Ο Αστερίξ (ο πιο γενναίος και θαρραλέος πολεμιστής)

Ο Αστερίξ (ο πιο γενναίος και θαρραλέος πολεμιστής)

Πολλές φορές η καλύτερη αιτία για να γράψεις άρθρο προέρχεται από την πιο απεχθή, απρόσμενη αφορμή.

Σαφέστατα τα φιτίλια τέτοιων σκέψεων καίνε καιρό στη ψυχοσύνθεση μου , όμως πολύ πρόσφατα ο διαβόητος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς ένδεια τα πυροδότησε σημαντικά.

Εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό, κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του σύνταγμα, δικό του δίκαιο και την αυτοδικία ως κανόνα ζωής, αυτό δεν πρόκειται να περάσει! Εξηγημένες κουβέντες,

Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης και προσωπικά δεν θεωρώ πως με ξάφνιασαν ιδιαίτερα… Είναι συνηθισμένος άλλωστε σε ανάλογες δηλώσεις…

Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο κύριος υπουργός πως πέρα από το συνταγματικό δικαίωμα της αυτοδικίας, υπάρχει και το προσωπικό αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτογνωσία, καθώς ένα γαλατικό χωρίο (όπως διάλεξε να παρομοιάσει την Ιερισσό) συνιστάται και εγκαθιδρύεται σε καθεστώς κατοχής, άλλοτε ρωμαϊκής με εκατόνταρχους και οχυρά και άλλοτε υποχθόνιας, μνημονιακής, καμουφλαρισμένης με κράνη, ασπίδες, δακρυγόνα και κροτίδες ! Καμουφλαρισμένης με ”δημοκρατικά” πέπλα και σφιχτές γραβάτες !

Συνεπώς ο κατακτητής κατονομάζει ένα κομμάτι της επικράτειάς του και δεν μπορώ να φανταστώ απ’ τον τρόπο που έβαλε ο υπουργός άλλη θέση πέραν της βολεμένης του στη «ρωμαϊκή» αυτοκρατορία!

Ο εκατόνταρχος σάλπισε λοιπόν και οι πιστοί στρατιώτες συνέχισαν για ακόμη μια φορά τις προσπάθειές τους για καθολική κατοχική παντοδυναμία . Τώρα είχαν και την κάλυψη ενταλμάτων, δικαστικών λειτουργών και θωρακισμένων φιμέ τζιπ!

Μιας όμως και μιλάμε για έφοδο σε ένα γαλατικό χωριό, πέρα από τη σκιαγράφηση των εισβολέων θα ήταν θαρρώ πιο σκόπιμο να αναλύσουμε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ένα χωριό, ένα κοινωνικό σύνολο γαλατικό και τις διαφορές του από αντίστοιχα χωριά της υπόλοιπης επικράτειας.

Οι Γαλάτες είναι γροθιά, ενωμένοι, πιστοί και θετικά ονειροπόλοι! Γνωρίζουν άπταιστα ποιοι είναι και που θέλουν να φτάσουν. Είναι αλληλέγγυοι και αλληλένδετοι.

Ο Πανοραμίξ δημιουργεί το μαγικό φίλτρο έτοιμο να δώσει στους γαλάτες τις πολύτιμες υπεράνθρωπες δυνάμεις και αυτοί με πλήρη σεβασμό και πίστη περιμένουν σε σειρά να το γευτούν.

Ο Αστερίξ (ο πιο γενναίος και θαρραλέος πολεμιστής) θα κάνει την αρχή και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο Οβελίξ.

Στη δική μου σκέψη οι ομοιότητες ενός Οβελιξι-ισμού στη σημερινή ελληνική κοινωνία είναι πολυάριθμες . Μοιάζει σαν όλοι να έχουν πέσει από μικροί στη χύτρα με το μαγικό φίλτρο και να έχουν απορροφήσει όλα εκείνα τα πολύτιμα ευεργετικά συστατικά του. Όλοι μοιάζει να είναι δημοκράτες, ανθρωπιστές, όλοι πιστεύουν είναι προοδευτικοί, όλοι νοιάζονται για το κοινό καλό και όλοι είναι εκεί χωρίς ταυτόχρονα να είναι πουθενά. Όλοι έχουν χέρια ικανά να λύσουν κόμπους όμως όταν αυτοί σφίξουν στο δικό τους λαιμό δε θα υπάρχουν άλλα χέρια να τους βοηθήσουν.

Το γενναίο παράδειγμα της Ιερισσού θα πρέπει να γίνει δίδαγμα και προτροπή για όλη την ελληνική επικράτεια . Τα κοινωνικά στεγανά , αντανακλαστικά και η αλληλεγγύη πρέπει να αναζωπυρωθούν σε όλους όσους πραγματικά θέλουν τις ιδιότητες του μαγικού φίλτρου !

Τα γεγονότα ,οι ειδήσεις ,τα τεκταινόμενα σαν κάθε μέρα να γίνονται πιο θλιβερά ,πιο ζοφερά …

Η σημαντικότερη απώλειά τους είναι η στέρηση της ελπίδας και της γεννησής της .

Αν θα μπορούσα πραγματικά να εναποθέσω κάπου τους σπόρους για να ευδοκιμήσει η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, τότε θα επέλεγα τους ανθρώπους.

Τα συμπαγή, ενωμένα και αλληλέγγυα κοινωνικά σύνολα και τις ομάδες (μικρές ή μεγάλες ) εκείνες πολιτών που δεν διακατέχονται από Οβελιξ-ισμούς και φρούδες αρετές, αλλά είναι βαθιά πεπεισμένοι για το στόχο τους.

Η Ιερισσός είναι σαφέστατα ένα από αυτά , όμως στην υπόλοιπη ελληνική χώρα…

Κάποιος πρέπει να γίνει ο Αστερίξ.

Προηγούμενο άρθροSportafa.com: Το νέο αθλητικό κοινωνικό δίκτυο που σαρώνει
Επόμενο άρθροΜεταξύ ιερής σιωπής και ύπνου..
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας