Το Google Home προσφέρει πλοήγηση στο μενού μέσω της φωνής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων

Το Google Home προσφέρει πλοήγηση στο μενού μέσω της φωνής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων.

Τα έξυπνα ηχεία Google Home μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πλοήγηση στο τηλεφωνικό μενού κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε εκπρόσωπος της Google σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Google Home έλαβε την υποστήριξη φωνητικών κλήσεων για πρώτη φορά την περσινή χρονιά, αλλά παρόλο που υπήρχε τότε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την υποστήριξη VoIP στο συγκεκριμένο υλικολογισμικό, υπήρξαν μερικές αξιοσημείωτες παραλείψεις.

Όπως κατέδειξε για πρώτη φορά το Android Police, για να χρησιμοποιήσετε την πλοήγηση στο μενού με τη φωνή σας, απλά θα πρέπει να πείτε “Press 1” ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό θέλετε να επιλέξετε. Οι αριθμοί πρέπει να εισαχθούν μία φορά την κάθε στιγμή, οπότε αν συναντήσετε ένα σύστημα τηλεφωνίας που απαιτεί την εισαγωγή περισσότερων από έναν αριθμό, η πλοήγηση με το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα είναι ταχύτερη από την χειροκίνητη μέθοδο του τηλεφώνου σας και κατά συνέπεια παρούσα τακτική θα καταστεί κάπως παρωχημένη.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις από την εταιρεία διεξήχθησαν για πρώτη φορά από το Google Smart home speakers το περασμένο καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Οι κλήσεις επεκτάθηκαν και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις (Google Home calls) μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με την φωνητική υπαγόρευση “OK Google call”, ακολουθούμενη από τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε, ή αν υπάρχει μέσα στις επαφές κάποιο όνομα μπορείτε να πείτε κάτι όπως “κάλεσε το τάδε όνομα” ή ακόμη καλύτερα “κάλεσε τον πλησιέστερο ανθοκόμο”.

Επίσης η εταιρεία παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα διαφορετικό είδος τηλεφωνικής κλήσης μέσω του Google Assistant στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2018, το οποίο φέρει την ονομασία Duplex , ένα πειραματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AI που πραγματοποιεί συνομιλίες με κάποιο άτομο, συνομιλώντας σαν να είναι αληθινός άνθρωπος, και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις κλείνοντας ραντεβού σε κάποιο κομμωτήριο ή να κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας