Sportafa.com: Το νέο αθλητικό κοινωνικό δίκτυο που σαρώνει

Sportafa.com: Το νέο αθλητικό κοινωνικό δίκτυο που σαρώνει

Επειδή τυγχάνει αυτό το καλοκαίρι να έχει αρκετά σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων UEFA EURO 2020, τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, και άλλα μικρότερης εμβέλειας και σημασίας Sports events, επιτρέψτε μου να αδράξω την ευκαιρία και να σας παρουσιάσω ένα νέο αθλητικό κοινωνικό δίκτυο, που δεν είναι άλλο από το Sportafa.com που έρχεται να μπει σφήνα στην καθημερινότητα των φιλάθλων.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα Online sports community που παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να εκφράζουν την άποψη τους, και φυσικά να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους αθλητές, να συμπαραστέκονται στις ομάδες που λατρεύουν, όπως και να ασκούν δριμεία κριτική για τα κακώς κείμενα που αντικρίζουν στα γήπεδα και χρήζουν αξία αναφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Sportafa χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από πολλούς καταξιωμένους αθλητές και αξιόλογες προσωπικότητες όλων των Σπορ, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπως και σε άλλες διάφορες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, παραδείγματος χάρη τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και ούτω καθεξής. Το οξύμωρο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η δημοτικότητα του διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς, προφανώς γιατί καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό ή έστω και σαν χόμπι, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα οφέλη που τους δίνονται μέσα από τούτη την πλατφόρμα, σε αντίθεση με το Facebook ή το Twitter που είναι γενικού περιεχομένου, και αναμφίβολα δεν εστιάζουν στα αθλητικά δρώμενα.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό παρατήρησα ότι επειδή κάποιοι αθλητές αρχίζουν να το προβάλλουν εκτενώς στους θαυμαστές τους μέσα από τα άλλα social media (βλέπε facebook), έχουν αρχίσει οι καλοθελητές που έχουν συμφέροντα πίσω από αυτούς τους τεχνολογικούς κολοσσούς να βεβηλώνουν τη φήμη του, ίσως γιατί πιστεύουν πως ενδεχομένως να τους κλέψει τους μόνιμους θαμώνες που ξημεροβραδιάζονται πλατφόρμα τους, και κάτι τέτοιο συνεπάγεται τυπικά με λιγότερα έσοδα από την προβολή διαφημίσεων στην ιστοσελίδα τους.

Βέβαια η όλη κατάσταση, με την κυριαρχία του Facebook και του Twitter έχει ήδη αρχίσει να ενοχλεί αρκετές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, διότι εφαρμόζουν αντιμονοπωλιακές πρακτικές που καταπνίγουν τον ανταγωνισμό, και πολύ πιθανόν να το κάνουν και σκόπιμα. Άλλωστε για αυτό το λόγο, τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν κληθεί οι συγκεκριμένες εταιρείες να λογοδοτήσουν σε αμερικανικό δικαστήριο για αυτές τις δόλιες πρακτικές που κατηγορούνται, και σαφώς αν αποδειχθεί η ενοχή τους, τότε μάλλον θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τεράστιο χρηματικό πρόστιμο τόσο στις πληγέντες εταιρείες που τους έβαλαν εμπόδια για να μην προοδεύσουν, όσο και στο κράτος γιατί με αυτή τη μεθοδολογία βλάπτουν την σε βάθος και ανεπανόρθωτα την αγορά.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ο Μαρκ ζάκερμπεργκ που είναι ο ιδρυτής και το αφεντικό του Facebook, έχει κληθεί να απολογηθεί για διάφορες παρασπονδίες της εταιρείας του, όπως και των θυγατρικών του, στην αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού, ενώπιον ειδικών που του έθεταν ερωτήσεις για διάφορα καυτά ζητήματα, ώστε να αποδείξει πως αυτά που προσάπτουν στην επιχειρηματική του οντότητα ότι δεν ισχύουν, και μέσα σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός που δεν μπορεί η πλατφόρμα του να καταστείλει τη ρητορική μίσους από διάφορους χρήστες που αναρτούν απαράδεκτο περιεχόμενο.

Προηγούμενο άρθροMV Agusta Brutale 800 RR America
Επόμενο άρθροΟ Αστερίξ (ο πιο γενναίος και θαρραλέος πολεμιστής)
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας