Moto Guzzi Stelvio 1200 8V

Moto Guzzi Stelvio 1200 8V

Όταν οι συμπαθείς Ιταλοί γείτονες αποφασίζουν να φτιάξουν μία τουριστική μοτοσικλέτα…το κάνουν με την γνωστή φινέτσα που τους διακρίνει.

Passo dello Stelvio… οι περισσότεροι αναβάτες, λίγο έως πολύ, έχουν ακούσει ή οδηγήσει σε μία από τις πλέον διάσημες διαδρομές στις Ιταλικές Άλπεις. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερη ονομασία για την πρώτη μεγάλη on-off της Moto Guzzi στην αρχική παρουσίασή το 2008. Αρκετά χρόνια μετά, το Moto Guzzi Stelvio βελτιώθηκε στα σημεία, ενισχύοντας τον τουριστικό του χαρακτήρα. Σε μία κατηγορία φωτιά, όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών χτυπάει κόκκινο, το Stelvio κάνει αυτό που πρέπει: δεν αντιγράφει αλλά απεναντίας ακολουθεί τον δικό του ιδιαίτερο δρόμο.

Τι άλλαξε εν ολίγοις

Μία τουριστική μοτοσικλέτα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει μεγάλη αυτονομία. Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τα 18 λίτρα ρεζερβουάρ του προηγούμενου Stelvio, οπότε η χωρητικότητά του αυξήθηκε κατακόρυφα στα 32 λίτρα (στα νέα όργανα υπάρχει πια και δείκτης καυσίμου)! Μικρές αισθητικές παρεμβάσεις στα πλαστικά τόνισαν την προσωπικότητα του Stelvio, ενώ η νέα ρυθμιζόμενη με το χέρι ζελατίνα κάνει την ζωή του αναβάτη ευκολότερη.

Από εκεί και πέρα ο κλασικός αερόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας με τις τετραβάλβιδες κεφαλές δέχτηκε λίγες αλλαγές στο σύστημα κίνησης των βαλβίδων, την διαχείριση καυσίμου και το νέο τελικό εξάτμισης. Όπως επιτάσσουν πια οι καιροί τοποθετήθηκε και σύστημα traction control. Τέλος το ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi μίκρυνε σε διάμετρο, από τα «πολλά» 50 χλστ σε 45.

Παράλληλα διατίθεται και η έκδοση NTX, η οποία έχει ακτινωτούς tubeless τροχούς, προστατευτική ποδιά και κάγκελα πλαϊνά για τον κινητήρα, χούφτες και πλαϊνές βαλίτσες.

Άνετη οδήγηση

Η θέση οδήγησης του Stelvio είναι αρκετά χαμηλή (η σέλα ρυθμίζεται καθ’ ύψος) και τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσικλέτα. Το τιμόνι προσφέρει αρκετά ανοιχτή λαβή και ως εκ τούτου εξαιρετικό έλεγχο. Ο εγκάρσια τοποθετημένος V 90 κινητήρας λειτουργεί απολαυστικά στο ρελαντί.

Αφήνει να περάσουν μικρές δονήσεις – κραδασμοί που αισθάνεσαι να τραβούν προς τα δεξιά την μοτοσικλέτα (εξαιτίας της διάταξης του κινητήρα) και σου υπενθυμίζουν ότι το Stelvio έχει άκρως ιταλική ψυχή! Όλα αυτά εξαφανίζονται μόλις κυλήσει τους τροχούς του και μετατρέπονται σε ένα απλό γουργουρητό. Η εύκολα ρυθμιζόμενη ζελατίνα θα επιτρέψει στον καθένα να την φέρει στα μέτρα του προσφέροντας ικανοποιητικότατη κάλυψη από τον αέρα.

Θετική εντύπωση προκαλούν άμεσα οι μαλακές αναρτήσεις (πλήρως ρυθμιζόμενες) που διαβάζουν όλες τις κακοτεχνίες και κρατούν την άνεση σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πραγματικά η λειτουργία τους ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας. Ακόμα και μετά από αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, όπως διαπιστώσαμε, παραμένεις ξεκούραστος και σε θέση να συνεχίσεις την οδήγηση.

Εδώ ακριβώς κρύβεται η ουσία αυτής της μοτοσικλέτας. Όλα πάνω της λειτουργούν ήρεμα, με μία αρμονία που σε προδιαθέτει να επιδιώκεις διαρκώς να βρίσκεσαι στον δρόμο. Ο κινητήρας, απόλυτα γραμμικός, έχει την απαραίτητη δύναμη για γρήγορες μουαγιέν στα 160-180 χιλιόμετρα, ενώ δεν θα διστάσει να στείλει σχετικά εύκολα την ένδειξή του κοντέρ λίγο πιο πάνω από τα 200. Το μακρύ μεταξόνιο του Stelvio εγγυάται την σταθερότητα σε αυτές τις ταχύτητες.

Παράλληλα σε πιο κλειστές στροφές η συμπεριφορά του αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Πλαγιάζει εύκολα κρατώντας σβέλτο ρυθμό, αρκεί να μην επιδοθείς σε νευρικές κινήσεις. Σε στεγνές συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το traction control. Από την άλλη τα φρένα της Brembo με το ABS θα επαναφέρουν την τάξη όποτε χρειαστεί προσφέροντας ιδανικό συνδυασμό αίσθησης και δύναμης.

Καταφέρνει να ξεχωρίζει

Το Moto Guzzi Stelvio 8V απευθύνεται καθαρά σε αυτούς που αναζητούν μία άνετη μοτοσικλέτα που να καταπίνει αβίαστα χιλιόμετρα σε παντός είδους οδικό δίκτυο. Παράλληλα όμως προσφέρει και αυτή την διαφορετική ιταλική αίσθηση, η οποία αντανακλάται στην εμφάνιση και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του διαχρονικού V90 κινητήρα. Ενός κινητήρα που ουσιαστικά ορίζει την διαφορετικότητα αυτού του μοντέλου.

Προηγούμενο άρθροΆκυρα πράγματα που μας αγχώνουν
Επόμενο άρθρο5 κομμάτια που σας προτείνουμε αυτή την εβδομάδα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας