ΑρχικήΕιδήσειςΜπαν Κι-μουν: Ο Τράμπμ σχετικά με την κλιματική αλλαγή στέκεται στη λάθος...

Μπαν Κι-μουν: Ο Τράμπμ σχετικά με την κλιματική αλλαγή στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας

Μπαν Κι-μουν: Ο Τράμπμ σχετικά με την κλιματική αλλαγή στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπμ «στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας» και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, στο AFP στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Ανησυχώ βαθύτατα για το τι δήλωσε ο Πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπμ και προφανώς αυτή η σημαντική λεπτομέρεια θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τον πλανήτη.

“Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στα δρώμενα του Τραμπ και πιστεύω ακράδαντα ότι το όραμά του είναι πολιτικά κοντόφθαλμο, οικονομικά ανεύθυνο και επιστημονικά λανθασμένο, οπότε στέκεται στην λανθασμένη πλευρά της ιστορίας”, δήλωσε ο Μπαν στο περιθώριο μιας ειρηνικής διαδρομής στο Λονδίνο.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εντάχθηκε με άλλα μέλη του The Elders, σε μια ομάδα που δημιούργησε ο Nelson Mandela, σχετικά με την παγκόσμια ειρήνη.

Ο κ. Μπαν δήλωσε παρά την απόφαση του Τράμπμ να αποχωρήσει από την ιστορική συμφωνία του Παρισιού, παρέμεινε ενθουσιασμένος από την εκστρατεία της Αμερικανικής κοινωνίας που επιθυμεί να συνεχίσει να προστατεύει και να τιμά την περιβαλλοντική συμφωνία.

“Ενθαρρύνω και ελπίζω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί για να μην βγαίνεις η συμφωνία του Παρισιού, διαφορετικά η αλλαγή του κλίματος θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στον πλανήτη που ζούμε. Αυτή είναι η πολιτική και ηθική ευθύνη των πολιτικών μας ηγετών”, ανέφερε.

Η Trump ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη μιας τριετούς διαδικασίας για την εξάλειψη της συμφωνίας του 2015, η οποία υπογράφηκε από 195 χώρες, με το επιχείρημα ότι θα έθετε τις ΗΠΑ σε οικονομικό μειονέκτημα.

Ανταποκρινόμενος στο ευρύτερο πολιτικό κλίμα, ο Μπαν είπε ότι “εργάστηκε πολύ στενά” με τον προκάτοχό του Τράμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επέκρινε την “πολιτική της διαίρεσης” που χαρακτηρίζει τον προεδρικό αγώνα των ΗΠΑ το 2016.

Ο Μπαν επίσης αποκήρυξε την τρέχουσα “έλλειψη δέσμευσης” η οποία είναι παντελώς απαράδεκτή και δεν συνάδει με το πνεύμα των καιρών που διανύουμε, αφού οι προκλήσεις από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την κλιματική αλλαγή και άλλα πολλά, δεν επιτρέπουν το αντίθετο και δεν γίνεται ο καθένας να προχωράει μόνος του.

“Η έλλειψη παγκόσμιου οράματος των ηγετών ότι ζούμε σε έναν πολύ στενά συνδεδεμένο μικρό κόσμο και ό, τι συμβαίνει σε μια χώρα μπορεί να επηρεάσει τις γειτονικές χώρες, ακόμη και σε όλο τον κόσμο”, υπογράμμισε.

Ανέφερε την «πολύ τεταμένη περίοδο» στη διαιρεμένη κορεατική χερσόνησο – με την Πιονγκγιάνγκ να πραγματοποιεί την έκτη πυρηνική δοκιμή και να εκτοξεύει δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους – σε μια περιοχή όπου οι ηγέτες του κόσμου έπρεπε να ενεργούν συλλογικά.

“Ως ένας από τους κορεάτες πολίτες, είμαι πολύ αφοσιωμένος που ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί με αποφασιστικές ενωμένες και ισχυρές φωνές, ώστε η Βόρεια Κορέα να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει ,άλλος δρόμος παρά να επιστρέψει στον διάλογο για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα” είπε ο Μπαν Κι-μουν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166