ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesNintendo: Αύξηση πωλήσεων της κονσόλας Switch κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Nintendo: Αύξηση πωλήσεων της κονσόλας Switch κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η υβριδική κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch είχε την τιμητική της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η εταιρεία ανέφερε πως είχε ανοδικές πωλήσεις σε αυτούς τους έξι μήνες, και πιο συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης τους πρώτους έξι μήνες του 2020, η Nintendo δήλωσε ότι τα έσοδα ανήλθαν στα 7,38 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 73,3% από 4,25 δισεκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη ήταν 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 243% από 590 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο το προηγούμενο έτος.

Τα βιντεοπαιχνίδια για κινητές συσκευές εξακολουθούν να αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος των συνολικών κερδών της, αφού άγγιξαν μόλις τα 260 εκατομμύρια δολάρια σε τούτο το εξάμηνο. Στο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Nintendo πώλησε συνολικά 6,86 εκατομμύρια κονσόλες Switch, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 40% εν αντιθέσει με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Μέχρι σήμερα, η Nintendo έχει πουλήσει 68,3 εκατομμύρια κονσόλες παιχνιδιών Nintendo Switch και 456,5 εκατομμύρια αντίγραφα παιχνιδιών, ένα συγκλονιστικό νούμερο που σίγουρα προβληματίζει τους άμεσους ανταγωνιστές της, όπως είναι το PlayStation και το Xbox, και παρόλο που προηγούνται σε πωλήσεις, σίγουρα νιώθουν την ανάσα της Nintendo από πίσω τους.

Οι πωλήσεις Mario Kart 8 Deluxe έφτασαν τα 29 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα (με 4,21 εκατομμύρια από αυτά να είναι τους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου). Το Super Smash Bros. Ultimate έχει πουλήσει έως τώρα 21,1 εκατομμύρια αντίτυπα και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 19,7 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Pokemon Sword / Pokemon Shield έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 19 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που φέρει την ονομασία Paper Mario: The Origami King for the Switch, το οποίο έκανε την εμφάνισή του τον Ιούλιο του 2020 και πούλησε 2,82 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Super Mario 3D All-Stars έκανε το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο και πούλησε 5,21 εκατομμύρια αντίτυπα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, το Animal Crossing: New Horizons πούλησε επιπλέον 14,27 εκατομμύρια μονάδες, αυξάνοντας το σύνολο του σε 26 εκατομμύρια αντίτυπα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166