ΑρχικήΟχήματαΗ Σιγκαπούρη θα παγώσει την πώληση οχημάτων για να αποσυμφορήσει τους δρόμους

Η Σιγκαπούρη θα παγώσει την πώληση οχημάτων για να αποσυμφορήσει τους δρόμους

Η Σιγκαπούρη θα παγώσει την πώληση οχημάτων για να αποσυμφορήσει τους δρόμους της.

Η Σιγκαπούρη, είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο για να αγοράσει κάποιος ένα όχημα. Η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα αποφασιστικό βήμα ανακοινώνοντας ότι θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων στους δρόμους της χώρας από το επόμενο έτος, και δεσμεύθηκε ότι θα επεκτείνει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το ανώτατο όριο ανάπτυξης για την πώληση των επιβατικών αυτοκινήτων και και των μοτοσικλετών θα μειωθεί από το 0,25% ετησίως στο μηδέν από τον Φεβρουάριο, δήλωσε η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών (LTA).

Η εύπορη πόλη-κράτος των 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων επιβάλλει ήδη μια ποσόστωση για τον αριθμό των πωληθέντων οχημάτων και τον αριθμό αυτών που πρέπει να κυκλοφορούν στο δρόμο και είναι γεγονός πως έχει δημιουργήσει ένα πλάνο που αποτρέπει τις μαζικές εμπλοκές κυκλοφορίας που πνίγουν άλλες ασιατικές πόλεις.

Η Σιγκαπούρη καθιστά δαπανηρή την αγορά ενός οχήματος και παρόλα αυτά, όσοι επιθυμούν να το πράξουν μάλλον θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, δηλαδή, κάποιος απαιτείται πρώτα α αποκτήσει ένα πιστοποιητικό δικαιώματος κατοχής οχήματος, που ισχύει για 10 χρόνια – το μέσο κόστος ενός πιστοποιητικού είναι σήμερα γύρω στο Sg $ 50,000 (US $ 37,00).

Ένα Toyota Corolla Altis, ένα πεντάθυρο sedan, μπορεί να κοστίσει περίπου το Sg $ 111,000 στη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του πιστοποιητικού, ή περίπου τέσσερις φορές το κόστος που κοστίζει στις ΗΠΑ.

Υπήρχαν περισσότερα από 600.000 ιδιωτικά αυτοκίνητα στη Σιγκαπούρη στο τέλος του 2016, όμως το προηγούμενο έτος δεν χορηγήθηκε χρονοδιάγραμμα για το πάγωμα πώλησης οχημάτων, κάτι που πιθανό να γίνει τους επόμενους μήνες, ωστόσο ο αριθμός των λεωφορείων και των οχημάτων μεταφοράς θα συνεχίσει να αυξάνεται σε απάντηση αυτών των προκλήσεων.

Σε δήλωσή της που αναγγέλλει το συγκεκριμένο σημαντικό πρόγραμμα τη Δευτέρα (23 Οκτωβρίου), η LTA ανέφερε ότι το 12% της συνολικής έκτασης της Σιγκαπούρης είχε ήδη απορροφηθεί από δρόμους και υπάρχει περιορισμένος χώρος επέκτασης για άλλου είδους δραστηριότητες.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δαπανήσει το Sg 28 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το σύστημα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε κριτική για μια σειρά αποτυχημένων προγραμματισμών που καθυστέρησε περαιτέρω τα σχέδια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166