Ο COO της Baidu λέει ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα βοηθήσει τη χώρα να κυριαρχήσει στο AI

Ο COO της Baidu λέει ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα βοηθήσει τη χώρα να κυριαρχήσει στο AI

Ο COO της Baidu λέει ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα βοηθήσει τη χώρα να κυριαρχήσει στο AI.

Όταν ο COO της Baidu, ο Qi Lu ανέβηκε στη σκηνή για να παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξη τύπου της εταιρείας του στο CES χθες, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο ακροατήριο της έκθεσης, λέγοντας: Η Κίνα έρχεται θα κυριαρχήσει στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης AI σε όλο τον κόσμο. Κατά την άποψή του, ο πληθυσμός της χώρας, το ρυθμιστικό περιβάλλον και η σωστή οργάνωση σημαίνει ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ηγηθεί παγκοσμίως στον τομέα του AI, φέρνοντας ταυτόχρονα αρκετές καινοτομίες.

«Το πλεονέκτημα της Κίνας έναντι των άλλων χωρών είναι ο πολύ μεγάλος πληθυσμός και η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που διαθέτει», είπε ο Qi Lu. «Επιπλέον υπάρχει ένα ευνοϊκό περιβάλλον πολιτικής που είναι προσαρμοσμένο για να βοηθά τις τεχνολογικές εξελίξεις και έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργεί και να καθιστά δυνατή την αξιοποίηση των δεδομένων και την τεχνολογία AI».

Κατά την άποψή του, η σημερινή εποχή της καινοτομίας είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες δεκαετίες, αφού μέχρι πρότινος οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούταν το καλύτερο επιχειρηματικό κλίμα για τις κορυφαίες εταιρίες της τεχνολογίας. Όμως, η Κίνα κατάφερε να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και να γίνει πιο ελκυστική σε αυτές τις εταιρείες, χάρη στην φιλική της προσέγγιση προς το AI.

Η Κίνα διαθέτει περισσότερα δεδομένα από κάθε άλλη χώρα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της καινοτομίας στη τεχνητή νοημοσύνη AI. Η συλλογή δεδομένων από τον τεράστιο πληθυσμό των 1,38 δισεκατομμυρίων κατοίκων της χώρας – εκ των οποίων το 1,1 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν smartphones και 750 εκατομμύρια από αυτούς είναι καθημερινά συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο- είναι ευκολότερο στην Κίνα να προχωρήσει γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της, δήλωσε ο Lu. Η απόκτηση αυτών των δεδομένων θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει σε καλύτερα συστήματα AI, επιτρέποντας στις εταιρείες που εργάζονται στην Κίνα να έχουν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους σε άλλες αγορές. Δεδομένα από τον κατασκευαστικό τομέα της εταιρείας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία επιχειρηματικού μοντέλου AI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας