Ο CEO της Apple θα συναντηθεί με τον Trump για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Ο CEO της Apple θα συναντηθεί με τον Trump για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Ο CEO της Apple θα συναντηθεί με τον Trump για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, θα συναντηθεί άμεσα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ σε αυτό που τώρα περιγράφεται ως μια προσπάθεια να αποτραπεί ένας καταστροφικός εμπορικός πόλεμος με την Κίνα. Σύμφωνα με το Fortune , η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και θα είναι κλειστή, και κατά συνέπεια οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συζήτηση.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε τιμωρίες εναντίον των των εμπορικών εταίρων της -ιδίως στην Κίνα- σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι «κακές διαπραγματεύσεις» και οι οικονομικές ανισότητες στις εμπορικές τους σχέσεις.

Η βαρύτατη φορολόγηση που έχει επιβληθεί πλέον στο αλουμίνιο που εισάγεται από την Κίνα από τον Ντόναλντ Τραμπ αρχικά θεωρήθηκε ως ένα πιθανό πρόβλημα για την Apple, η οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον το συγκεκριμένο μέταλλο στα περισσότερα από τα προϊόντα της, αν και οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αντίκτυπος στην Apple θα ήταν πιθανώς περιορισμένος.

Η Cook έχει περιγράψει την εμπλοκή της Apple στη συζήτηση, τόσο με την κινεζική, όσο και με τις αμερικανική κυβέρνηση ως μία κίνηση καλής θελήσεως για να εξομαλυνθεί η κατάσταση για να κατευνάσουν τα πνεύματα, με την προοπτική να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα σε αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή για όλες τις πλευρές.

Η Apple, πέραν της πώλησης των προϊόντων της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, η εταιρεία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε κινέζικο εργατικό δυναμικό για την παραγωγή των συσκευών της, συνεπώς έχει ιδιαίτερη αξία να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές, παρά τη λογοκρισία που επέβαλε η Κίνα στους πολίτες της και την πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών στο διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά αξίζει να αναφερθεί πως η Apple βγήκε ιδιαίτερα κερδισμένη από αυτό το συρφετό, αφού επωφελήθηκε από τις τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις και τα επιχειρηματικά κίνητρα που δημιούργησε μέσω νόμων για χάρη της ο Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας