, επενδύσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων ή εκμετάλλευση αυτών- καλύτερα οι σημαντικές κινήσεις σας να γίνουν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο υπόλοιπο του χρόνου τα έξοδα αυξάνονται, ίσως γιατί «κάτι» γίνεται στο σπίτι ή στην οικογένεια ή με κάποιο ακίνητο. Αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα μην το επιλέξετε ιδιαίτερα, ούτε για το άνοιγμα μιας επιχείρησης, και αν την έχετε ανοίξει λίγο πιο πριν, στηρίξτε τη μέχρι το τέλος του 2019 περισσότερο.

Η Αφροδίτη -που σχετίζεται με τη δημοτικότητα και την αποδοχή στον επαγγελματικό τομέα και το χρήμα- θα είναι συχνά κοντά σας, αλλά σε δύο διαστήματα ιδιαίτερα εντείνει λίγο περισσότερο την ευνοϊκή παρουσία της στο πλευρό σας. Αυτά είναι από 6 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου και από 9 Αυγούστου έως 7 Οκτωβρίου. Αυτό το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, σηκώνει και αρκετούς συνδυασμούς.

Στη διάρκειά του μπορείτε να σκεφτείτε νέους τρόπους που θα ενισχύσουν τα οικονομικά σας ή να υπάρξουν ευκαιρίες προς αξιοποίηση. Μάλιστα, κάποιοι από εσάς φέτος θα αξιοποιήσετε περισσότερο -και μπορεί και με επαγγελματικό τρόπο- κάποιο ταλέντο σας, κρυφό ή φανερό. Το σίγουρο είναι ότι το 2019 διευρύνει τους ορίζοντές σας και στον οικονομικό τομέα, ανεξάρτητα από τα κάποια αυξημένα έξοδα και εκείνους που θα χρειαστεί να συνδράμετε λόγω της καλής καρδιάς σας!

Υγεία και ομορφιά

Η είσοδος του Δία στον Τοξότη από τις 24 Νοεμβρίου και μετά μπορεί θαυμάσια να συνδυαστεί με την επιθυμία σας να ανανεωθείτε εκ… βάθρων. Αυτό είναι καλό, γιατί, αν δεν προσέξετε και αφεθείτε στην ανέμελη και υπεραισιόδοξη πλευρά αυτού του πλανήτη, μπορεί να πάρετε εύκολα κιλά.

Μια… επέκταση μπορεί για μερικές να σημαίνει εγκυμοσύνη, αλλά για άλλους μπορεί να είναι επιπλέον πόντοι στη μέση. Όμως, επειδή είθισται ο Άρης να φέρνει μολύνσεις, χτυπήματα, καψίματα, ατυχήματα και αφροδίσια-, από 29 Σεπτέμβρη έως 31 Δεκέμβρη 2019 θα είναι διαρκώς κόντρα στα συμφέροντα σας, πρέπει να προσέχετε πολύ περισσότερο την υγεία σας. Κεφάλι, στήθος και στομάχι θα είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία, μαζί με το αίμα. Πάντως σ’ αυτό το διάστημα αποφύγετε βαριές κούρες ομορφιάς και αισθητικές επεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Δίας κοντά σας μετριάζει τα αρνητικά. Ο Δίας που βρίσκεται στον Τοξότη από το τέλος του 2018 θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες ανανέωσης.

Με τους άλλους πώς τα πάτε;

Αν δεν είχατε πάρει και τόσο στα σοβαρά τις προθέσεις ή τα αισθήματα ενός Τοξότη, ενός Λέοντα ή άλλου Κριού, μάλλον ήρθε η ώρα να το πράξετε. Μάλιστα, ο Τοξότης μπορεί να παίξει σε πολλά ταμπλό και όχι μόνο αισθηματικά. Τρυφερές, φιλικές ή αισθηματικές μπορεί να είναι οι σχέσεις σας με ένα Ζυγό ή έναν Υδροχόο, εφόσον κάνετε μια σχετική… έκπτωση σ’ αυτά που σας υπόσχεται.

Με έναν Ταύρο ή ένα Σκορπιό πρέπει να επιβραδύνετε αρκετά τους γρήγορους ρυθμούς σας και περισσότερο θα προσφέρετε τώρα εσείς σ’ αυτούς παρά αυτοί σ’ εσάς. Πάντως δεν ξεχνούν και, αν τους κάνετε καλό, κάποτε θα το ξεπληρώσουν.

Οι Δίδυμοι, οι Ιχθύες και οι Παρθένοι παίζουν περισσότερο ως φίλοι ή συνεργάτες. Προσοχή όμως στην όποια σχέση σας από το τέλος του Σεπτέμβρη έως τέλος του Δεκέμβρη με Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους. Εύκολα θα πετάγονται… σπίθες που μπορεί να ανάψουν πυρκαγιά!