Τα ψηφιακά νομίσματα έριξαν την οικονομική κερδοφορία της Nvidia για το Q1 2018

Τα ψηφιακά νομίσματα έριξαν την οικονομική κερδοφορία της Nvidia για το Q1 2018

Τα ψηφιακά νομίσματα έριξαν την οικονομική κερδοφορία της Nvidia για το Q1 2018.

Η Nvidia αναμφισβήτητα είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία από την πώληση τσιπ για τα κέντρα δεδομένων, και για την παραγωγή ψηφιακών νομισμάτων από τους ανθρακωρύχους, καθώς και για εξειδικευμένο υλικολογισμικό που προορίζεται για αυτή την ιδιαίτερη μερίδα επαγγελματιών, ωστόσο αυτό δεν έχει μεταφραστεί στα αναμενόμενα επίπεδα κερδοφορίας, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2018.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα κέρδη του τμήματος που παράγει τσιπ για τα κέντρα δεδομένων βρέθηκε να έχει μειωμένα έσοδα κατά μερικά εκατομμύρια δολάρια, και τα κέρδη από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αναμένεται να μειωθούν κι αυτά σημαντικά.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, οι δραστηριότητες της Nvidia που προορίζονται για τα κέντρα δεδομένων αυξήθηκαν κατά 71%, αγγίζοντας τα 701 εκατομμύρια δολάρια, όμως οι αναλυτές περίμεναν να φτάσουν τα 703 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τις πωλήσεις από τσιπ για τους ανθρακωρύχους – η Nvidia κέρδισε 289 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου το 9% των συνολικών εσόδων της εταιρείας που ανέρχεται στα 3,2 δις δολαρία. Όμως για έναν περίεργο λόγο τα προαναφερόμενα νούμερα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της αξίας της μετοχής κατά 3,3%, λόγω του ότι η βιομηχανία των ψηφιακών νομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο Colette Kress δήλωσε ότι η Nvidia αναμένει ότι τα κέρδη από τις πωλήσεις που σχετίζονται με ψηφιακά νομίσματα να μειωθούν κατά 65% το επόμενο τρίμηνο, φθάνοντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως ο τομέας της εξόρυξης των ψηφιακών νομισμάτων ψάχνει διαρκώς καινούργιους τρόπους και μεθόδους για την απόκτηση επιπλέον κέρδους, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η μεθοδολογία των προηγούμενων μηνών χαρακτηρίζεται εν μία νυκτί πεπαλαιωμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας