Η Supercell επένδυσε 2,8 εκ. δολ. στην 2Up Games, ένα συνεργαζόμενο στούντιο παιχνιδιών για κινητά

Η Supercell επένδυσε 2,8 εκ. δολ. στην 2Up Games, ένα συνεργαζόμενο στούντιο παιχνιδιών για κινητά

Η Supercell ανακοίνωσε δημόσια ότι έχει επενδύσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια στο συνεργαζόμενο στούντιο παιχνιδιών 2Up Games που έχει ως έδρα τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο παρεμπιπτόντως εργάζεται σε ένα παιχνίδι για κινητά που σκοπεύει να καταπλήξει τον κόσμο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της φρενίτιδας που επικρατεί στη χρηματοδότηση βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία έχουν δει αυξημένη χρήση κατά την πανδημία, και μάλιστα το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο αναφορικά με αυτό το ζήτημα είναι ότι έχουν γίνει περισσότερες από 100 επενδύσεις τους τελευταίους εννέα μήνες σε ολόκληρη την υφήλιο.

Η Supercell ήταν από τους πιο επιθετικούς επενδυτές παιχνιδιών για κινητά, καθώς η εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι, στη Φινλανδία, εξακολουθεί να βγάζει τρελά χρήματα με τα παιχνίδια Clash Royale και Clash of Clans.

Ο συνιδρυτής της 2Up Games, ο Joe Raeburn δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η εταιρεία του πιστεύει ακράδαντα ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών σε συνεργασία με πολλές ομάδες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, δίνει τα εχέγγυα να βγει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα είναι κάτι παραπάνω από ποιοτικό.

Ο Raeburn ξεκίνησε την εταιρεία πριν από έξι μήνες με τον Tim Knauf, έναν πρώην προγραμματιστή στην Magic Leap. Έπειτα αυτές οι δύο προσωπικότητες ξεκίνησαν να εργάζονται σκληρά ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα στον επιθυμητό στόχο, και κατ’ επέκταση να καταστούν ανταγωνιστικοί με το ποιοτικό υλικό που δημιουργούν.

Ο Jaakko Harlas, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων στην Supercell, σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη επένδυση από την Supercell σε εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία. Σημείωσε επίσης ότι η νέα κανονικότητα που έφερε η Πανδημία άλλαξε τον τρόπο σκέψης στις εταιρείες που αναπτύσσουν παιχνίδια, και το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται να έχουν φυσικά γραφεία για να εργαστούν, διότι πλέον η πλειονότητα των εργαζομένων δουλεύει από το σπίτι.

Ο ο Joe Raeburn είπε ότι η εταιρεία του μίλησε με διάφορα επενδυτικά ταμεία που έχουν ως επίκεντρο τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά τελικά αποφάσισε πως η Supercell ήταν η καλύτερη επιλογή.

Προηγούμενο άρθροΤο perfecto στα «όπλα»
Επόμενο άρθροΜουστάκι, το διαχρονικό τρεντ των ανδρών
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας