ΑρχικήΑπόψειςΝίκος Μουρατίδης: Ιδιαίτερος χαρακτήρας και πάντα αληθινός

Νίκος Μουρατίδης: Ιδιαίτερος χαρακτήρας και πάντα αληθινός

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε καλά και κακά στοιχεία στην προσωπικότητα μας, άλλοι μας αγαπούν, άλλοι μας μισούν, και κάποιοι μας ζηλεύουν. Ωστόσο εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι να μας σέβονται και να μας εκτιμούν γιατί είμαστε έντιμοι ως άνθρωποι, και ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Μουρατίδης, και αντικειμενικά είναι αισθητή η απουσία του από την τηλεόραση, και όσοι προσπάθησαν να τον μιμηθούν, απλά έφαγαν τα μούτρα τους.

Όπως γνωρίζετε αγαπητοί μου φίλοι, έχω γράψει για εκατοντάδες προσωπικότητες όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω τη λέξη παλικάρι για ένα άτομο, το οποίο με κέρδισε ως χαρακτήρας, κυρίως με την αφοπλιστική ειλικρίνεια που τον διακρίνει, λέγοντας πάντα την αλήθεια, χωρίς να προσπαθεί να στρογγυλέψει τα λόγια του, σε όλες του τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες που έγινε ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο, συμμετέχοντας σε διάφορα Reality Show.

Σε αυτό το σημείο θα παραθέσω μία σκέψη που σχετίζεται με τις δημόσιες σχέσεις και τις συναναστροφές: Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις είναι ο ενδιαφερόμενος να λειτουργεί με διπλωματικό τρόπο, επιδιώκοντας να μην στενοχωρήσει κανέναν, κολακεύοντας και λέγοντας τις μισές αλήθειες (oπότε καταστεί ανάγκη) για γίνει αρεστός και να προοδεύσει. Κάτι τέτοιο ισχύει στο τηλεοπτικό τοπίο, τόσο της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό.

Όμως ένας από τους ελάχιστους τηλεοπτικούς αστέρες που έσπασε αυτόν τον κανόνα και αποτελεί εξαίρεση, είναι ο Νίκος Μουρατίδης, διότι ως κριτής στα Talent Show τραγουδιού, πότε δεν επιδίωξε να πει το παραμικρό ψέμα στους διαγωνιζόμενους για να κερδίσει την εύνοια κανενός, πόσο μάλλον του φιλοθεάμονος κοινού. Μάλιστα πολλές φορές ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους κριτές, διότι δεν ανεχόταν να λένε ανακρίβειες στα δύσμοιρα αταλάντα παιδιά που κυνηγούν το όνειρο της τραγουδιστικής καριέρας, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τις φωνητικές ικανότητες για να διαπρέψουν σε αυτό το σκληρό χώρο.

Βλέπεις, εάν είχαμε κοντά μας τέτοιους κιμπάριδες ανθρώπους να μας λένε τις αλήθειες, τότε σίγουρα θα είχαμε κάνει ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, αφού ακόμη και οι ίδιοι μας συγγενείς, ακολουθούν την πεπατημένη, λέγοντας μας ωραία λόγια για να μας ανυψώσουν το ηθικό, όμως αυτά τα λόγια δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, και άθελα τους μας σπρώχνουν στην πλάνη, με αρνητικό πρόσημο να πηγαίνουμε τελικά προς τη λάθος κατεύθυνση.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό, ενώ κάθε χρόνο παίζονται τουλάχιστον δύο διαγωνισμοί τραγουδιών στην ελληνική τηλεόραση, βλέπε X-Factor, The Voice κ.λπ, αντιθέτως κανένας από τους ιθύνοντες που επιμελούνται αυτά τα προγράμματα δεν κάνει πρόταση στον Νίκο Μουρατίδη να συμμετάσχει ως κριτής, ίσως επειδή οι θέσεις αυτές έχουν καταληφθεί αποκλειστικά από επώνυμους τραγουδιστές που είναι πιο εύπεπτοι στο γυαλί της τηλεόρασης, και κατ’ επέκταση γιατί δεν φέρνουν αντιρρήσεις στους καναλάρχες που θέλουν οι υπάλληλοι τους να είναι στρατιωτάκια, και όχι αυτόφωτες προσωπικότητες που δεν συμβιβάζονται με τις προσταγές τους.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, είναι υποχρέωση μου να αναφέρω πως ο Νίκος Μουρατίδης, μόνο τυχαίος δεν θεωρείται στο χώρο των μουσικών δρώμενων, αφού κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με ισχυρά ονόματα του τραγουδιού, επιπρόσθετα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στην Ελλάδα με υψηλά νούμερα ακροαματικότητας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Μανταλένα (1960 ταινία)

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Αστέρω (1959 ταινία)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166