ΑρχικήΟικονομίαΗ Amazon ψάχνει για δεύτερη έδρα και δεν θα πιστέψετε πόσες αιτήσεις...

Η Amazon ψάχνει για δεύτερη έδρα και δεν θα πιστέψετε πόσες αιτήσεις δέχτηκε

Η Amazon ψάχνει για δεύτερη έδρα και δεν θα πιστέψετε πόσες αιτήσεις δέχτηκε.

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε 238 προτάσεις από πόλεις και περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό που ελπίζουν ότι θα γίνουν η δεύτερη έδρας της εταιρείας.

Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής ξεκίνησε το κυνήγι ανεύρεσης για δεύτερη βάση το Σεπτέμβριο, και υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει στην περιοχή 50.000 νέες θέσεις εργασίας και θα ξοδέψει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της.

Οι προτάσεις επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρωθούν την περασμένη εβδομάδα και η Amazon κατέστησε σαφές ότι τα φορολογικά κίνητρα και επιχορηγήσεις θα ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας για το πού θα επιλέξει να εγκαταστήσει τη νέα βάση της.

Η Amazon.com Inc δήλωσε ότι οι προτάσεις προέρχονταν από 43 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και από την Ουάσιγκτον DC και το Πουέρτο Ρίκο, τρεις Μεξικανικές περιφέρειες και έξι καναδικές επαρχίες.

Σε ένα tweet, η εταιρεία είπε ότι ήταν “ενθουσιασμένη από το πλήθος των προτάσεων και θα εξετάσει την κάθε μία από αυτές ξεχωριστά”.

Εκτός από την αναζήτηση οικονομικών κινήτρων, η Amazon είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να είναι κοντά σε μια μητροπολιτική περιοχή με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. να είναι σε θέση να προσελκύσει τα κορυφαία τεχνολογικά ταλέντα, να βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από το διεθνές αεροδρόμιο.,να έχει άπλετο χώρο στη μαζική διέλευση. και να είναι σε θέση να επεκτείνει αυτή την έδρα μέχρι και 8 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια την επόμενη δεκαετία.

Οι σημαντικές φορολογικές διευκολύνσεις και άλλα κίνητρα μπορούν ουσιαστικά να διαβρώσουν τη φορολογική βάση μιας πόλης, αφού προφανώς θα επωμιστούν το βάρος της φορολογίας οι υπόλοιποι κάτοικοι.

Όμως για τον νικητή, θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι μια έδρα της Amazon στην περιοχή του θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις τεχνολογίας που είναι άρτια καταρτισμένοι στον τομέα τους, με υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παραμείνει στην έδρα της στο Seattle, ενώ η δεύτερη θα είναι «πλήρως ισότιμη», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos το Σεπτέμβριο.

Η Amazon είπε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166