ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesNintendo: Της επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Nintendo: Της επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Nintendo: Της επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, κάτι που όπως φαίνεται το πήρε κατάκαρδα.

Η Nintendo είναι υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ένα αμερικανικό δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κονσόλα Nintendo Wii παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας Texlan iLife. Η δίκη, πραγματοποιήθηκε στο δικαστήριο του Ντάλλας και επικεντρώθηκε στην τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης στα τηλεχειριστήρια Wii της συγκεκριμένης κονσόλας, καθώς και σε άλλα επιλεγμένα προϊόντα της Nintendo.

Η iLife ισχυρίστηκε ότι ο έλεγχος «Wiimotes» παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία που δημιούργησε για να ανιχνεύσει εάν ένα ηλικιωμένο άτομο είχε υποστεί πτώση, και επίσης έχει την ικανότητα να εμποδίσει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των νηπίων. Η iLife υποστήριξε ότι η έκταση της τεχνολογίας ανίχνευσης της κίνησης παραβιάστηκε από τον ιαπωνικό γίγαντα των βιντεοπαιχνιδιών και δεν χωρά καμία αμφιβολία περί αυτού.

Η Nintendo προσπάθησε να καταρρίψει ετούτο το επιχείρημα λέγοντας ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ήταν άκυρο κατά πρώτο λόγο και σε δεύτερη φάση επειδή ήταν καταχρηστικά γραμμένο, εξηγώντας παράλληλα ότι δεν είχε παραβιάσει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Εν τέλει η ετυμηγορία οδηγήθηκε υπέρ της ενάγουσας, ωστόσο, η Nintendo υποχρεώθηκε να πληρώσει τον ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην iLife – αν και αυτό αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος των $ 144 εκατομμυρίων που η εταιρεία είχε αρχικά ζητήσει ως αποζημίωση ή 3 δολάρια για κάθε μία από τις 36 εκατομμύρια κονσόλες Wii που πωλήθηκαν πριν από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής το 2013.

Η iLife κατέθεσε επίσης αγωγές παράβασης σχετικά με τα ίδια διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά της Fitbit και της Under Armour, ωστόσο και οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν εξωδικαστικά ή απορρίφθηκαν εξ ολοκλήρου.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glixel, η Nintendo επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει ήδη να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία.

“Οι δικαστές απένειμαν στην iLife 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωσης”, λέει η δήλωση. “Η Nintendo διαφωνεί με την απόφαση, καθώς η εταιρεία μας δεν παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της iLife, γιατί πολύ απλά είναι άκυρο. Η Nintendo αναμένει να προσφύγει στο περιφερειακό δικαστήριο και στο εφετείο”.

Η παρούσα είδηση κάνει την εμφάνισή της μετά από ένα ακόμη σκάνδαλο όπου η Nintendo ξανά βρέθηκε κατηγορούμενη σε μια παρόμοια δίκη όταν η Gamevice (κονσόλα χειρός για βιντεοπαιχνίδια), η οποία ισχυρίστηκε ότι η Joy-Cons της Nintendo Switch παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει για tablet με παιχνίδια Android και τα gamepads της Apple για την Apple και συσκευές Samsung.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166