ΑρχικήΛογισμικάMozilla και Ubisoft συνεργάζονται στον βοηθό κωδικοποίησης AI Clever-Commit

Mozilla και Ubisoft συνεργάζονται στον βοηθό κωδικοποίησης AI Clever-Commit

Η Mozilla και η Ubisoft ανακοίνωσαν σήμερα μια σύμπραξη για την ανάπτυξη του Clever-Commit, ενός εργαλείο που βοηθά στην κωδικοποίηση προγραμμάτων, λογισμικών, βιντεοπαιχνιδιών και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης AI. Το Clever-Commit έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αξιολογήσουν εάν μια αλλαγή στο κώδικα ενδέχεται να εισαγάγει κάποιο νέο σφάλμα κ.λπ.

Το εργαλείο συνδυάζει δεδομένα από το σύστημα εντοπισμού σφαλμάτων (αγγλικά: bug tracking system) και το σύστημα ελέγχου έκδοσης (αγγλικά: version control system) για την ανίχνευση λαθών στον προγραμματισμό που βασίζονται στην ιστορία των δρώμενων ανάπτυξης ενός συγκεκριμένου λογισμικού.

Ο Yves Jacquier, επικεφαλής της Ubisoft La Forge, αποκάλυψε ετούτη τη σύμπραξη στο Dice Summit 2019 που διεξάγεται στο Λας Βέγκας.

Εάν το Clever-Commit σας ακούγεται κάπως παράξενα και δεν είσαστε εξοικειωμένοι με αυτό, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε τον προκάτοχο του, ένα πρότυπο που ονομάζεται Commit-Assistant. Η Ubisoft La Forge (ερευνητικό εργαστήριο τηςUbisoft που εδρεύει στο Μόντρεαλ) και το Πανεπιστήμιο Concordia αποκάλυψαν τον Commit-Assistant τον Μάρτιο του 2018. Μετά από επιτυχείς δοκιμές με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την ανάπτυξη των βιντεοπαιχνιδιών, το πρωτότυπο μεταφέρθηκε στο Ubisoft Technology Group με στόχο να χρησιμοποιηθεί ευρέως από όλο τον κόσμο.

Η Ubisoft ελπίζει να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI για να απελευθερώσει περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ταχύτερο χρόνο για τους εκατομμύρια παίκτες της. Η εταιρεία εξήγησε σήμερα ό,τι το Clever-Commit έχει ήδη συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών τίτλων στην Ubisoft – και μάλιστα η εταιρεία εργάζεται τώρα για την ενσωμάτωση του και σε άλλα franchise που ανήκουν σε εκείνη.

Εν τω μεταξύ, από την άλλη πλευρά η Mozilla ελπίζει να δώσει στους χρήστες του Firefox ακόμα πιο σταθερές εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης της. Το Clever-Commit θα ενσωματωθεί στη ροή εργασιών του προγραμματιστή του Firefox, αρχικά κατά τη φάση αναθεώρησης του κώδικα. Εάν λειτουργήσει σωστά και χωρίς προβλήματα, το Mozilla θα υιοθετήσει το συγκεκριμένο εργαλείο και σε άλλα στάδια της διαδικασίας δημιουργίας κώδικα, ειδικά κατά τη διάρκεια της αυτοματοποίησης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166