Ο CTO της Amazon λέει πως τώρα είναι η ώρα για τη μηχανική μάθηση

Ο CTO της Amazon λέει πως τώρα είναι η ώρα για τη μηχανική μάθηση

Ο CTO της Amazon λέει πως τώρα είναι η ώρα για τη μηχανική μάθηση.

Ο CTO της Amazon μίλησε με επαίνους και κολακευτικά λόγια για τη μηχανική μάθηση και τις άλλες νέες τεχνολογίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να φτάσουν σε επίπεδα που ήταν αδύνατο να το πράξουν κατά το παρελθόν.

Μιλώντας στο χθεσινό συμβάν της AWS Summit στο Λονδίνο, ο Werner Vogels υπογράμμισε πως τα προηγμένα εργαλεία και οι υπηρεσίες δεδομένων μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για να βοηθήσουν μια επιχείρηση να ξεχωρίσει από το πλήθος.

Ο Vogels δήλωσε στο ακροατήριο ότι μηχανική μάθηση κι άλλα παρόμοια συστήματα έχουν καταστεί ένας σημαντικός διαφοροποιητής σε αυτόν το υπερ-ανταγωνιστικό τεχνολογικό χώρο, και τα εργαλεία ανάλυσης χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα σημεία που ο οποίος θα εκμεταλλευτεί θα προοδεύσει.

Ο CTO της Amazon πρόσθεσε ότι: Σίγουρα οι επαγγελματίες στον χώρο της πληροφορικής γνωρίζουν τις θετικές επιπτώσεις που έχει το σύννεφο στον κόσμο του διαδικτύου, και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν πρόσβαση στις ίδιες ακριβώς δυνατότητες της πληροφορικής, άσχετα αν κάποιοι δεν το εκμεταλλεύονται, το σύννεφο έχει φέρει μια ισότιμη προσέγγιση για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να προχωρήσει να το χρησιμοποιήσει και να καρπωθεί τα θετικά οφέλη.

«Κάθε εταιρεία, μεγάλη ή μικρή, έχει πρόσβαση στους ίδιους διακομιστές, την ίδια βάση δεδομένων, τον ίδιο χώρο αποθήκευσης, τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τα εργαλεία ανάλυσης, και μάλιστα αν μπορείτε να αναπτύξετε τους ίδιους τους αλγόριθμους, μπορείτε κάλλιστα να τα αγοράσετε … αυτός είναι λοιπόν ο σημαντικός διαφοροποιητής των καταστάσεων», επισήμανε ο προαναφερόμενος.

«Τα δεδομένα που έχετε ως εταιρεία, ο τρόπος που τα χρησιμοποιείτε για να εμπλέξετε τους πελάτες σας, να δημιουργήσετε καλύτερες επιχειρηματικές διαδικασίες, να αναπτύξετε νέα προϊόντα, είναι πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες πρόκειται να λειτουργήσουν στο μέλλον», υπογράμμισε ο Werner Vogels.

Ο Vogels αποκάλυψε επίσης ότι το “AWS Machine Learning Vision” περιλαμβάνει τη λήψη εργαλείων μηχανικής μάθησης που είναι διαθέσιμα για όλους τους προγραμματιστές και επιστημόνων δεδομένων και τους επιστήμονες των δεδομένων. Κάθε προγραμματιστής πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώσει τη μηχανική μάθηση σε όλες τις εφαρμογές τους, δήλωσε ο Vogels.

Το AWS διαθέτει ένα τεράστιο εύρος εργαλείων που διατίθενται σε αυτούς τους επαγγελματίες, που κυμαίνονται από την αναγνώριση βίντεο, τις βάσεις δεδομένων για αλγόριθμους, τα API ομιλίας και ακρόασης, και πολλά άλλα.

Η Amazon συνέβαλε στη διάδοση εργαλείων μηχανικής μάθησης πριν από πολλά χρόνια μέσω του συστήματος αυτοματοποιημένων συστάσεων στην ηλεκτρονική του αγορά, ένα μοντέλο το οποίο ο Vogels σημείωσε πωςτώρα αντιγραφεί με μεγάλη επιτυχία το Netflix και πολλές άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

«Αν κοιτάξετε την οικονομική πληροφόρηση που δημοσίευσαν οι εταιρείες για το πρώτο τρίμηνο του 2018, η μηχανική μάθηση συγκαταλέγεται στα πρώτα χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη των δύσκολων στόχων, αφού τους βοηθά να επικεντρωθούν στην πραγματική δέσμευση προς τους πελάτες τους για μία καλύτερη εμπειρία», είπε ο Vogels .

«Αλλά στον πραγματικό κόσμο της μηχανικής μάθησης, συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα, και σε τόσο γρήγορο ρυθμό, που πιθανότατα σε δύο ή τρία χρόνια … μάλλον θα ακούσουμε τόσες πολλές ιστορίες για το πώς επηρέασε την καθημερινή μας ζωή», εξήγησε ο CTO της Amazon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας