Η πλατφόρμα AWS IoT Analytics βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γνώση από τα δεδομένα IoT

Η πλατφόρμα AWS IoT Analytics βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γνώση από τα δεδομένα IoT

Η πλατφόρμα AWS IoT Analytics βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γνώση από τα δεδομένα IoT.

Η AWS ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα της νέας της πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκτελούν απλές και εξελιγμένες αναλύσεις σχετικά με τους τεράστιους όγκους δεδομένων που συλλέγονται από συσκευές και αισθητήρες του Internet of Things (IoT).

Η πλατφόρμα συλλέγει, προ-επεξεργάζεται, εμπλουτίζει, αποθηκεύει και αναλύει τα δεδομένα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες με το IoT, σε τέτοια κλίμακα, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανακαλύψουν πληροφορίες που οδηγούν σε ακριβέστερες αποφάσεις για τις εφαρμογές IoT και της μηχανικής μάθησης. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση θα μπορούσε εύκολα να εντοπίσει πόσο μακριά έχει φτάσει ο στόλος των συνδεδεμένων οχημάτων ή να μάθει πόσες πόρτες είναι κλειδωμένες σε ένα έξυπνο κτίριο μετά από την ολοκλήρωση της βάρδιας.

Ενώ η οικοδόμηση μιας ιδιόκτητης πλατφόρμας ανάλυσης IoT μπορεί να είναι εφικτή για τις μεγάλες εταιρείες, ωστόσο οι μικρές επιχειρήσεις μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το αγαθό και τώρα δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το κόστος και την πολυπλοκότητα που απαιτούνται για να το πράξουν, αντ ‘αυτού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λύση της Amazon για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές IoT τους.

Αντιπρόεδρος της IoT στην AWS, ο Dirk Didascalou προσέφερε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, λέγοντας:

«Το AWS IoT Analytics είναι ο ευκολότερος τρόπος για την εκτέλεση αναλυτικών στοιχείων σε δεδομένα IoT. Τώρα, οι πελάτες μπορούν να δράσουν με τους μεγάλους όγκους δεδομένων IoT που παράγονται από τις συνδεδεμένες συσκευές τους με ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης που κυμαίνονται από απλά ερωτήματα έως εξελιγμένα μοντέλα μηχανικής μάθησης ειδικά σχεδιασμένα για IoT. Καθώς η κλίμακα των εφαρμογών του διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, το AWS IoT Analytics έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τα καλύτερα εργαλεία για τους πελάτες μας, ούτως ώστε να συλλέξουν τα ακατέργαστα δεδομένα τους, κερδίζοντας πληροφορίες που οδηγούν σε έξυπνες ενέργειες».

Το AWS IoT Analytics περιλαμβάνει επίσης μια ενσωματωμένη μηχανή ερωτήματος SQL για να απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τίθενται από τις επιχειρήσεις, και ταυτόχρονα παρέχει πιο εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία. Αυτό επιτρέπει στους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών τους, να προβλέψουν την αποτυχία της συσκευής και να πραγματοποιήσουν ανάλυση εις βάθος σε πράγματα που ήταν δύσκολο μέχρι τώρα.

Με την πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόσουν αλγόριθμους μηχανικής μάθησης στα δεδομένα της συσκευής για να παράγουν το δικό του σύστημα για κάθε συσκευή που ανήκει σε μία ομάδα, να αποτρέψουν την απάτη ανιχνεύοντας ανωμαλίες σε συσκευές IoT, σε τμήματα συσκευών και εντοπίζοντας σπάνια γεγονότα δύσκολα εντοπισμένα χωρίς ανάλυση.

Το AWS IoT Analytics είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση , επιπλέον θα προστεθούν κι άλλες χώρες στο κοντινό μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας