Μουστάκι, το διαχρονικό τρεντ των ανδρών

Μουστάκι, το διαχρονικό τρεντ των ανδρών

Τύποι μύστακος, τύποι με μύστακα, ας κρατήσουμε τους τύπους και συνάμα ας περάσουμε στην ουσία: Το Texnologia.Net ανατέμνει ένα επίμονο και άκρως αρρενωπό τρεντ. Όταν αναλύουμε μια τάση με βάση τα παραδείγματα των σταρ, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι συνήθως, και ειδικά οι ηθοποιοί, δεν μπορούν παραμένουν επί μακρόν σε ένα look. To πρόσωπο καμβάς τους πρέπει να είναι ελεύθερο «προς χρήσιν», ανάλογα με τις ανάγκες ρόλων και υποχρεώσεων.

Μαγκιά, αντριλίκι, παραδοσιακή συνήθεια ή τρελή μοντερνιά; Το μουστάκι αποδείχθηκε τελικά πως είναι, ή θεωρείται, όλα τα παραπάνω. Από τους ρεμπέτες των 20’s και τους γόηδες του κλασικού Χόλιγουντ (Κλαρκ Γκέιμπλ, Ερολ Φλιν) μέχρι την butch εικόνα του Φρέντι Μέρκιουρι και τον Τομ Σέλεκ ως Magnum P.I., το να αφήνεις μαλλί πάνω (ή και γύρω) από τα χείλη κουβαλά μια ολόκληρη σημειολογία, πότε «αρνητική» και πότε «θετική», η οποία τελευταία τείνει να «διαλυθεί» λόγω trends (η μεγάλη επιστροφή των twenties, ο Μπραντ Πιτ επί εποχής Inglourious Basterds), μα κι από ένα πολύ απλό γεγονός: Αν το γουστάρεις και το υποστηρίζεις, το μουστάκι μπορεί να δείχνει απίστευτα ωραίο, σέξι και κουλ. Γαργαλάει λίγο στο φιλί, ομολογουμένως, αλλά το μέσο ακομπλεξάριστο θηλυκό μπορεί να το συνηθίσει χωρίς πρόβλημα. Αλήθεια, οι άντρες το έχουν συνηθίσει;

Από το στόμα μου το πήρες

Ερωτήσεις υποψηφίων μυστακοφόρων στον hairdresser μας.

Ποια ποιότητα τρίχας είναι καλύτερη για να αφήσει κάποιος μουστάκι;

Η μεσαία. Η πολύ χοντρή είναι άγρια και δύσκολα τιθασεύεται, η πολύ λεπτή κάνει το μουστάκι να δείχνει πολύ αδύναμο και αχνό πάνω στο πρόσωπο. Γενικά, οι τρίχες στο πρόσωπο είναι πιο σκληρές –ο άντρας που έχει σκληρά μαλλιά έχει δύο φορές πιο σκληρό μουστάκι. Συχνά βλέπουμε και αντιθέσεις χρωματικές: Πολλοί δεν αφήνουν μουστάκι γιατί εκεί οι τρίχες μπορεί να βγαίνουν λίγο πιο κόκκινες ή χρυσές.

Κάθε πότε το μουστάκι πρέπει να συντηρείται στο σπίτι και κάθε πότε από τον επαγγελματία κομμωτή ή κουρέα;

Συνήθως στο κομμωτήριο μαζί με το κούρεμα –κάθε ένα με ενάμιση μήνα– και στο σπίτι κάθε μία με μιάμιση βδομάδα.

Πως ψαλιδίζεται το μουστάκι;

Καθορίζουμε το μήκος χτενίζοντάς το προς τα χείλη και κόβοντας περιμετρικά, ενώ καθορίζουμε το πάχος χτενίζοντας προς τη μύτη και κόβοντας ό,τι περισσεύει.

Κάθε πότε θέλει καθάρισμα το μουστάκι;

Συνήθως οι άντρες που έχουν μουστάκι δεν το πλένουν –μα, γιατί; Το μουστάκι θέλει καθημερινό πλύσιμο για να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει το δέρμα κάτω από τις τρίχες, να μην δημιουργούνται σπυράκια και μύκητες.

Τι πρέπει να προσέχω όταν πίνω και τρώω;

Το πρόβλημα το έχουμε με ρευστές τροφές (σούπες) και λαδερά φαγητά. Οποιος έχει μουστάκι πρέπει να έχει πάντα το νου του να το σκουπίζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερωθεί.

Το κάπνισμα λεκιάζει το μουστάκι;

Αυτό είναι πολύ συχνό φαινόμενο με τις λευκές τρίχες, που τραβάνε τη νικοτίνη και δείχνουν κίτρινες. Το μουστάκι σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται φροντίδα με σαμπουάν anti-rouge και anti-yellow.

Το μουστάκι Δεν είναι μόδα

Διακρίνοντας την ευπώλητη χλαπαταγή του χιπστερισμού, ενσκήψαμε χωρίς να μας ενοχλούν οι τρίχες στο θέμα του μύστακος. Προφανέστατα,το θέμα αφορά όλους τους άρρενες, όχι μόνον τους χίπστερς.

Handlebar

Το μουστάκι του σοφιστικέ κακού αναμφίβολα διαθέτει κάτι μεφιστο-φιλικό προς το χρήστη. Στην πραγματικότητα, πρωτοφορέθηκε το δέκατο έβδομο αιώνα από στρατιώτες στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια έγινε άκρως δημοφιλές από τύπους της Αγριας Δύσης όπως ο Γουάιατ Ερπ. Δείχνει καλύτερο σε πρόσωπα με έντονα χαρακτηριστικά (μεγάλα έντονα μάτια, προφίλ που επιβάλλεται), ειδάλλως καπελώνει το πρόσωπο. Οι άκρες του γυρίζονται προς τα πάνω με κερί.

Fu Manchu

Η διαφορά του Fu Manchu από το διπλανό του, το Horseshoe, είναι πως το πρώτο μακραίνει μόνον από τα χείλη, ενώ το Horseshoe ουσιαστικά σχηματίζεται από αναλόγως στυλιζαρισμένα γένια πάνω και δίπλα από τα χείλη. Είναι αρκετά εκκεντρικό και γεμάτο αντιθέσεις, όπως ο μυστηριώδης χαρακτήρας που το ονόμασε (ο οποίος, πάντως, το απέκτησε κατά τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές του μεταφορές), και θέλει κότσι

Horseshoe

Θυμίζει ανεστραμμένο πέταλο αλόγου·έτσι πήρε αυτός ο μεγαλοπρεπής μύσταξ το ωσάν παρατσούκλι αδιόρατα περιπαιχτικό, μα και άκρως ακριβές όνομά του. Μπορείτε, επίσης, να το αποκαλείτε «biker», του μοτοσικλετιστή, όπως και να το συνοδεύσετε με μικρό συμμαζεμένο υπογένειο στο πιγουνάκι ώστε να δείχνει λιγότερο butch και περισσότερο «ρομαντικά ηρωικό». Προτιμότερο σε τετράγωνα πρόσωπα, καθώς τονίζει υπερβολικά τα μακρόστενα.

Chevron

Το Αρχέτυπο. Γεμάτο, αρρενωπό, του Τομ Σέλεκ το μουστάκι. Ακριβώς όπως ο ήρως που το φορεί, αποφεύγει τις υπερβολές και τα τσιγκέλια, είναι ευθύ και άμεσο, δεν σηκώνει πολλά πολλά και σκεπάζει ελαφρώς το άνω χείλι, δημιουργώντας ακαταμάχητα χαμόγελα, ασυναγώνιστες ειρωνικές εκφράσεις. Οπως καθετί στερεοτυπικά αρσενικό, θέλει φουλ τριχοφυΐα. (Αν είστε του πιο αραιού γενιού, το πάτε πιο σοφιστικέ με ένα λεπτό Pencil).

Pencil

Λεπτό, ευθύ, κοντοκομμένο, αλά Κλαρκ Γκέιμπλ. Σίγουρα το πιο φινετσάτο από όλη αυτήν την αρρενωπή «συμμορία», ταιριάζει περισσότερο σε κοστούμι (έστω σε blazer) και λιγότερο σε Τ-shirt. Μπορείτε να του δώσετε αυτήν τη χαρακτηριστική του λεπτότητα χτενίζοντας τις τρίχες με φορά προς τα πάνω, προς τη μύτη, και κόβοντας με το ψαλίδι. Ωραίο για τα αρσενικά με σαρκώδη χείλη. (Τα πιο φουλ δείγματα μπορούν να καλύψουν τα πολύ λεπτά χείλη).

Cowboy

Μια αρκετά πιο θυσανωτή βερσιόν του μύστακος Chevron, που φέρνει στο μυαλό κλασικές γοητευτικές αμερικανόφατσες του τύπου Σαμ Ελιοτ –οι οποίες, ομολογουμένως, έχουν το κοινό τους και τις κατακτήσεις τους. Οπως και οτιδήποτε άλλο αμερικανικό στο στυλ, εδώ που τα λέμε, το Cowboy μουστάκι είναι βασικά casual και δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε όσους επιζητούν ένα αμιγώς business προφίλ. Προσοχή όταν τρώτε σούπα!

The mustache kit

Είδη απαραίτητα για την περιποίηση του μύστακος

  • Χτένα: Προφανώς για το χτένισμα της τρίχας
  • Ψαλίδι: Προφανώς για το ψαλίδισμα της τρίχας και τη διατήρηση της γραμμής του μύστακος μέχρι να ξαναπάμε στον κομμωτή/μπαρμπέρη
  • Τσιμπιδάκι φρυδιών: Για τυχόν τρίχες που γυρίζουν μέσα στο δέρμα
  • Ένα καλό σαπούνι: Που θα καθαρίζει επαρκώς το μουστάκι και το δέρμα κάτω από αυτό, αλλά χωρίς να ξεραίνονται εντελώς οι τρίχες, οι οποίες πρέπει να δείχνουν απαλές και να είναι ευκολοχτένιστες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας